Τρίτη, 10 Μάρτιος 2015 08:09

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ανασύνταξη με στόχο τη 2η θέση

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ανασύνταξη με στόχο τη 2η θέση

Στις νίκες αλλά και τις καλές εμφανίσεις επέστρεψε προχθές η "Μαύρη Θύελλα" η οποία επικράτησε με 2-1 της Βάρδας στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ' εθνικής και διατηρήθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Μάλιστα το ντεμπούτο του Μιχάλη Καβαλιέρη στον πάγκο των Μεσσήνιων συνοδεύτηκε από την πιθανότατα καλύτερη φετινή εμφάνιση της Καλαμάτας, η οποία μετά το πρώτο γκολ του Ηλιόπουλου στο 34' απελευθερώθηκε και δημιούργησε ευκαιρίες για να πετύχει ένα πολύ μεγάλο σκορ. Τελικά, η δυστοκία τους κράτησε στο 2-0 και οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 90', με το 2-1 να είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την ομάδα της Ηλείας, με βάση την συνολική εικόνα του αγώνα.

Για την ιστορία της ομάδας
με κίνητρο την 2η θέση…

Έτσι από το προχθεσινό ματς ξεκίνησε ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια ανασύνταξης για την Καλαμάτα. Μετά την ήττα της περασμένης Κυριακής στην Ελευσίνα ουσιαστικά χάθηκαν οι ελπίδες τίτλου και κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας η διοίκηση προχώρησε στην πρόσληψη του Καβαλιέρη και υποσχέθηκε στους παίκτες ότι θα είναι συνεπής στις συμφωνίες μαζί τους, ώστε να μείνουν όλοι στην ομάδα μέχρι τέλους. Όλα αυτά με στόχο να μην υπάρξουν σημάδια… διάλυσης αλλά αντίθετα να γίνει μια προσπάθεια να κλείσει το πρωτάθλημα η ομάδα με θετική εικόνα αντάξια της ιστορίας της και να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται στο βαθμολογικό πίνακα.
Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως τεχνικό τιμ και διοίκηση δίνουν στους παίκτες και το κίνητρο της 2ης θέσης. Μια θέση που με βάση την προκήρυξη του πρωταθλήματος δεν οδηγεί πουθενά, η οποία όμως μπορεί τελικά να αποφέρει κάτι..
Και αυτό γιατί, όπως τόνισε προχθές ο προπονητή της Βάρδας Ηλίας Φωτόπουλος και βρήκε σύμφωνους τους «μελανόλευκους», ενδέχεται το καλοκαίρι να προκύψουν κενές θέσεις στην Β' εθνική (π.χ. από την Νίκη Βόλου ή ΟΦΗ) οι οποίες θα καλυφθούν από τις ομάδες που θα πάρουν την 2η θέση στους ομίλους της Γ' εθνικής.
Η Καλαμάτα λοιπόν θα κοιτάξει να διεκδικήσει όσο μπορεί την 2η θέση, στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Παναργειακός ο οποίος έχει έξι βαθμούς περισσότερους από την Καλαμάτα.
Όσον αφορά τον Μιχάλη Καβαλιέρη, να τονίσουμε πως προχθές είπε πως έχει συμφωνήσει με την διοίκηση να μείνει μέχρι το καλοκαίρι και τότε να συζητήσουν εκ νέου το ενδεχόμενο να ανανεώσουν την συνεργασία τους.

Μέσα με Αχαϊκή την Κυριακή,
στο όριο καρτών δύο παίκτες

Την Κυριακή το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής περιλαμβάνει ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι για την Καλαμάτα η οποία θα υποδεχθεί την Αχαϊκή. Η ομάδα της Αχαΐας καίγεται για βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή, κάτι που σημαίνει ότι η Καλαμάτα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σοβαρή για να φτάσει σε μια ακόμη νίκη.
Αγωνιστικά, ο Νιφορόπουλος με την κίτρινη που δέχτηκε προχθές έφτασε τις έξι, όσες έχει και ο Λουμπαρδέας. Οι δύο παίκτες λοιπόν είναι στο όριο, καθώς η έβδομη κάρτα θα σημάνει ποινή αποκλεισμού για δύο αγωνιστικές, κάτι που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι «μελανόλευκοι» καθώς μετά την Αχαϊκή ακολουθεί το ματς με τον Παναργειακό στο Αργος.