Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 19:23

Εσωσε το βαθμό ο Εργοτέλης, 2-2 με τον Πανιώνιο

Γράφτηκε από τον
Εσωσε το βαθμό ο Εργοτέλης, 2-2 με τον Πανιώνιο

Σε εξ αναβολής αγώνα της 18ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας που έγινε στο «Γεντί Κουλέ» του Ηρακλείου, Εργοτέλης και Πανιώνιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με αυτογκόλ του Τζανακάκη στο 5΄και πλασέ του Φούντα στο 29΄, ενώ οι γηπεδούχοι, μείωσαν στο 38΄ σε 1-2 με πέναλτι του Ουλά και ισοφάρισαν στο 74΄ με προβολή από κοντά του Ολαϊτάν.

Ντεμπούτο είχαμε για τον Γιάννη Ματζουράκη στον πάγκο του Εργοτέλη, ο οποίος δήλωσε ως έδρα το «Γεντί Κουλέ», μετά τις νέες ζημιές από την κακοκαιρία τις οποίες υπέστη το «Παγκρήτιο». Το ματς ήταν κρίσιμο και για τις δύο ομάδες στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

 
Ο Πανιώνιος ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό, όταν από γύρισμα του Φούντα, ο Τζανακάκης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ο αγώνας κύισε με τον Εργοτέλη να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να καταφέρνει να γίνει επικίνδυνος για τη εστία του Παπαδόπουλου. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύτηκε ο Πανιώνιος,ο οποίος στο 29΄ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Φούντα, ο οποίος έκλεψε την μπάλα από τον Τζανακάκη και πλάσαρε με επιτυχία τον Σαράνοφ.

Ο Εργοτέλης μείωσε στο 38΄ σε 1-2 με πέναλτι του Ουλά, το οποίο κέρδισε ο ίδιος λίγο νωρίτερα σε ανατροπή του από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου Παπαδόπουλου. Στο Β΄ ημίχρονο ο Εργοτέλης μπήκε δυνατά για να ισοφαρισει, αλλά τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει έχασε ο Πανιώνιος. Στο 60΄ ο Μπακασέτας μόνος προ του Σαράνοφ, δεν κατάφερε να τον νικήσει. Στο 62΄ σουτ του Ολαιτάν μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος. Ο δραστήριος Ολαϊτάν όμως ήταν αυτός που κατάφερε να ισοφαρίσει για τον Εργοτέλη στο 74΄ με κοντινή προβολή από σέντρα του Ουλά.

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Ουλά, Λυκογιάννης / Παπαδόπουλος, Τασουλής, Μπακασέτας, Κόρμπος

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Εργοτέλης (Γιάννη Ματζουράκης): Σαράνοφ, Τζανακάκης (85΄Σολάρι), Λουβιόν, Γκορκς, Λυκογιάννης, Γκέντσογλου (46΄ Ολαϊτάν), Μπόε, Καλέ, Γιουσούφ, Οαλά, Τζιλάς.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Φούντας, Μπουμάλ (90΄+3 Γκέζος), Αργυρόπουλος, Μπακασέτας (77΄ Ιμπαγάσα), Γιάννου.