Σάββατο, 21 Φεβρουάριος 2015 22:11

Ο ΠΑΟΚ πέρασε 3-1 από τη Βέροια

Γράφτηκε από τον
Ο ΠΑΟΚ πέρασε 3-1 από τη Βέροια

Τον καλό του εαυτό θυμήθηκε ο ΠΑΟΚ που χρειάστηκε περίπου ένα μήνα για να γευτεί τη χαρά της νίκης (μεσολάβησε το τρίποντο στα χαρτιά με τη Νίκη Βόλου) και να βάλει τέλος σε μία περίοδο, που παρουσίασε κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο μένοντας εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

 

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη κέρδισε 1-3 στη Βέροια το βράδυ του Σαββάτου (21/2) για την 25η αγωνιστική και πρόσθεσε μερικούς πόντους στην τσαλαπατημένη του ψυχολογία. Οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν στο α’ μέρος τα εξαιρετικά ποσοστό ευστοχίας, που είχαν όταν καθοδηγούσαν την κούρσα του πρωταθλήματος και ουσιαστικά τότε καθάρισαν τη νίκη αφού είχαν πετύχει τρία γκολ με Περέιρα, Βίτορ και Νομπόα.

 

Η ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο προδόθηκε από την κακή της αμυντική λειτουργία και όταν ξύπνησε ήταν αργά καταφέρνοντας μόνο να μειώσει με εξαιρετικό γκολ του Ντουμίτρου. Εξίσου όμορφο, αν όχι πιο εντυπωσιακό, ήταν και το τέρμα του Νομπόα, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με τα «ασπρόμαυρα».

 

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΠΑΟΚ αύξησε τη διαφορά από τον 4ο Παναιτωλικό στο + 8 και μείωσε στο -8 από την κορυφή. Την ίδια ώρα η «Βασίλισσα του Βορρά» έχασε πολύτιμο έδαφος και έμεινε 7 βαθμούς πίσω από την πεντάδα.

 

 

Την απόφαση να αλλάξει τακτική πήρε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά τα διαδοχικά ανεπιτυχή αποτελέσματα, που εκτροχίασαν τον ΠΑΟΚ από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Ο 61χρονος τεχνικός παράταξε την ομάδα στη Βέροια με πιο συντηρητικό σχήμα (με τριάδα στα χαφ Παπαγιαννόπουλο, Κάτσε και Νομπόα) αφήνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στη Βέροια. Το γρήγορο γκολ της ομάδας του βέβαια έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να αποδειχθεί επιτυχημένη η αλλαγή τακτικής. Χωρίς να έχει δημιουργήσει νωρίτερα ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα στο 10’ και έφερε το ματς στα μέτρα του. Ο Σκόνδρας σέντραρε από αριστερά και ο Περέιρα με σεντερφορίσια κίνηση άνοιξε το σκορ από κοντά. Η Βέροια λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, αλλά ο Ιτάνζ είπε «όχι» στην εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Νέτο στο 14’.

 

Αυτή και μία ακόμα καλή ευκαιρία στο 34’, όταν ο Βεργώνης από κοντά αστόχησε, ήταν οι μόνες καλές στιγμές των γηπεδούχων στο α’ μέρος. Με τον ΠΑΟΚ καλά οργανωμένο στα μετόπισθεν οι παίκτες του Γκρανέρο δεν έβρισκαν χώρους και έφερναν την μπάλα στην περιοχή μόνο με στημένες φάσεις. Αντίθετα, οι Θεσσαλονικείς ήταν σε μεγάλο ποσοστό αποτελεσματικοί, θυμίζοντας τις επιδόσεις που είχαν στο α’ μισό του πρωταθλήματος. Ο Τζινάρ στο 18’ σταμάτησε καλό σουτ του Νομπόα, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 28’ όταν ο Βίτορ μετά από κόρνερ του Περέιρα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με γυριστή κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι, πατούσε καλά στα πόδια του και έψαχνε χωρίς ρίσκο το τρίτο γκολ. Τελικά το πέτυχε στο 42’ και ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ο Σκόνδρας έδωσε δεύτερη ασίστ και ο Νομπόα με εκπληκτικό μονοκόμματο σουτ έγραψε το 0-3 στο 42’ πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά».

 

 

Δυναμικά ξεκίνησε και στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος στις αντεπιθέσεις ήταν… φωτιά και σε δύο περιπτώσεις έφτασε πολύ κοντά σε τέταρτο γκολ. Ο Γκολάσα όμως στο 48’ πλάσαρε άουτ από πολύ ευνοϊκή θέση, ενώ στο 52’ ο Μακ βγήκε τετ α τετ με τον Τζινάρ, αλλά δεν κατάφερε να τον ντριπλάρει και έχασε την ευκαιρία. Πολύ κοντά σε ένα τέρμα έφτασε και η Βέροια δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Ναζλίδης, που μόλις είχε περάσει στο χορτάρι, ήταν «κρύος» και αστόχησε από τα τρία μέτρα με το κεφάλι. Οι γηπεδούχοι ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και επιβραβεύτηκαν για την επιμονή τους στο 61’ χάρη στην ποιότητα του Ντουμίτρου. Ο Ιταλός επιθετικός έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια και με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Ιτάνζ και μείωσε σε 1-3.

 

Οι παίκτες του Γκρανέρο αναθάρρησαν με το γκολ αυτό και προσπάθησαν να πιέσουν για το δεύτερο γκολ, που θα τους έβαζε για τα καλά στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος. Το παιχνίδι πλέον είχε ανοίξει πάρα πολύ, καθώς η Βέροια πήρε πολλά ρίσκα και ο ΠΑΟΚ έβρισκε συνεχώς χώρους στις αντεπιθέσεις. Ως εκ τούτου καταγράφηκαν αρκετές καλές στιγμές μέχρι το τέλος του αγώνα μπροστά στις δύο εστίες χωρίς όμως να διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Οι γηπεδούχοι απώλεσαν καλές ευκαιρίες στο 72’ με τον Κάμπορα, στο 77’ με ωραίο διαγώνιο σουτ του Γεωργιάδη, που έφυγε λίγο άουτ, αλλά και στις καθυστερήσεις όταν ο Ντουμίτρου δεν κατάφερε να νικήσει τον Ιτάνζ από θέση τετ α τετ. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους, που έκαναν σωστή διαχείριση του αγώνα απείλησαν τόσο με τον Περέιρα στο 69’, όσο και με τον Γκολάσα στο 74’, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Τζινάρ είχε απάντηση και απόκρουσε σωτήρια.

 

Διαιτητής ήταν ο Κουτσιαύτης (Άρτας) με βοηθούς τους Γεωργιάδη (Κοζάνης) και Χαρίση (Γρεβενών). 4ος ο Θάνος (Γρεβενών)

 

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Οστοιτς, Μπράβο, Βέρζτος, Νέτο, Τάτος (53’ Ναζλίδης), Μπατιόν, Ντουμίτρου, Μπεν (73’ Γεωργιάδης), Μπαρκάν (53’ Κάμπορα), Βεργώνης.

 

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Παπαγιαννόπουλος (92’ Πούγγουρας), Βίτορ, Κόστα, Κωνσταντινίδης (84’ λ.τ. Κίτσιου), Κάτσε, Νομπόα, Σκόνδρας, Γκολάσα, Μακ (81’ Πόζογλου), Περέιρα.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR