Σάββατο, 28 Φεβρουάριος 2015 08:06

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εκτός έδρας αποστολές για τους πρωτοπόρους - το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Μετά τη διακοπή λόγω των Αποκριών, το πρωτάθλημα της Α' τοπικής αρχίζει και πάλι αυτό το Σαββατοκύριακο. Η 24η αγωνιστική περιλαμβάνει εκτός έδρας αποστολές για τους "μνηστήρες" του τίτλου.

Η πρωτοπόρος Κυπαρισσία θα φιλοξενηθεί από το Ασπρόχωμα και ο δεύτερος στη βαθμολογία Πάμισος από τον Αστέρα Αρφαρών. Αμφότερα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σήμερα, όπως επίσης και το Εράνη - Απόλλωνας Καλαμάτας, Τσικλητήρας Πύλου - Μεσσηνιακός.
Την Κυριακή το ενδιαφέρον στρέφεται στο Μελιγαλά, εκεί όπου ο τοπικός Εθνικός θα υποδεχτεί το Διαβολίτσι σ' ένα σημαντικό ντέρμπι για την παραμονή.  Κρίσιμο ματς δίνει και η Ανδρούσα με αντίπαλο το αδιάφορο βαθμολογικά Δώριο. Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα αναμετρηθεί με τον Τέλλο Αγρα με σκοπό τη νίκη που θα διώξει το άγχος για τη συνέχεια. Το ίδιο ισχύει και για τη Σπερχογεία, η οποία θα ανταμώσει με τον ουραγό Ακρίτα Κορώνης.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Τα δύσκολα συνεχίζονται για τον Αστέρα, καθώς μετά την πρωτοπόρο Κυπαρισσία θα βρει σήμερα απέναντί του τον Πάμισο που διεκδικεί επίσης τον τίτλο.
Η ομάδα των Αρφαρών θεωρείται το απόλυτο αουτσάιντερ στο ματς, αλλά θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στη θέση άλλωστε που βρίσκεται  (ζώνη του υποβιβασμού) είναι υποχρεωμένη να διεκδικεί σε κάθε παιχνίδι τους τρεις βαθμούς.
Το μοναδικό πρόβλημα για τον Στάθη Βανικιώτη είναι ο τραυματίας Καρύδης.
Στον αντίποδα ο Πάμισος θα παραταχθεί χωρίς τον στρατευμένο Φιλόπουλο και τον τιμωρημένο Κάνιστρα. Οι Νησιώτες είναι δύο βαθμούς πίσω από την Κυπαρισσία και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες βαθμών μέχρι το μεταξύ τους ντέρμπι. 
Ο αγώνας εξαρτάται καθαρά από την απόδοση των παικτών του Νίκου Γεωργακλή που δείχνουν αποφασισμένοι για το διπλό.


ΕΡΑΝΗ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνάντηση στα Φιλιατρά ανάμεσα στην Εράνη και τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που "καίγονται" για τη νίκη ώστε να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Για τους φιλοξενούμενους το σημαντικό ματς της χρονιάς, είναι ο τελικός του κυπέλλου Μεσσηνίας με αντίπαλο τον Τσικλητήρα Πύλου, την προσεχή Τετάρτη. Χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουν για το αποτέλεσμα.
Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Φουρναράκο, ενώ είναι αβέβαιη η συμμετοχή των Μπιτσάνη και Πανταζή.
Από την Εράνη  που προέρχεται από την ήττα στο Διαβολίτσι,  θα απουσιάσει ο τραυματίας Νικολόπουλος.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Το θεωρητικά πιο δύσκολο ματς της σεζόν θα δώσει σήμερα το Ασπρόχωμα, μιας και θα αναμετρηθεί με την πρωτοπόρο και αήττητη Κυπαρισσία, Οι γηπεδούχοι έχουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για παραμονή στην Α' τοπική και θα αγωνιστούν χωρίς άγχος.
Το ζητούμενο για το Μιχάλη Φασουλή είναι να παρουσιαστεί η ομάδα του ανταγωνιστική.. Να σημειωθεί ότι οι προπονήσεις της εβδομάδας έγιναν με πολλές απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, ενώ ο Φίλιος (πρώτος σκόρερ) ταλαιπωρείται από τραυματισμό..
Η Κυπαρισσία που θα παραταχθεί πλήρης μετρά 8 διαδοχικές νίκες στο δεύτερο γύρο και θα επιδιώξει να διευρύνει το σερί κρατώντας το προβάδισμα των δύο βαθμών από τον Πάμισο.
Παράλληλα θέλει  να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα για για 17ο σερί παιχνίδι!
Ο Αλέξης Μαντζούνης ζήτησε από τους παίκτες του να μπουν με σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό και να πετύχουν ένα γκολ που θα απλουστεύσει τα πράγματα για τη συνέχεια.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Πρόβα τελικού μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Τσικλητήρα το σημερινό ματς με το Μεσσηνιακό.  Η ομάδα της Πύλου θα διεκδικήσει την προσεχή Τετάρτη το κύπελλο Μεσσηνίας κόντρα στον Απόλλωνα και ο Νίκος Κακαλέτρης θα χρησιμοποιήσει λογικά το σχήμα που έχει κατά νου για τον τελικό. Στόχος φυσικά είναι η νίκη που θα ανεβάσει  περισσότερο τη ψυχολογία των γηπεδούχων. Ο Μεσσηνιακός επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στο Ασπρόχωμα και θα αγωνιστεί με καλό ηθικό. Με τρίποντο μάλιστα οι "πράσινοι" θα περάσουν τον Τσικλητήρα στη βαθμολογία και θα ανέβουν στην 5η θέση της Α' τοπικής.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Να ξεπεράσει την ήττα με 6-1 από τον Τέλλο Αγρα καλείται αύριο ο Εθνικός. Η ομάδα του Μελιγαλά θα φιλοξενήσει το Διαβολίτσι σ' ένα γειτονικό ντέρμπι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον, μιας και αμφότερες οι ομάδες στοχεύουν στην παραμονή. Ο Εθνικός έχει 25 βαθμούς και ο ΑΟΔ 26 και απέχουν 4 και 5 βαθμούς, αντίστοιχα από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Εκτός πλάνων για τους γηπεδούχους είναι ο Μπαλαλάς και αμφίβολη η συμμετοχή των Καστριτσέα και Θανόπουλου.
Από την άλλη πλευρά θα απουσιάσει μόνο ο στρατευμένος Βεργόπουλος, μιας και επιστρέφει ο Γ. Σκαρπαλέζος.
Το Διαβολίτσι πήρε νίκη - ανάσα κόντρα στην Εράνη και πάει στο Μελιγαλά για βαθμούς ή βαθμό ώστε να απομακρυνθεί από την ανεπιθύμητη 14η θέση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Τέλος στο σερί που τον θέλει τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη θέλει να βάλει την Κυριακή ο Ολυμπιακός, στη δύσκολη πάντως εντός έδρας αναμέτρηση με τον Τέλλο Αγρα.
Οι "ερυθρόλευκοι" είναι μεν στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά δεν μπορούν να χαλαρώσουν εφόσον δεν έχει εξασφαλιστεί και μαθηματικά η παραμονή. Κάτι που θα συμβεί αν εκμεταλλευτούν την έδρα τους.
Οι απουσίες για τον Γιώργο Πολυμενέα έχουν να κάνουν με τους Αργάνη και Κολλιό.
Αντίθετα ο Αντώνης Μαυρέας θα πρέπει να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να δει ποιους παίκτες θα έχει στη διάθεσή του, μιας και οι Νάκος, Τριανταφυλλάκης, Τόσκα και Τσώλης ταλαιπωρήθηκαν αυτή την εβδομάδα από ίωση. Εκτός είναι οι τραυματίες  Ν. Τσέρτος, Παπανδρεόπουλος, Σικαλιάς και Αλεξόπουλος.
Ο Τέλλος Αγρας προέρχεται από το εντυπωσιακό 6-1 επί του Εθνικού και θέλει το διπλό για να εδραιωθεί στη 3η θέση.


ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
"Είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε την Κορώνη για να παίξουμε πιο άνετα στη συνέχεια". Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Τάσο Χατζηαγγελή και δείχνουν πως αντιμετωπίζουν στη Σπερχογεία το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ακρίτα Κορώνης.
Ο έμπειρος τεχνικός προσμένει από την ομάδα του να επιστρέψει στις επιτυχίες, ώστε να τελειώνει με την υπόθεση παραμονή στην Α' τοπική.
Θυμίζουμε ότι οι "ταύροι" είναι έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί όπου βρίσκεται ο Ακρίτας, ο οποίος δεν έχει πλέον ελπίδες παραμονής, αλλά θα παίξει για το γόητρο και μέχρι τώρα δείχνει ότι παλεύει τα παιχνίδια.


ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΔΩΡΙΟ
Την ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού έχει η Ανδρούσα με νίκη κόντρα στο Δώριο, καθώς ο Αστέρας Αρφαρών θα αναμετρηθεί με τον Πάμισο και το πιο πιθανό είναι να μείνει χωρίς βαθμολογικό όφελος.
Οπως και να 'χει οι γηπεδούχοι θέλουν το τρίποντο για να βρεθούν πιο κοντά στην παραμονή.
Στο αυριανό παιχνίδι θα κάνει και το επίσημο ντεμπούτο στον πάγκο ο Κώστας Καλογερόπουλος, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη από τον Κώστα Καρλαύτη που έλυσε τη συνεργασία του και θα έχει συνεργάτη τον Σπύρο Δημητρακόπουλο.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο τραυματίας Βλαχόπουλος.
Το Δώριο δεν έχει άγχος της παραμονής, όντας στη 7η θέση και θέλει να ξεκολλήσει από τις ισοπαλίες (τρεις σερί με Πύλο, Ολυμπιακό, Σπερχογεία). Το ευχάριστο για τον Γιάννη Αντωνόπουλο είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα,.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Αστέρας Αρφαρών - Πάμισος
Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ηλιόπουλος
Εράνη - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Φιλιατρών, 3.30 μ.μ.
Νίκας, Αδαμόπουλος, Αντωνόπουλος
Ασπρόχωμα - Κυπαρισσία
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης
Τσικλητήρας Πύλου - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.
Γκούμας, Παλλαδινός, Γιαννέτσος

Κυριακή

Εθνικός Μελιγαλά - Διαβολίτσι
Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.
Αλεξέας, Σκόρδος, Τσίρμπας
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γεωργαντάς, Ρέκκας
Σπερχογεία - Ακρίτας Κορώνης
Γήπεδο "Πέτρος Γεωργανάς", 3.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Γιαννέτσος, Γιαννακλής
Ανδρούσα - Δώριο
Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Τσοπανάκης, Μπασιλάρης


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 23 αγωνιστικές)
1. Κυπαρισσία    51-3    63
2. Πάμισος    59-11    61
3. Τέλλος Αγρας    49-15    43
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    46-35    43
5. Τσικλητήρας Πύλου    31-27    34
6. Μεσσηνιακός    23-21    32
7. Δώριο    40-42    31
8. Σπερχογεία    29-30    27
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    23-34    27
10. Διαβολίτσι    24-38    26
-. Ανδρούσα    17-29    26
12. Εθνικός Μελιγαλά    29-29    25
-. Εράνη    16-20    25
14. Αστέρας Αρφαρών    23-52    21
15. Ασπρόχωμα    20-51    13
16. Ακρίτας Κορώνης    19-62     9     
* Ο Απόλλωνας έχει ένα μηδενισμό (-1 βαθμό).