Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 10:08

Εντάσεις, διαφωνίες και… συγχαρητήρια Σταθόπουλου στον Κωνσταντινέα στην συνέλευση της ΕΠΣΜ

Γράφτηκε από τον

Διαφωνίες και εντάσεις είχε η χθεσινή γενική συνέλευση της ΕΠΣΜ που έγινε στο Αθλητικό Κέντρο στον Κορδία, παρουσία του Αριστείδη Σταθόπουλου, της διοίκησης της ΕΠΣΜ και περίπου 50 παραγόντων του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.


Κύρια θέματα της συνέλευσης ήταν η έγκριση διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και η έγκριση προϋπολογισμού επόμενου έτους και επικύρωση εγγραφής - διαγραφής μελών της Ένωσης, τα οποία και τελικά ψηφίστηκαν ομόφωνα στο φινάλε!
Αρκετοί πείστηκαν από τα όσα είπε ο κ. Στταθόπουλος, κάποιοι άλλοι είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας ενώ κάποιοι άλλοι άκουσαν με ικανοποίηση την προαναγγελία αλλαγής του εκλογικού συστήματος της ΕΠΣΜ από τον Αριστείδη Σταθόπουλο.
Όσον αφορά τις διαφωνίες κατά την διάρκεια της συνέλευσης, προήλθαν κυρίως από τα μελής της Κίνησης Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου που είχε διεκδικήσει την διοίκηση στις εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου.

"Μπράβοι που
δεν πληρώθηκαν"

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου κ. Σοφρωνάς στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της παρουσίας ιδιωτικής ασφάλειας στις προηγούμενες εκλογές. Έκανε λόγο για φήμες που λένε ότι οι "μπράβοι ήταν παραγόντων - επιχειρηματιών που ήρθαν στην Καλαμάτα χαριστικά να προστατεύσουν τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ".
Το "χαριστικά" είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει τιμολόγιο που να φαίνεται ότι πληρώθηκε η εταιρία σεκιούριτι για να στείλει ανθρώπους της.
Ο κ. Σταθόπουλος δεν αρνήθηκε ότι η εταιρία δεν έχει πληρωθεί. Του απάντησε όμως πως η εταιρία δεν έχει στείλει ακόμη παραστατικό στην ΕΠΣΜ και η ευθύνη είναι δική της.

Ερωτήσεις
για τα χρέη

Ο κ. Σοφρωνάς είχε ενστάσεις και όσον αφορά τα χρέη που έχει η ΕΠΣΜ τα οποία δεν υπάρχουν στον απολογισμό.
Το θέμα των χρεών έθιξαν και άλλοι παράγοντες που ήθελαν να μάθουν πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που οφείλει η ΕΠΣΜ.
Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για λίγες χιλιάδες ευρώ, τόνισε ότι δεν υπάρχει πάντα έγκαιρα η οικονομική επάρκεια για να εξοφλούνται όλες οι υποχρεώσεις και τόνισε πως την προσεχή Τρίτη τα σωματεία θα πάρουν στα χέρια τους αναλυτική κατάσταση με τα χρέη της ΕΠΣΜ.

Για το εκλογικό σύστημα

Ο εκπρόσωπος του Ικαρου Καλαμάτας Γιώργος Ψυχογιάννης εξέφρασε επίσης ενστάσεις τόσο για τους διοικητικούς απολογισμούς όσο και για τον προϋπολογισμό του 2001. Κάλεσε το Σώμα να μην τους ψηφίσει ενώ έκανε και αυτός ειδική αναφορά στην παρουσία "μπράβων" στην συνέλευση του Φεβρουαρίου. Στάθηκε κυρίως στην επιβεβλημένη αλλαγή του καταστατικού καθώς, όπως είπε, "είναι αντίπαλος της δημοκρατίας".
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε πως ο κ. Σταθόπουλος τόνισε πως η ΕΠΟ θα αλλάξει το εκλογικό της σύστημα και πρότεινε να ακολουθήσει και η ΕΠΣΜ το νέο σύστημα. Μετά από ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, αποφασίστηκε να γίνει το καλοκαίρι καταστατική συνέλευση προκειμένου να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, είτε ακολουθώντας το νέο σύστημα της ΕΠΟ είτε αποφασίζοντας το σώμα της συνέλευσης για το νέο σύστημα.

Συγχαρητήρια
Σταθόπουλου
στον Κωνσταντινέα

Ο πρώην διαιτητής και νυν Μεσσήνιος Βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας έδωσε το παρών στην χθεσινή γενική συνέλευση, χωρίς πάντως να πάρει τον λόγο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σταθόπουλος τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην πολιτική.

Νέα μέλη και διαγραφές

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λεωνίδας Οικονομίδης ανακοίνωσε επίσημα την εγγραφή των νέων μελών της Ένωσης που είναι οι ΑΟ Φυτειάς, ΑΣ Φυτειάς και Ατρόμητος Καλαμάτας καθώς και την διαγραφή των σωματείων Πάμισος Αριος, Ολυμπιακός Διαβολιτσίου και ΑΟ Σελλά που δεν έχουν ενεργό συμμετοχή τα δύο τελευταία χρόνια.
Αναφέρθηκε στο θέμα των γηπέδων και χαρακτήρισε ευεργετική την παράταση των αδειοδοτήσεων καθώς τόνισε πως στην Μεσσηνία υπάρχουν ακατάλληλα γήπεδα.
Κλείνοντας, να σημειώσουμε πως υπήρξε και το εύλογο "παράπονο" του παράγοντα του Παμίσου Γιώργου Πετρουλάκη, πως σε ακόμη μια συνέλευση έγινε λόγος για τα πάντα, εκτός από ποδόσφαιρο...