Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 12:54

Με Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθη εκτίει ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Superleague διευκρίνισε ότι οι ποινές κεκλεισμένων των θυρών δεν εκτίονται στα παιχνίδια που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, έχει απαγορεύσει την παρουσία θεατών.

Ενα από τα ερωτήματα που είχαν προκύψει μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να διεξαχθούν τα παιχνίδια της Superleague χωρίς την παρουσία θεατών, είχε να κάνει με την ποινή κεκλεισμένων των θυρών που είχε επιβληθεί στον Παναθηναϊκό και στον ΟΦΗ. Αρχικά, θα την εξέτιαν στα εντός έδρας παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός (θα χρωστούσε άλλη μία) και και τη Skoda Ξάνθη ο ΟΦΗ, ωστόσο, δεν υπήρχαν φίλαθλοι σε κανένα γήπεδο λόγω της υπουργικής εντολής. Προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα, η Superleague απευθύνθηκε στο υπουργείο και στην ΕΠΟ και έλαβε τη διευκρίνιση ότι οι πειθαρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί προ της απαγόρευσης του Σταύρου Κοντονή, θα ισχύσουν μόλις αρθεί η συγκεκριμένη. Κοινώς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και θα την εκτίσει στα ματς με τον Αστέρα Τρίπολης (30η, 4/4) και τη Skoda Ξάνθη (32η, 25/4) στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Το ίδιο ισχύει για τον ΟΦΗ, ο οποίος δεν εξέτισε με την Ξάνθη και θα εκτίσει την Κυριακή (23/3), υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Superleague:
Ανακοινώνεται ότι σχετικά με την έκτιση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες της Super League από τις Πειθαρχικές Επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής και η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ γνωστοποίησαν εγγράφως στη Super League τα ακόλουθα:
Α/ Έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τη Super League, με το οποίο ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στ. Κοντονής γνωστοποιεί στη Super League ότι «σας γνωρίζουμε ότι η έκδοση από την Υπηρεσία διοικητικής πράξης περί λήψης μέτρων κατά της βίας, είναι ανεξάρτητη των όποιων αποφάσεων λάβουν τα αρμόδια πειθαρχικά σας όργανα» 
και
Β/ Έγγραφο της Νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ προς τη Super League, στο οποίο αναφέρεται ότι «η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού για τη διεξαγωγή των αγώνων της 28ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της SuperLeague της 14/15/16/3/2015 χωρίς θεατές αποτελεί διοικητικό μέτρο που ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 4049/2012 (Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του Ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις), το οποίο ορίζει ότι με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της ΔΕΑΒ και της ΕΛΑΣ, μπορεί για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος να αποφασίζει σε εξαιρετικές περιπτώσεις: α) απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων για οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή αναβολή οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης. Ως διοικητικό μέτρο η ανωτέρω απόφαση ληφθείσα για λόγους δημοσίας τάξεως ή δημοσίου συμφέροντος από τον αρμόδιο Υφυπουργό, ισχύουσα μάλιστα εν προκειμένω έναντι όλων των ομάδων της Super League ήτοι και έναντι αυτών (των περισσοτέρων) που δεν έχουν υποπέσει σε πειθαρχικές παραβάσεις, δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τις πειθαρχικές ποινές που έχουν επιβληθεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της Super League και της ΕΠΟ. Κατά συνέπεια δε μπορούν να εκτιθούν ποινές διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν επιβληθεί σε ομάδες με αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών της SuperLeague και της ΕΠΟ σε αγωνιστική, κατά την οποία ισχύει η απόφαση του κ. Υφυπουργού Αθλητισμού για απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων στους αγώνες της Super League».
Πηγή: sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ