Κυριακή, 08 Μάρτιος 2015 19:21

Η Ξάνθη έριξε (0-1) τον ΟΦΗ στη Β' Εθνική

Γράφτηκε από τον

Στην εντατική βρίσκεται εδώ και μεγάλο διάστημα ο ΟΦΗ, αλλά η Ξάνθη του τράβηξε τα σωληνάκια και πλέον οι ελπίδες των Κρητικών για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός στη Β’ Εθνική φαίνεται να εξανεμίστηκαν.

 

 

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ηττήθηκε την Κυριακή (8/3) με 0-1 στο Γεντί Κουλέ για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και το -14 από την προνομιούχο 14η θέση μοιάζει καταδικαστικό.

 

Αντίθετα, το συγκρότημα του Ράσβαν Λουτσέσκου παρέμεινε ζωντανό στο παιχνίδι των πλέι οφ, πλησιάζοντας στους δύο βαθμούς τον 5ο Παναιτωλικό, που γνώρισε αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα.

 

Ο ΟΦΗ είχε τις ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Κυριακίδη, ενώ ένας συνδυασμός των Λουσέρο-Καπετάνου ήταν αρκετός για τους Ακρίτες. Ο Έλληνας φορ έστειλε με υποδειγματικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα και φτάνοντας τα εννιά γκολ στο πρωτάθλημα διαμόρφωσε στο 65’ το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

Κακό και νευρικό παιχνίδι παρουσίασαν στο α’ ημίχρονο οι δύο ομάδες, που έδειξαν επηρεασμένες από την κούραση εξαιτίας του πρόσφατου μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας. Ειδικά η ελλιπέστατη, για τους γνωστούς λόγους, ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου φάνηκε… ξεζουμισμένη έχοντας λυγίσει από τα πολλά της προβλήματα. Οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και το 0-0 στο πρώτο 45λεπτο ήταν απόλυτα λογικό. Η Ξάνθη είχε κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά με τον Κλέιτον τιμωρημένο και τον Καπετάνο στον πάγκο ήταν ακίνδυνη. Ένα άστοχο σουτ του Φλίσκα στο 10’ και ένα ακόμα του Μπέλιτς, που στο 40’ είχε την ίδια κατάληψη, ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι φιλοξενούμενοι.

 

Ο ΟΦΗ είχε φροντίσει να ακολουθήσει πιστά το αμυντικό πλάνο, αλλά την ίδια ώρα ήταν επίσης ανούσιος επιθετικά. Ο Κουτσιανικούλης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητά τους στις αντεπιθέσεις, αλλά πραγματικό κίνδυνο δεν δημιούργησε. Η μοναδική καλή στιγμή για τους γηπεδούχους καταγράφθηκε στο 21’ όταν ο Ροβίθης μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή, αλλά το γύρισμά του κόπηκε από τον Μπαξεβανίδη πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Περογαμβράκη, που είχε μπροστά του κενή εστία. Άξιο αναφοράς πως αμφότεροι οι προπονητές προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή νωρίς νωρίς αντικαθιστώντας τους Δαμιανάκη και Φλίσκα, που τραυματίστηκαν.

 

 

Η εικόνα του αγώνα στο β’ ημίχρονο άλλαξε και οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πολύ πιο ζωηρές συγκριτικά με το α’ μέρος. Με τον Βάλτερ να παίρνει αρκετές πρωτοβουλίες, η Ξάνθη συνέχισε να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο ΟΦΗ ήταν πιο απειλητικός και σε δύο περιπτώσεις άγγιξε το γκολ. Αρχικά στο 50’ με τον Περογαμβράκη, το σουτ του οποίου απόκρουσε δύσκολα ο Κυριακίδης, και ένα λεπτό αργότερα με τον Λαμπρόπουλο, που σημάδεψε μόλις άουτ με σουτ εντός περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι όμως αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και οι δύο αλλαγές του Λουτσέσκου αποδείχθηκαν… χρυσές κάνοντας τη διαφορά για την ομάδα τους.

 

Ο Λουσέρο ξέφυγε με ωραία ατομική προσπάθεια από δύο αντιπάλους και ο Καπετάνος με εκπληκτικό τρόπο αξιοποίησε την σέντρα του συμπαίκτη του ανοίγοντας το σκορ στο 65’. Ο ΟΦΗ λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Κυριακίδης πραγματοποίησε μία ακόμα σωτήρια επέμβαση, αυτή τη φορά σε σουτ του Μερεμπασβίλι. Ο Γεωργιανός προσπαθούσε μόνος του να «πληγώσει» τη Ξάνθη, αλλά ούτε στο 76΄κατάφερε να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα, που ήταν σταθερός. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή ευκαιρία του ΟΦΗ, που παρά τη μεγάλη του προσπάθεια δεν κατάφερε να αλλάξει το εις βάρος του αποτέλεσμα.

 

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κύζας του Συνδέσμου Δράμας. Βοηθοί οι Πολυχρόνης Κωσταράς, Χρήστος Μπαλτάς των Συνδέσμων Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας, αντίστοιχα.

 

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης (37’ λ.τ.Τζορτζ) , Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής.

 

ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Παπάζογλου, Βάλτερ (78’ Γουάλας), Ομπόντο, Βασιλακάκης, Φλίσκας (33’ λ.τ. Λουσέρο), Γούτας, Μπέλιτς (52’ Καπετάνος).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR