Τετάρτη, 04 Μάρτιος 2015 22:18

Στην Πύλο για πρώτη φορά το Κύπελλο Μεσσηνίας! - Ο Τσικλητήρας 4-2 στα πέναλτι τον Απόλλωνα (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

Μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του έγραψε σήμερα ο Τσικλητήρας Πύλου ο οποίος κατέκτησε το Κύπελλο Μεσσηνίας για πρώτη φορά κερδίζοντας στον τελικό τον Απόλλωνα Καλαμάτας με 4-2 στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση είχαν λήξει χωρίς τέρματα! Δείτε τα στιγμιότυπα εδώ


Μια μεγάλη επιτυχία που πανηγυρίστηκε ανάλογα από τους παίκτες της ομάδας, αλλά και τους περίπου 300 φιλάθλους της που βρέθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία και στήριξαν την ομάδα τους σε όλο το ματς αποτελώντας το 12ο παίκτη της.
Ο τελικός δεν είχε να προσφέρει πολλά πράγματα από πλευράς ποιότητας. Αυτό συνέβη γιατί οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν σχεδόν ισοδύναμες και επιπλέον παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και πρωταρχικό στόχο να μην δεχτούν γκολ. Η αμυντική τακτική εξουδετέρωσε τους επιθετικούς και οι καλές ευκαιρίες ήταν μετρημένες στα δάκτυλα.
Ο Τσικλητήρας ήταν πάντως αυτός που είχε τις πιο σημαντικές στιγμές στο κατά τα άλλα μοιρασμένο ματς και τελικά επιβραβεύθηκε στην "ρώσικη ρουλέτα", την διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, όπου οι παίκτες του Νίκου Κακαλέτρη αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι και τυχεροί, επικράτησαν με 4-2 και πανηγύρισαν έξαλλα στο φινάλε την κατάκτηση του Κυπέλλου!
Ο Απόλλωνας σε αρκετά διαστήματα του αγώνα είχε την υπεροχή και την διάθεση να πιέσει, όμως του έλειψαν οι μεγάλες ευκαιρίες αφού δεν είχε τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Τσικλητήρα.
Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα και το κακό συνολικά θέαμα όμως, οργανωτικά ο τελικός ήταν μια γιορτή του ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε σε αθλητικά πλαίσια. Πάνω από 1.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν την εξέδρα του γηπέδου αλλά και τους γύρω χώρους. Οι δύο ομάδες είχαν οργανωμένα κομμάτια φιλάθλων που στήριξαν με φωνές χωρίς όμως να ξεφύγουν και οι παίκτες των ομάδων είχαν άψογη συμπεριφορά, με τον τεχνικό του Απόλλωνα Γιώργο Γρηγορόπουλο να καλεί μάλιστα στο τέλος του παίκτες του να χειροκροτήσουν τους φιλάθλους του αντιπάλου, σε μια ωραία κίνηση που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη βραδιά.
Για τον Τσικλητήρα η τρίτη συμμετοχή σε τελικό ήταν και η… τυχερή, καθώς είχαν προηγηθεί δύο αποτυχημένες προσπάθειες το 1971 και το 2010. Ο Απόλλωνας έχασε τελικό για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια και πλέον έχει να σηκώσει την κούπα από το 1999.
Καλή η διαιτησία του Γιώργου Μπλάνα και των βοηθών διαιτητών Σταύρου Λάμια και Παναγιώτη Σερεμέτη. Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Ηλίας Αλεξέας.
Αξίζει να σημειωθεί πως κίτρινη κάρτα είδε μόνο ο Πετράκος του Απόλλωνα στο 100'!
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Κουκέας, Κουπούζος, Μιχαλόπουλος (119' Αντωναίος), Πετράκος, Κλουβάτος, Μάλαμας, Τρικουράκης, Μπιτσάνης (103' λ.τ. Γιακουμής), Πανταζής, Σαραντόπουλος.
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Μίτζηρας, Οθ. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Μουράτης, Κουτίβας, Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας, Γρ. Παπαγεωργίου (119' Μαραβέλας), Καλδής (88' Σεφεράσι), Νάτσης, Διακουμής.



Το φιλμ του αγώνα

13' Πρώτη απειλητική στιγμή για την Πύλο με τον Καλδή να κάνει την σέντρα σουτ από αριστερά και τον Αντωνόπουλο να διώχνει, ενώ ο Κλουβάτος απομάκρυνε προ του Νάτση.
24' Ο Διακουμής ελίχθηκε στην περιοχή του Απόλλωνα και έκανε ένα αδύναμο πλασέ που εξουδετέρωσε ο Αντωνόπουλος.
27' Φώναξε για πέναλτι ο Απόλλωνας όταν μετά από συνδυασμό Μάλαμα, Πανταζή η μπάλα έφτασε στον Σαραντόπουλο. Ο τελευταίος προσπάθησε να γυρίσει στην περιοχή η μπάλα ίσως βρήκε στο χέρι του Οθ. Εμμανουήλ που ήταν πολύ κοντά, σε κάθε περίπτωση όμως καθαρά ακούσια, οπότε σωστά ο Μπλάνας έδειξε να συνεχιστεί το ματς.
29' Ο Δούνιας δοκίμασε από μακριά το σουτ, ο Αντωνόπουλος απόκρουσε και στην επαναφορά ο Νάτσης σούταρε ελάχιστα άουτ.
44' Απευθείας χτύπημα φάουλ του Πανταζή από καλή θέση, η μπάλα με δύναμη αλλά πάνω στον Μίτζηρα που μπλόκαρε.
45' Στην αντεπίθεση του Τσικλητήρα, ο Καλδής σούταρε από δεξιά με τη μπάλα να περνά ένα μέτρο άουτ.
73' Από πάσα του Διακουμή, ο Οθ. Εμμανουήλ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ προ του εξερχόμενου Αντωνόπουλου αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Καλή ευκαιρία για τον Τσικλητήρα.
90' Ο Δούνιας βρήκε τον Διακουμή στην πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, αυτός προχώρησε αλλά πριν μπει στην περιοχή έπεσε μόνος του, υπό την πίεση του Μάλαμα.
95' Ευκαιρία για τον Τσικλητήρα με τον Δούνια να βρίσκει τον Διακουμή ο οποίος καθυστέρησε χαρακτηριστικά να πλασάρει και τελικά κόπηκε από τους αμυντικούς του Απόλλωνα.
96' Δυνατό χτύπημα φάουλ του Κλουβάτου για τον Απόλλωνα, λίγο άουτ η μπάλα.
108' Ωραίο χτύπημα φάουλ του Πανταζή και δύσκολη απόκρουση του Μίντζηρα σε κόρνερ στην καλύτερη ευκαιρία του Απόλλωνα στο ματς.

Η διαδικασία των πέναλτι

(Π) Κουτίβας γκολ 0-1
(Α) Κουκέας απόκρουσε ο Μίντζηρας
(Π) Διακουμής, μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος
(Α) Κουπούζος οριζόντιο δοκάρι!
(Π) Οθ. Εμμανούληλ γκολ 0-2, δοκάρι και μέσα η μπάλα!
(Α) Πανταζής γκολ 1-2
(Π) Ν. Εμμανουήλ γκολ 1-3
(Α) Κλουβάτος γκολ 2-3
(Π) Σεφεράσι γκολ 2-4 Κυπελλούχος η Πύλος!