Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015 19:38

Τρίποντο παραμονής η Καλλονή, 1-0 τον ΠΑΣ

Γράφτηκε από τον
Τρίποντο παραμονής η Καλλονή, 1-0 τον ΠΑΣ

Σημαντικό βήμα για τη σωτηρία της έκανε το Σάββατο (21/2) η Καλλονή. Η ομάδα της Μυτιλήνης επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 έχοντας ως σκόρερ τον Πετρόπουλο.

 

 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και επί της ουσίας αυτό εκμεταλλεύτηκαν. Βρήκαν νωρίς το γκολ και στη συνέχεια ανταποκρίθηκαν στην πίεση που δέχτηκαν με τον Χογκ να κάνει και πάλι κάποιες καλές επεμβάσεις.

 

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Τσάβες ήταν ξανά αρκετά καλός, ενώ σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε ο Μανιάς με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι.

 

Έχασε πολλές ευκαιρίες και είχε ως μοιραίο τον Ακόστα. Ο Ισπανός σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει βρει δίχτυα αλλά τα τελειώματά του ήταν απογοητευτικά με αποτέλεσμα η ομάδα του να γνωρίσει τη δεύτερη διαδοχική ήττα και να μην καταφέρει να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα του Παναιτωλικού.

 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο για την Καλλονή. Μόλις στο 2' ο Βελλίδης έκανε την πρώτη του επέμβαση σε απευθείας σουτ του Τσαμπούρη. Δύο λεπτά μετά ο Γιορέντε εκτέλεσε κόρνερ, ο Πετρόπουλος νίκησε τον Τζημόπουλο στον αέρα κι έκανε από κοντά το 1-0. Στο 6' είχε και ο Κριπιντίρης δοκίμασε το πόδι του κι έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είχε μπει καθόλου καλά, όμως, τα πάντα άλλαξαν μετά τη συμπλήρωση 15 λεπτών. Οι Γιαννιώτες σταδιακά ανέβαιναν ολοένα και περισσότερο και κυριάρχησαν.

 

Στο 16' ο Τσάβες βρήκε τον Ίλιτς αλλά εκείνος αιφνιδιάστηκε κι έκανε τραγική κεφαλιά από πολύ καλή θέση. Τρία λεπτά μετά ο Σέρβος εκτέλεσε φάουλ και ο Τζημόπουλος αστόχησε με κεφαλιά.

 

Οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων συνεχίστηκαν. Στο 26' ο Χογκ βγήκε γρήγορα και απέκρουσε το πλασέ του Μανιά. Η μπάλα πήγε στον Ακόστα, αλλά εκείνος με τον Χογκ εξουδετερωμένο έκανε κάκιστο τελείωμα.

 

Ο Μανιάς ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και δημιούργησε κι άλλα προβλήματα. Στο 38' έπιασε πολύ καλό σουτ κι ανάγκασε τον Χογκ σε εξαιρετική επέμβαση. Ο μονόλογος του ΠΑΣ σταμάτησε στο 40' με το σουτ του Καλτσά, το οποίο απέκρουσε ο Βελλίδης, κι ένα λεπτό μετά ο Μάνιας με κεραυνό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

 

Επί της ουσίας δεν άλλαξε η εικόνα του ματς ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Χογκ μπλόκαρε στο 48' σουτ του Μανιά και στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Βελλίδης σουτ του Ρόχας.

 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 59' έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσάβες έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ίλιτς έστρωσε στον Ακόστα κι εκείνος από ιδανική θέση σούταρε ψηλά.

 

Σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να πατούν καλύτερα στα πόδια τους και να ισορροπούν. Δεν δέχονταν φάσεις, κέρδιζαν μάχες στον χώρο του κέντρου και προσπαθούσαν να φτάσουν σε τελικές προσπάθειες.

 

Στο 76' ο Χουάνμα έκανε ένα ακίνδυνο σουτ, όμως, δύο λεπτά μετά λίγο έλειψε να γίνει το 2-0. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε απευθείας κόρνερ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά η Καλλονή δέχτηκε πίεση, αλλά ανταποκρίθηκε καλά χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα κι έτσι κράτησε το 1-0 μέχρι τέλους.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών), βοηθοί οι Μερκενίδης (Μακεδονίας) και Γεωργαράκος (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Κάμπαξης (Εύβοιας).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Ανέστης, Κριπιντίρης, Γιορέντε, Κεϊτα, Καλτσάς, Ρόχας (74' Μίνγκας), Μανούσος (85' Λεοζίνιο), Πετρόπουλος, Χουάνμα

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Στρούνα (86' Αυγενικού), Τζημόπουλος, Μπέριος, Κοροβέσης, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Τσάβες, Ακόστα, Ίλιτς, Μανιάς.

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR