Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 15:52

ΑΙΑΝΤΑΣ - ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ 0-2: Πήρε το όγδοο διπλό και επέστρεψε μετά από 4 χρόνια στην Α' τοπική

Γράφτηκε από τον

Την επάνοδο του στην Α' τοπική μετά από τέσσερα χρόνια πανηγυρίζει από χθες ο Μιλτιάδης…

Η ομάδα του Πύργου κέρδισε
στο "Π. Μπαχράμης" τον Αίαντα με 2-0 και εξασφάλισε το ένα από τα τρία εισιτήρια της ανόδου μια αγωνιστική πριν το φινάλε.
Αυτό ήταν το όγδοο διπλό του Μιλτιάδη στο πρωτάθλημα φέτος που εκτός έδρας ήταν εντυπωσιακές. 
Η νίκη του ήρθε χάρις στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, διάστημα που κέρδιζε 0-1, αλλά και στο γρήγορο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο.
Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Αίαντα που είχε την καθολική υπεροχή και έχασε αρκετές ευκαιρίες, έπεσε όμως πάνω σε έναν εκπληκτικό Στασινόπουλο που κράτησε το μηδέν.
Το πρώτο γκολ του Μιλτιάδη ήταν για χάι λάιτ με ευθύβολο σουτ
του Τηλεμάχου, ενώ το δεύτερο πέτυχε ο πρώτος σκόρερ του
Θ. Γεωργιόπουλος.

Ανέβηκε στη
δεύτερη θέση

Παράλληλα με τη νίκη του αυτή ανέβηκε και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον Α.Ο. Φαραί και θα έχει την ευκαιρία να τερματίσει δεύτερος μιας και τελευταία αγωνιστική παίζει στον Πύργο με το Νέο Αρι.
Ο αγώνας ήταν δυνατός από το ξεκίνημα απέναντι σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν πιο εύκολα διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία.
Ο Γεωργιόπουλος είχε κέφια και συνεργαζόταν άψογα με τον Μπαρσελό, δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις.
Στο 1-2 οι συγκεκριμένοι παίκτες έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να σουτάρει άουτ από το ύψος του πέναλτι.
Στο επόμενο λεπτό ο Γεωργιόπουλος βρήκε στη μικρή περιοχή τον Μπαρσελό που έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να φεύγει παράλληλα από την εστία.
Ο Μιλτιάδης συνέχιζε να είναι καλύτερος και στο 19' ο Νικολόπουλος έκανε επέλαση από αριστερά και σούταρε με τον Τσιγάρο να διώχνει σε κόρνερ.
Νέα χαμένη ευκαιρία στο 22' με τους Γεωργιόπουλο και Μπαρσελό να παίζουν και πάλι το 1-2, όμως ο πρώτος σούταρε από δεξιά λίγο άουτ.
Ο Αίαντας με τον Παλιατσέα να οργανώνει το παιχνίδι, είχε καλή κυκλοφορία, χωρίς όμως να μπορεί να βγάλει φάσεις. Το μόνο αξιόλογο  ήταν ένα σουτ του Βέλμαχου στο 28' που απέκρουσε ο Στασινόπουλος.

Γκολ για χάι λάιτ
από Τηλεμάχου

Τελικά οι φιλοξενούμενοι πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια…
Ηταν το 38' όταν ο Γεωργιόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Τηλεμάχου με ένα φοβερό βολέ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "Γ" για το 0-1.

Το 0-2 ο Γεωργιόπουλος στο 47'

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γρήγορο γκολ του Μιλτιάδη…
Στο 47' ο Μπαρσελό εκτέλεσε ένα φάουλ, στην περιοχή του Αίαντα επικράτησε σύγχυση και ο Γεωργιόπουλος με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 0-2.
Τα δύο γκολ έδωσαν ξεκάθαρο προβάδισμα στην Τριφυλιακή ομάδα, που όμως οπισθοχώρησε αισθητά στη συνέχεια και κινδύνευσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, από τους σαφώς καλύτερα προπονημένους πιτσιρικάδες του Αίαντα.

Αξιζε τουλάχιστον
ένα γκολ ο Αίαντας

Στο 49' ο Ξένιος βρέθηκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Στασινόπουλο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βέλμαχος σούταρε από κοντά με την μπάλα να κοντράρει στον Ταχίρι και να βγαίνει κόρνερ.
Η νεανική ομάδα του Αίαντα ανέβασε κι άλλο την απόδοση της και πίεζε για ένα γκολ, όμως ο Μιλτιάδης παίζοντας αμυντικά κρατούσε το μηδέν.
Στο 70' ο Ζέρβας από κοντά σούταρε δυνατά με τον Στασινόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Η τελευταία κλασική ευκαιρία έγινε στο 85' με τον Γιαννή να σεντράρει και τον Ζέρβα να σουτάρει από κοντά, όμως ο Στασινόπουλος έκανε εξ' επαφής την απόκρουση του αγώνα!
Καλή ήταν η διαιτησία του Καρβούνη και των βοηθών του Βρυώνη
και Ταβουλαρέα.
ΑΙΑΝΤΑΣ: Τσιγάρος, Γιαννής, Ζαγαρέλος (62' Ζέρβας), Καραγιάννης, Βαβαρούτσος, Παλιατσέας, Πουλουπάτης, Βέλμαχος, Ξένιος, Αλεξανδρόπουλος, Τριάντος (46' Αντωνόπουλος).
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ: Στασινόπουλος, Ταχίρι, Τηλεμάχου, Μπλέτσας,
Λ. Ν. Ανδρώνης, Γαλάνης, Λ.Χ. Ανδρώνης (74' Σταθόπουλος), Μπαρσελό, Θ. Γεωργιόπουλος (90' Π. Γεωργιόπουλος), Νικολόπουλος, Δημόπουλος.