Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 18:46

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-0: Νίκη "χρυσάφι" με ψυχή και... Μπούρα

Γράφτηκε από τον

Νίκη "χρυσάφι" με 1-0 πήρε χθες ο Αστέρας Αρφαρών επί του Ολυμπιακού Καλαμάτας, κάνοντας άλμα παραμονής στην Α' τοπική.


Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη μετά την Εράνη νίκησε και τον Ολυμπιακό με το ίδιο σκορ, έχοντας για "χρυσό" σκόρερ τον Γιώργο Μπούρα. Ετσι και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα της Εράνης από την Πύλο, ο Αστέρας ανέβηκε μετά από πολύ καιρό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Κάτι που σημαίνει πως κρατά την τύχη στα χέρια του και αν κάνει το
" 3 στα 3" μένει στην κατηγορία, χωρίς να περιμένει αν θα ανέβει ο πρωταθλητής Μεσσηνίας.

Στο 28' το μοναδικό γκολ

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος πήγε στη δύναμη, με τους ψυχωμένους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 28'… Μετά από φάουλ του Φέστα ο Μπούρας με κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έγινε πιο γρήγορος, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει την απόδοση του όσο περνούσε η ώρα.
Στο 73' ο Κούτρης πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ.

Ακυρώθηκε γκολ
των "ερυθρολεύκων"

Τρία λεπτά αργότερα ο Κούτρης πέρασε και τον Λίβα και πλάσαρε όμως λίγο πριν τη γραμμή απέκρουσε ένας αμυντικός, εκεί βρέθηκε ο Μαρούδας που με σουτ την έστειλε στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα.
Ηταν μια απόφαση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Ο Αστέρας είχε κλασική ευκαιρία στο 85' με τον Σταματόπουλο σε κενό ουσιαστικά τέρμα να σουτάρει ψηλά άουτ.
Στο 89' αποβλήθηκε ο Ζέππος με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ και οι "κυανόλευκοι" έμειναν με 10 παίκτες.
Ο Ολυμπιακός έχασε την τελευταία κλασική ευκαιρία στο 94' με τον Παπαδέα να σουτάρει φάτσα με τον Λίβα, όμως ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια.

Παράπονα Ολυμπιακού
για τη διαιτησία

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός Καλαμάτας έμεινε με πολλά παράπονα από τη διαιτησία, τόσο για το ακυρωθέν γκολ όσο και για
4-5 οφσάιντ που θεωρούν πως τους ανέκοψαν λανθασμένα.
Μάλιστα ο προπονητής της καλαματιανής ομάδας Γιώργος Πολυμενέας έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Πίστευα ότι οι αγώνες παίζονται 11-11 μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς συνειδητοποίησα σε ένα ακόμη αγώνα πως παίζαμε ενάντια σε 14 παίκτες. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια τους".
Διαιτητής ήταν ο Μπλάνας και βοηθοί οι Σερεμέτης και Καλογερόπουλος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος Λίβας, Κουρνέτας (75' Σταματόπουλος), Χαραλαμπόπουλος, Ματθαίος, Μπούρας, Ζέππος, Φέστας, Ψωμάρας, Μπαράι (70' Τσιλίκος), Γιαννακόπουλος, Καρύδης (80' Καπόγλης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Κωνσταντακόπουλος, Μαρούδας, Παπαλέξης, Κούτρης, Μπάλλας, Αναγνωστόπουλος, Παπαδέας, Τζίφας, Θεοδωρόπουλος (70' Μπαζάνης), Αλεξανδρόπουλος, Τσαναλίας (77' Σταυρόπουλος).