Σάββατο, 14 Μάρτιος 2015 07:37

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ματς - "παγίδες" για τους διεκδικητές του τίτλου, το πρόγραμμα και τα νέα των ομάδων

Γράφτηκε από τον

Ο δρόμος για τον τίτλο δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα, αλλά έχει "παγίδες", τις οποίες καλούνται να αποφύγουν η Κυπαρισσία και ο Πάμισος προκειμένου να φθάσουν χωρίς απώλειες μέχρι το μεταξύ τους ντέρμπι στο φινάλε.  Εκεί όπου αναμένεται να κριθεί ο πρωταθλητής στην Α' τοπική Μεσσηνίας.


Η 26η αγωνιστική που διεξάγεται αυτό το διήμερο, ενδέχεται να αλλάξει τα βαθμολογικά δεδομένα, μιας και οι διεκδικητές του τίτλου έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές.
Πρώτη στη μάχη ρίχνεται η Κυπαρισσία που θα δοκιμαστεί σήμερα από τη Σπερχογεία.
Η πρωτοπόρος θα επιδιώξει την 11η σερί νίκη προκειμένου να μεταφέρει πίεση στον Πάμισο, ο οποίος θα φιλοξενηθεί την Κυριακή στην Πύλο από τον κυπελλούχο Μεσσηνίας Τσικλητήρα.  Αν ο ΑΟΚ φύγει με τους τρεις βαθμούς, τότε οι Νησιώτες θα μπουν στο γήπεδο με το βάρος του -5 και πλέον και η ισοπαλία θα είναι καταδικαστική.
Στην περίπτωση που η Κυπαρισσία ηττηθεί για πρώτη φορά φέτος ή μοιραστεί τους βαθμούς, τότε ο Πάμισος με διπλό θα πατήσει κορυφή.  Οπως και να 'χει το τρίποντο είναι μονόδρομος.
Στη μάχη της παραμονής, ξεχωρίζει το ματς στο Μελιγαλά ανάμεσα στον Εθνικό και τον Αστέρα Αρφαρών, ενώ οριακό είναι και για την Εράνη το παιχνίδι με το Ασπρόχωμα.
Μόνο νίκη θέλει και η Ανδρούσα που θα υποδεχτεί το Διαβολίτσι. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν οι αγώνες Τέλλος Αγρας - Δώριο, Ολυμπιακός Καλαμάτας - Απόλλωνας Καλαμάτας και Ακρίτας Κορώνης - Μεσσηνιακός.
Στο σημείο αυτό ας δούμε αναλυτικά τα νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα:

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ - ΕΡΑΝΗ
Μονόπλευρο βαθμολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το ματς στο Ασπρόχωμα. Οι γηπεδούχοι έχουν χάσει το τρένο της παραμονής και η Εράνη είναι αυτή που "καίγεται" για τη νίκη ώστε να μην βρεθεί στη ζώνη. Το Ασπρόχωμα έδειξε όμως και με τον Πάμισο (ήττα 3-2) ότι θα παλέψει όλα τα παιχνίδια παίζοντας για το γόητρο.
Γι' αυτό και στα Φιλιατρά δεν θεωρούν εύκολο το παιχνίδι. Η Εράνη άλλωστε προέρχεται από τρεις σερί ήττες και η ψυχολογία δεν είναι και η καλύτερη. Τραυματίες είναι οι Σπυρόπουλος και Κίτο.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Την ευκαιρία να διώξει το άγχος της παραμονής έχει σήμερα ο Εθνικός. Η ομάδα του Μελιγαλά θα υποδεχτεί τον Αστέρα Αρφαρών που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και με νίκη θα αυξήσει στους εφτά βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά. 
Οι γηπεδούχοι ποντάρουν στην έδρα, αλλά και την καλή ψυχολογία μετά τη σημαντική νίκη στην Καλαμάτα κόντρα στον Απόλλωνα.
Από τρίποντο όμως,  προέρχεται και ο Αστέρας (1-0 την Εράνη), που πιστεύει πλέον στην παραμονή και θα τα δώσει όλα για  θετικό αποτέλεσμα στο Μελιγαλά.  Το αρνητικό είναι ότι θα αγωνιστεί χωρίς τον πρώτο του σκόρερ Γιάννη Καρύδη, ο οποίος έδωσε τους τρεις βαθμούς στο προηγούμενο ματς, αλλά αποβλήθηκε.


ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει φέτος την Κυπαρισσία θέλει η Σπερχογεία. Οι "ταύροι" θα φιλοξενήσουν σήμερα την πρωτοπόρο της Α' τοπικής, η οποία είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος, ενώ δεν έχει δεχτεί γκολ 18 σερί ματς!
Κάτι που αποτελεί πρόκληση για την άνετη βαθμολογικά ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή.
Μεγάλο όμως είναι το κίνητρο και για τον ΑΟΚ, που γνωρίζει ότι αν φύγει νικητής, θα κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Αλέξης Μαντζούνης θέλει βέβαια από τους παίκτες του να συνεχίσουν και το απίστευτο αμυντικό ρεκόρ. Εκτός πλάνων είναι οι στρατευμένοι Θεοδωρακόπουλος και Ζαφείρης.


ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΔΩΡΙΟ
Ο τρίτος της βαθμολογίας Τέλλος Αγρας θα αναμετρηθεί σήμερα με το 6ο Δώριο σ' ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες, μιας και οι δύο ομάδες δεν κυνηγούν κάτι.
Προέρχονται μάλιστα από θετικά αποτελέσματα θα μπουν στο γήπεδο των Γαργαλιάνων με καλή ψυχολογία. Ο Τέλλος Αγρας νίκησε το περασμένο Σάββατο με 5-1 την Ανδρούσα και το Δώριο επίσης εντός έδρας με 3-0 την Κορώνη,
Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι αγνοούν την ήττα από την 1η Φεβρουαρίου και το ματς με τον Εθνικό Μελιγαλά (4-0).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Ματς - "γιορτή" για τον Τσικλητήρα, τελικός για τον Πάμισο. Η ομάδα της Πύλου θα ανταμώσει την Κυριακή με αυτή της Μεσσήνης και θέλει τη νίκη για να γιορτάσει με τον κόσμο της την πρόσφατη κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας.
Αντίθετα για τους Νησιώτες το διπλό είναι μονόδρομος ώστε να ελπίζουν στην κατάκτηση του τίτλου.
Πρόκειται  για ένα ματς που θα συγκεντρώσει πλήθος κόσμου, με τους γηπεδούχους να έχουν  σύμμαχο την έλλειψη άγχους. Η μοναδική απουσία για τον Τσικλητήρα είναι ο τιμωρημένος Γρηγόρης Παπαγεωργίου.
Από τους φιλοξενούμενους, που έχουν τέσσερις διαδοχικές νίκες, θα απουσιάσει ο στρατευμένος Φιλόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Για τέταρτη φορά θα αναμετρηθούν τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με το συντοπίτη Απόλλωνα, καθώς πέρα από τον πρώτο γύρο, συναντήθηκαν και στο κύπελλο Μεσσηνίας. Ο Απόλλωνας έχει δύο νίκες (2-0 και 2-1) και οι "ερυθρόλευκοι" μία (2-1) και θέλουν να ισοφαρίσουν τις… νίκες ώστε να απομακρυνθούν αισθητά από τις τελευταίες θέσεις.
O Aπόλλωνας ισοβαθμεί με τον Τέλλο Αγρα στην 3η θέση, αλλά θα παίξει αύριο χωρίς τον πρώτο του σκόρερ Μπιτσάνη που είναι τραυματίας και τους Μιχαλόπουλο, Κλουβάτο.


ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ
Η επιστροφή στις νίκες είναι το μοναδικό ζητούμενο για την Ανδρούσα στο κυριακάτικο παιχνίδι με το Διαβολίτσι. Η ομάδα του Κώστα Καλογερόπουλου είδε τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού να μειώνεται στους 3 βαθμούς μετά την ήττα από τον Τέλλο Αγρα και τη νίκη του Αστέρα κόντρα στην Εράνη. Ετσι δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών στο γήπεδό της και απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που είναι άνετη βαθμολογικά. Επιστρέφει ο Βλαχόπουλος, ενώ θα λείπει ο Κάλλας.
Ο ΑΟΔ έκανε για πρώτη φορά φέτος τρεις σερί νίκες (Εράνη, Εθνικό, Ολυμπιακό) και έχει αέρα 8 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Σωτήρης Δημάκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Θ. Δημητρίου.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Στο γήπεδο της Λογγάς ο Ακρίτας Κορώνης θα αναμετρηθεί αύριο με το Μεσσηνιακό, με τη νίκη να έχει σημασία μόνο για το γόητρο. Βλέπετε οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν χάσει εδώ και καιρό τις ελπίδες για παραμονή, ενώ οι καλαματιανοί θα πρέπει να… αυτοκτονήσουν για να κινδυνεύσουν με υποβιβασμό.
Να σημειωθεί ότι ότι ο Ελβιο Μάνα αποχώρησε από το Μεσσηνιακό και τη θέση του προπονητή, ανέλαβε μέχρι το φινάλε ο γυμναστής Γιώργος Κατσούλης.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Ασπρόχωμα – Εράνη
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Σκόρδος, Τσουλάκος
Εθνικός Μελιγαλά – Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Μελιγαλά, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Σερεμέτης, Γεωργαντάς
Σπερχογεία - Κυπαρισσία 
Γήπεδο "Πέτρος Γεωργανάς", 3.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Αθανασοπούλου, Λάμιας
Τέλλος Αγρας – Δώριο
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.
Γκούμας, Αδαμόπουλος, Γιαννέτσος


Κυριακή
Τσικλητήρας Πύλου  - Πάμισος
Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.
Μπλάνας, Καστανάς, Καρβούνης
Ολυμπιακός Καλαμάτας  - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Γεωργαντάς
Ανδρούσα – Διαβολίτσι
Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.
Νίκας, Αθανασοπούλου, Σκόρδος
Ακρίτας Κορώνης - Μεσσηνιακός
Γήπεδο Λογγάς, 3.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Γιαννακλής, Καλογερόπουλος


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 25 αγωνιστικές)
1. Κυπαρισσία    56-3    69
2. Πάμισος    66-13    67
3. Τέλλος Αγρας    55-18    46
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    47-38    46
5. Τσικλητήρας Πύλου    33-30    37
6. Δώριο    43-42    35
7. Σπερχογεία    34-32    33
8. Μεσσηνιακός    24-25    32
-. Διαβολίτσι    29-40    32
10. Ολυμπιακός Καλαμάτας    26-37    30
11. Εθνικός Μελιγαλά    33-32    28
12. Ανδρούσα    18-34    27
13. Εράνη    16-22    25
14. Αστέρας Αρφαρών    24-56    24
15. Ασπρόχωμα    22-57    13
16. Ακρίτας Κορώνης    21-68     9      
* Ο Απόλλωνας έχει ένα μηδενισμό (-1 βαθμό).