Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2015 20:54

Οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας τίμησαν τον "Εθνικάρα" στο φιλικό (3-3) με τον Εθνικό

Γράφτηκε από τον

Εξι γκολ (3-3) και πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας και του Εθνικού Πειραιώς που αντάμωσαν σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο "Π. Μπαχράμης".

Το εν λόγω φιλικό εντασσόταν στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τον τουρκικό ζυγό.
Η "Μαύρη Θύελλα" δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει και τον γνωστό φίλαθλο του Εθνικού Γιάννη Ματζουράνη.  Ο "Εθνικάρας" συνόδεψε την αποστολή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και παρέλαβε συγκινημένος την τιμητική πλακέτα από τον Μανώλη Θεοδώρου.
"Τιμούμε τον πιο αγνό Ελληνα φίλαθλο. Τέτοιους φιλάθλους χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο", είπε ο πρόεδρος των παλαιμάχων της "Μαύρης Θύελλας".
Ακόμα ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Εθνικού Δημήτρης Κολοβός έδωσε τιμητική πλακέτα στον Αντώνη Μαυρέα, ο οποίος φόρεσε στο παρελθόν τη φανέλα του συλλόγου και χθες αγωνίστηκε μάλιστα στο τέλος με τα χρώματα του Εθνικού.
Το "παρών" στο φιλικό έδωσε και ο επίτιμος πρόεδρος της Καλαμάτας Λυκούργος Γαίτανάρος.
Στο αγωνιστικό σκέλος, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 5', όταν ο Διαμαντής βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοψαχείλη που απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά ο Σταύρος Κομιώτης που καραδοκούσε έγραψε το 0-1. Το προβάδισμα του Εθνικού κράτησε μόλις τρία λεπτά.
Στο 8' από σέντρα του Μπλέτσα, ο Φωτεινάκης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 20' ο Κομιώτης με εξαιρετική ατομική ενέργεια απέφυγε όποιον βρέθηκε μπροστά του και με πλασέ έκανε το 1-2.
Η Καλαμάτα έφθασε στο 2-2 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 32' (ο αγώνας είχε διάρκεια 60 λεπτών). Ο Παυλής με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 52' ο Πολίμος μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στο δεύτερο δοκάρι για τον Μαχαίρα που έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία.
Δύο λεπτά αργότερα από πάσα του Αντωνόπουλου, ο Κομιώτης και πάλι πέτυχε με κοντινό πλασέ το τελικό 3-3.
Να σημειωθεί ότι ο σκόρερ του Εθνικού φόρεσε πέρυσι στο δεύτερο γύρο τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμάτας.
Μετά τον αγώνα ακολούθησε δείπνο προς τιμήν της φιλοξενούμενης ομάδας.
Το ματς διαιτήτευσε ο Μανωλόπουλος με βοηθούς τους Ταβουλαρέα και Μιχαλόπουλο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Μαυρέας, Παλαμάρας, Παυλής, Μαχαίρας, Δρούγας, Μπλέτσας, Κορομηλάς, Φωτεινάκης, Πολίμος, Τριανταφυλλάκης. Αγωνίστηκαν και οι Ζαγαρέλος, Αραπάκης.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Μουτάφης, Χόρτσας, Δημόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Κατσικογιάννης, Ιωακειμίδης, Ντρέλιας, Διαμαντής, Κομιώτης, Σεραφείδης, Σταματάκος. Αγωνίστηκαν και οι Παπαδόπουλος, Ρέτζος, Αντωνόπουλος, Ν. Δημόπουλος.
Π.Φ.