Κυριακή, 15 Μάρτιος 2015 19:56

Aλμα παραμονής η Καλλονή, 4-1 τη Βέροια

Γράφτηκε από τον

Μπορεί μαθηματικά να μην έχει εξασφαλίσει ακόμα την παραμονή της, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις και τη μέχρι στιγμής συγκομιδή της, η Καλλονή αξίζει κι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα βρίσκεται και του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα!

 

 

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου ήταν απολαυστική για ένα ημίχρονο στη Μυτιλήνη και ουσιαστική στο δεύτερο κι έφτασε δίκαια στη νίκη με 4-1 επί της Βέροιας στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής το απόγευμα της Κυριακής (15/3).

 

Οι γηπεδούχοι… τα έκαναν όλα στο πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας δύο γκολ, αστοχώντας σε πέναλτι κι έχοντας και δοκάρι, ενώ στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκαν τις δύο καλύτερες ευκαιρίες τους κι έφτασαν σε άλλα δύο γκολ.

 

Στον αντίποδα, η Βέροια είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Καλτσά και είχε και δοκάρι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, αν και είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα, δεν κατάφερε να φτάσει σε άλλο τέρμα.

 

 

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, η Καλλονή έδειξε περισσότερο ορεξάτη και με μεγαλύτερη διάθεση να κυνηγήσει το γκολ. Αρχικά προειδοποίησε με τον Τσαμπούρη και λίγο μετά τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα άνοιξε το σκορ με τον Χουάνμα έπειτα από σέντρα του Καλτσά.

 

Παρόλα αυτά, η χαρά της δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 16’ ο Καλτσάς εκτέλεσε αριστοτεχνικά φάουλ φέρνοντας το ματς στα ίσα, στην πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια της ομάδας του στο ματς. Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, το μακρινό σουτ του Λεοζίνο μετά τη… σέντρα για το γκολ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους, που σίγουρα θα ήθελαν να έχουν στις κερκίδες τους φιλάθλους τους για να απολαύσουν το εξαιρετικό τους ξεκίνημα.

 

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν… δαιμονιώδης, με την ομάδα της Μυτιλήνης να κερδίζει πέναλτι στο 18ο λεπτό, όταν ο Νέτο ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Πετρόπουλο, αλλά ο Τζινάρ έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία του και σταμάτησε την εκτέλεση του Χουάνμα.

 

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και για τρίτο γκολ, με τον Τζινάρ να λέει «όχι» στον Μανούσο, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα στο 35’ ο Πετρόπουλος είδε την προσπάθειά του να σταματά στο δοκάρι.

 

Μετά τα απανωτά… σοκ, η Βέροια κέρδισε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους μέτρα στο γήπεδο και θα μπορούσε να έχει πάει ισόπαλη στα αποδυτήρια, αλλά η προσπάθεια του Μπεν στο 42’ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Χογκ.

 

 

Διαφορετική εικόνα είδαμε στη δεύτερο μέρος, έπειτα από ένα συγκλονιστικό πρώτο ημίχρονο.

 

Η Βέροια είχε στο μεγαλύτερο μέρος την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς, όμως, την κλασική ευκαιρία.

 

Αντίθετα, η Καλλονή αποδείχθηκε αποτελεσματική, καθώς στην πρώτη της ευκαιρία πέτυχε και τρίτο γκολ, ξανά με τον Λεοζίνιο στο 71’.

 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο ματς στο 85’, όταν η κεφαλιά του Κάμπορα πέρασε μόλις άουτ, αλλά ήταν η Καλλονή αυτή που έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της με το γκολ του Αντέτζο στις καθυστερήσεις του αγώνα.

 

Διαιτητής ήταν ο Ηλίας Σπάθας (Πειραιά), με βοηθούς τους Αλέξανδρο Γρεβενή (Χαλκιδικής) και Παναγιώτη Σταθόπουλο (Ηλείας), ενώ τέταρτος ήταν ο Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Χογκ, Τσαμπούρης, Γιορέντε, Αντέτζο, Κριπιντίρης, Καλτσάς, Κεϊτά, Μανούσος, Χουάνμα (75’ Ναβάρο), Λεοζίνιο (84’ Άλβες), Πετρόπουλος (90’+1 Αράς).

 

ΒΕΡΟΙΑ (Χοσέ Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Βέρτζος (69’ Μπαργκάν), Μαραγκός, Κάλι, Μπαλάφας, Βεργώνης, Γεωργιάδης (74’ Κάμπορα), Καλτσάς, Πέρεζ, Μπεν.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR