Κυριακή, 08 Μαρτίου 2015 19:24

Με υπογραφή Γκαζαριάν η Κέρκυρα έκανε το "μπαμ" στο Αγρίνιο (0-1)

Γράφτηκε από τον

Την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η Κέρκυρα, η οποία πήγε χωρίς άγχος στο Αγρίνιο και κέρδισε τον Παναιτωλικό με 1-0 το απόγευμα της Κυριακής (8/3).

 

 

Οι Φαίακες ήταν πολύ καλά στημένοι, εξουδετέρωσαν τους γηπεδούχους παρατάσσοντας την ομάδα τους με τριάδα στην άμυνα και αγκάλιασαν την παραμονή δεδομένου ότι πήγαν στους 34 κι έχουν και το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου.

 

Για κάτι περισσότερο από ένα ημίχρονο ο Γκαζαριάν ήταν εξαιρετικός. Έβγαζε ενέργεια, έπαιρνε πάνω του πολλές προσωπικές προσπάθειες και δημιουργούσε ρήγματα. Όλα αυτά μέχρι να κουραστεί και στη συνέχεια να γυρίσει όλη η Κέρκυρα προς τα πίσω.

 

Ο Παναιτωλικός από την πλευρά του έχασε έδαφος στη μάχη για την πέμπτη θέση ακριβώς πριν πάει στα Γιάννενα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΣ. Η ομάδα του Χάβου ήταν αγνώριστη συγκριτικά με όσα μας είχε συνηθίσει. Δεν μπορούσε να κάνει το παιχνίδι της με τον Μαρτίνες μπλοραρισμένο. Κάπως έτσι φάνηκε και η μεγάλη απουσία του Βιγιαφάνιες.

 

Εντυπωσιακή ήταν η Κέρκυρα στο πρώτο ημίχρονο. Οι Φαίακες τα πήγαν εξαιρετικά στο τακτικό κομμάτι. Ό,τι είχαν σχεδιάσει τους βγήκε, πατούσαν καλύτερα και δημιουργούσαν πολλά προβλήματα.

 

Μόλις στο 3' ο Γκαζαριάν έκανε ένα σόλο, σούταρε διαγώνια από μέσα δεξιά κι έστειλε την μπάλα άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Μπρακάλι μπλόκαρε κεφαλιά του Μαρκόφσκι από φάουλ του Λεάλ.

 

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να απαντήσει, αλλά δεν είχε ισορροπία στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα να δέχεται πολύ εύκολα αντεπιθέσεις. Έτσι στο 17' ο Μαρκόφσκι άνοιξε στον Γκαζαριάν κι εκείνος με διαγώνιο πλασέ έκανε το 0-1.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR

 

Στο 21' ήταν η σειρά του Γκόμες να απειλήσει με άστοχο σουτ, ενώ δύο λεπτά μετά ο Γκαζαριάν αστόχησε με κεφαλιά. Οι Αγρινιώτες δεν πατούσαν καλά και μέχρι το μισάωρο είχαν να επιδείξουν μόνο ένα αδύναμο σουτ του Γοδόι στο 28'.

 

Στο 34' ο Λεάλ δυσκόλεψε με πλασέ τον Μπρακάλι, αλλά εκείνος αντέδρασε σωστά. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Μαρτίνες προσπάθησαν να ισοφαρίσουν. Στο 37' ο Αργεντινός εκτέλεσε απευθείας φάουλ και ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε, ενώ τρία λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης αστόχησε σουτάροντας εκτός περιοχής.

 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν επί της ουσίας ένας μονόλογος του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες ήταν ανώτεροι, πίεσαν όσο μπορούσαν, αλλά η υπεροχή της ήταν φλύαρη και ανούσια.

 

Η Κέρκυρα από την πλευρά της είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά γίνονταν λάθη στην τελική επιλογή. Οι Φαίακες βρέθηκαν με παραπάνω παίκτη σε αντεπιθέσεις, αλλά δεν κατάφερναν να τις ολοκληρώσουν. Εξαίρεση η φάση του 53', όταν ο Γκαζαριάν έστειλε την μπάλα άουτ.

 

Στο 63' ο Ρουσουσέδα εκτέλεσε φάουλ και ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε, ενώ αμέσως μετά ο Χάβος άλλαξε το σύστημα της ομάδας του. Ωστόσο, λίγο μετά ο Άλβες τραυματίστηκε και έτσι αναγκάστηκε να επιστρέψει στο 4-2-3-1.

 

Ο Θεοδωρίδης μπήκε ορεξάτος και απείλησε τόσο στο 76' όσο και στο 88'. Στο 83' ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε σουτ του Φωτάκη και γενικά αντιδρούσε σωστά κάθε φορά που χρειαζόταν. Στα τελευταία λεπτά η πίεση για τους φιλοξενούμενους ήταν μεγάλη, αλλά κατάφεραν να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), βοηθοί οι Γεωργαράκος (Αθηνών) και Βλάσσης (Λασιθίου), ενώ τέταρτος ο Βοσκάκης (Ρεθύμνου).

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Σκαραμοτσίνο, Γοδόι, Φωτάκης, Μαρτίνες, Κάπελ (64' Μορένο), Μύγας (46' Ρουσκουσέδα), Άλβες (73' Θεοδωρίδης).

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Ναγιάρ (85' Καρντόσο), Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Γκαζαριάν (90'+3 Γκαζαριάν), Λεάλ (58' Χαβίτο), Μαρκόφσκι.