Πέμπτη, 19 Φεβρουάριος 2015 22:05

Ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 στην Ουκρανία και η πρόκριση... φτερουγίζει

Γράφτηκε από τον
Ο Ολυμπιακός έχασε 2-0 στην Ουκρανία και η πρόκριση... φτερουγίζει

Τον κακό εκτός έδρας ευρωπαϊκό εαυτό του θυμήθηκε ο Ολυμπιακός στην Ουκρανία και η ήττα με 2-0 από την Ντνιέπρ καθιστά εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.


Ασορτί με τις καιρικές συνθήκες ήταν το ξεκίνημα του ματς στο ψύχος του Κιέβου. Με τον Ολυμπιακό να ψάχνει να βρει τα πατήματά του, τη Ντνίπρο (ελλείψει επίσημων υποχρεώσεων) ρυθμό και το τέμπο του ματς να μοιάζει βολικό για θετικό αποτέλεσμα.

Οι Πειραιώτες δεν είχαν διάθεση να ρισκάρουν, και γίνονταν απειλητικοί κυρίως με αντεπιθέσεις, με πιο δραστήριο παίκτη τον Ντοσεβί και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική πάσα θα μπορούσαν να ψάξουν με καλύτερες προϋποθέσεις το γκολ. Από τους Ουκρανούς Νο 1 κίνδυνος ήταν κυρίως ο Κονοπλιάνκα, αλλά τόσο αυτός, όσο κι οι υπόλοιποι συμπαίκτες έμεναν –εύκολα ή δύσκολα- μακριά από την περιοχή του Ρομπέρτο.

Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έκανε επαρκώς τη δουλειά του και άπαντες (πλην του αναιμικού) Αφελάι κρατούσαν τις θέσεις τους και τους ρόλους στο γήπεδο. Αυτό που έχασαν βγαίνοντας από τα αποδυτήρια κάποιοι εξ αυτών στο δεύτερο μέρος... Και σίγουρα δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Το διαπίστωσε με τον χειρότερο τρόπο, σε ένα καταστροφικό πεντάλεπτο. Ο Κανκάβα δοκίμασε το πόδι του, ο Σαντάνα βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή, κόντραρε στο πόδι του και κατέληξε στα δίχτυα. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε το 1-0. Και το δεύτερο γκολ ήταν εξίσου φθηνό με το πρώτο...

Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ροτάν, αδράνεια της άμυνας, ο Σιόβας παρενεβλήθηκε στην πορεία της, και ο Ρομπέρτο ελάχιστα μπορούσε να κάνει για να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Η αντίδρασή του ήταν άμεση, αλλά δεν κράτησε πολύ. Ούτε φυσικά καρποφόρησε. Πίεσε, βγήκε μπροστά, δεν ήταν όμως αρκετό. Και μέσα σε όλα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε ανατροπή του Ελαμπντελαουΐ (στα όρια της περιοχής) που δεν του δόθηκε το γκολ του Μήτρογλου που δεν μέτρησε (για επιθετικό φάουλ) στην τελευταία φάση του αγώνα.

ΝΤΝΙΕΠΡ (Μίρον Μάρκεβιτς): Μποϊκό, Εγκίντιο, Ντάγκλας, Λούτσκεβιτς, Κανκάβα, Τσεμπεριάτσκο, Μπέζους (46’ Κάλινιτς), Ροτάν, Κονοπλιάκα, Ζοζούλια (69’ Φέντορτσουκ), Ματέους (88’ Μπρούνο Γκάμα)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα (57’ Μιλιβόγεβιτς), Σιόβας, Μαζουακού, Κασάμι, Μανιάτης, Αφελάι, Ντοσεβί (71’ Ντουρμάζ), Ντομίνγκεζ (57’ Φορτούνης), Μήτρογλου.