Κυριακή, 15 Φεβρουάριος 2015 21:41

O Aτρόμητος... διέλυσε 4-0 τον ΠΑΟΚ!

Γράφτηκε από τον

Όταν ένας προπονητής αναλαμβάνει μια ομάδα μεσούσης της σεζόν συνηθίζει να λέει πως δεν διαθέτει μαγικό ραβδάκι. Φαίνεται πως ο Νίκος Νιόπλιας είχε τέτοιο αφού στο ντεμπούτο του οδήγησε την ομάδα των δυτικών προαστίων στο επιβλητικό 4-0 επί του ΠΑΟΚ! Τραγική εμφάνιση από το «δικέφαλο του βορρά» που διαλύθηκε μετά την αποβολή του Αθανασιάδη.



Με βάση την εικόνα του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αναρωτιόσουν πότε θα κατάφερνε ο ΠΑΟΚ να ανοίξει το σκορ. Όμως η δυστοκία των επιθετικών του «δικεφάλου του βορρά» και το «βραχυκύκλωμά» τους στην τελική προσπάθεια τους έφεραν αντιμέτωπους με το μεγαλύτερο –ίσως- ποδοσφαιρικό κλισέ που θέλει τις ομάδες που χάνουν ευκαιρίες να δέχονται τελικά γκολ.

Μέσα σε ένα τρίλεπτο η ομάδα του Αναστασιάδη έχασε τα πάντα… Σε κατάσταση αδράνειας ολόκληρη η αμυντική γραμμή επέτρεψε στον Ναπολεόνι να κάνει τα δικά του από την αριστερή της πλευρά, στον Κιβρακίδη να κάνει κούρσα μέχρι το… κόρνερ ανενόχλητος και στον Δημούτσο που δεν φημίζεται για την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, να σηκωθεί υπό το βλέμμα του Σκόνδρα και με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, δευτερόλεπτα –ουσιαστικά- αργότερα ήρθε η απερίσκεπτη ενέργεια του Αθανασιάδη που αν και ήδη φορτωμένος με κίτρινη κάρτα έπεσε άγαρμπα πάνω στον Πίτου Γκαρσία, που έφερε την αποβολή του κι έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων να πάρουν μετά από πολύ καιρό θετικό αποτέλεσμα μακριά από την Τούμπα.

Παίζοντας με παίκτη λιγότερο, ο ΠΑΟΚ αντιλήφθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου πως το διακύβευμα πλέον δεν ήταν το να σώσει το παιχνίδι, αλλά την τιμή του. Η καταπληκτική κάθετη του Μαρσελίνιο και το ανάλογο τελείωμα του Ούμπιδες έφεραν το 2-0 και την υπενθύμιση πως όταν κάτι πάει κακά μπορεί να πάει και χειρότερα.

Ωστόσο, ο Ατρόμητος βολεύτηκε με το προβάδισμά του και «στρογγυλοκάθισε» σε αυτό επιτρέποντας στον ΠΑΟΚ να διατηρεί απλά την κατοχή και στον Περέιρα να χάσει ακόμη μία ευκαιρία για το «δικέφαλο». Αντίθετα, το σύνολο του Νιόπλια απλά περίμενε να χτυπήσει στην αντεπίθεση τους αποκαμωμένους αντιπάλους του. Κι ενώ ο Ναπολεόνι είχε άλλο ένα (το έκτο φέτος) ραντεβού με την ατυχία του και το δοκάρι του Ιτάνζ, δεν συνέβη το ίδιο με τον Κατσουράνη. Ο Έλληνας μέσος κατάφερε να πετύχει το πρώτο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα γκολ κόντρα στην παλιά του ομάδα και το αφιέρωσε στο γιο του.

Το ματς τελείωσε με την αποκατάσταση της αδικίας προς τον Ναπολεόνι που πρόσθεσε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το 4-0 στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ και παράλληλα το… 6-6 στο γκολ-δοκάρια σε ό,τι αφορά τον προσωπικό του λογαριασμό.

Πλέον ο Ατρόμητος πήρε μια ανάσα και κουράγιο για τη μάχη που δίνει (και στην οποία έχει μείνει πίσω) για είσοδο στα πλέι οφ, ενώ για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα γίνονται τόσο άσχημα που είναι πιθανόν αυτή η ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκεται η ομάδα να θέσει σε νέα βάση την εμπιστοσύνη του Σαββίδη προς πρόσωπα που φέρουν ευθύνη για την απίστευτη κατρακύλα του συλλόγου που πριν μερικές εβδομάδες ήταν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κιβρακίδης, Κούρος, Δημούτσος (65’ Αγκουαζί), Ουμπίδες, Ναπολεόνι (79’ Παπάζογλου), Μαρσελίνιο (65’ Μπρίτο).

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας (74’ Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα, Ρατς, Νομπόα, Κάτσε, Περέιρα, Σαλπιγγίδης (57’ Τζιόλης), Μακ, Αθανασιάδης.

 

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR