Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015 19:50

Σκούπισε 4-1 τον καταδικασμένο ΟΦΗ και εξασφαλίστηκε η Κέρκυρα

Γράφτηκε από τον

Στόχος επετεύχθη. Η νεοφώτιστη Κέρκυρα χρειαζόταν ένα τρίποντο για να κλειδώσει οριστικά την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα έξι στροφές πριν το τέλος του μαραθωνίου και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη κόντρα στον αποδεκατισμένο, αλλά ηρωικό ΟΦΗ.

 

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου κέρδισε 4-1 την Κυριακή (15/3) για την 28η αγωνιστική και φτάνοντας τους 40 βαθμούς μπορεί να ευχαριστηθεί τα υπόλοιπα ματς δίχως το παραμικρό άγχος. Το τρίποντο ήταν πέρα για πέρα δίκαιο, αφού όταν λύγισε ο τρομερός Λόρια (απόκρουσε δύο πέναλτι) κατέρρευσε η ομάδα του Ηρακλείου και οι γηπεδούχοι με τρία γκολ στο β’ ημίχρονο καθάρισαν εύκολα.

 

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Αλέξανδρος Κόντος. Ο Έλληνας μέσος σημείωσε δύο γκολ, μοίρασε ισάριθμες ασίστ, κέρδισε άλλα τόσα πέναλτι, ενώ πήρε και την αποβολή του Ροβίθη. Τι άλλο να κάνει; Ανδρεόπουλος και Γκόμες πρόσθεσαν επίσης το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

 

Δεν θα πρέπει πάντως να παραβλέψουμε την υπερπροσπάθεια των παικτών του Νίκου Αναστόπουλου, που πάλεψαν με δέκα από το 41’ λόγω της σωστής αποβολής του Ροβίθη δίνοντας τα πάντα. Ο Φαζός μάλιστα αγωνίστηκε τραυματίας για ένα ημίχρονο για να μην μείνει ελλείψει εναλλακτικών λύσεων με εννιά στο χορτάρι η ομάδα του. Το μαρτύριο του ΟΦΗ συνεχίζεται…

 

 

Σε επιθετικό μονόλογο της Κέρκυρας εξελίχθηκε το χορταστικό α’ μέρος, το οποίο είχε τρία πέναλτι και δύο δοκάρια, αλλά δεν απένειμε δικαιοσύνη. Το 1-1 ήταν πλασματικό και είχε διπλή εξήγηση. Από τη μία ο Λόρια κατέβασε ρολά πραγματοποιώντας σωτήριες επεμβάσεις και από την άλλη η αστοχία των γηπεδούχων, που ολοκλήρωσαν το 45λεπτο με 17 τελικές (6 στην εστία) και 71% κατοχή. Οι παίκτες του Γρηγορίου έδειξαν τις διαθέσεις τους από την αρχή, κλείνοντας τον ΟΦΗ στα καρέ του. Στο πρώτο 20λεπτο είχαν ήδη τρεις καλές στιγμές και μία κλασική ευκαιρία στο 19’ όταν ο Καϊκούτ σούταρε άουτ από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση. Στο 21’ ωστόσο κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λαμπρόπουλου στον Κόντο και κατάφεραν να προηγηθούν. Ο Λόρια απόκρουσε την εκτέλεση του Γκαζαριάν, αλλά ο Κόντος πήρε την απόκρουση και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

 

Τρία λεπτά αργότερα η Κέρκυρα άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά το πλασέ του Γκαζαριάν σταμάτησε στο δοκάρι και στην πρώτη του επίσκεψη ο ΟΦΗ κέρδισε επίσης πέναλτι (γκρέμισμα του Μακρή από τον Βενέτη). Ο Τζορτζ στο 31’ ευστόχησε και οι Κρητικοί ισοφάρισαν κόντρα στη ροή του αγώνα. Η πολιορκία ωστόσο συνεχίστηκε και η ομάδα του Γρηγορίου συνέχισε να βομβαρδίζει τον Λόρια, που ήταν σε εκπληκτική κατάσταση και είπε «όχι» σε δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά στον Καϊκούτ στο 41’. Ένα πέναλτι, που είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί σωστά ο Ροβίθης για το απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Κόντο, που εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή με ένα γκολ και δύο κερδισμένα πέναλτι μέχρι εκείνο το σημείο. Κάπως έτσι και με αναπάντεχο τρόπο ο ΟΦΗ έμενε στη διεκδίκηση του βαθμού μένοντας όμως με δέκα και χάνοντας τον Τζορτζ, που χτύπησε στο 42’.

 

 

Τη θέση του Κοσταρικανού μάλιστα πήρε στις αρχές του β’ μέρους ο Φαζός, που ήταν επίσης τραυματίας, αλλά έσφιξε τα δόντια για να μην μείνει η ομάδα του με εννιά παίκτες στο γήπεδο (η εναλλακτική θα ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας, Αγριμάκης). Με αυτά τα δεδομένα ήταν θέμα χρόνου να λυγίσει… ο ηρωικός ΟΦΗ, που πάλευε με νύχια και με δόντια, αλλά τελικά άντεξε μόνο για δέκα λεπτά. Η υπεροχή της Κέρκυρας επιβραβεύτηκε με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών και την αρχή έκανε ο Ανδρεόπουλος, που στο 55’ δέχθηκε την ασίστ του Κόντου και με ψύχραιμο πλασέ εντός περιοχής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η συνέχεια δόθηκε στο 57’ όταν ο διαιτητής Καλογερόπουλος υπέδειξε για τέταρτη (!) φορά την άσπρη βούλα σε καθαρή ανατροπή του Καϊκούτ από τον Κάλαϊτζιτς.

 

Την εκτέλεση μετά από εντολή του Γρηγορίου ανέλαβε ο Κόντος, ο οποίος νίκησε τον Λόρια και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Ο Έλληνας μέσος ήταν πραγματικά σε μεγάλη μέρα και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Στο 73’ πρόσθεσε μία ακόμα ασίστ στο ενεργητικό του και ολοκλήρωσε το ματς συνολικά με δύο κερδισμένα πέναλτι, ισάριθμες ασίστ και δύο γκολ. Ο Κόντος αυτή τη φορά έχρισε σκόρερ τον Γκόμες, που ήταν επίσης από τους πρωταγωνιστές και με ωραίο μονοκόμματο βολέ έγραψε το 4-1. Το τελευταίο διάστημα του αγώνα ήταν ξεκάθαρα διαδικαστικού χαρακτήρα και δεν αντέχει ιδιαίτερης κριτικής. Η Κέρκυρα πάντως έριξε στροφές, αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει αναλλοίωτο το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Καλογερόπουλου.

 

Διαιτητής ήταν ο Καλογερόπουλος (Αθηνών). Βοηθοί οι Αναστόπουλος (Αρκαδίας), Απτόσογλου (Αθηνών) και 4ος ο Θάνος (Γρεβενών).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Καϊκούτ, Γκαζαριάν (76’ Κρητικός), Γκόμες, Καρντόζο (70’ Γεωργακόπουλος), Μαρκόφσκι (60’ Λεάλ), Κόντος, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος.

 

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Μανιδάκης, Κουτσιανικούλης, Τζορτζ (46’ Φαζός), Ροβίθης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Μαραθιανός, Μακρής.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR