Παρασκευή, 27 Μάρτιος 2015 13:21

Εθνική Ελλάδος: Οι οκτώ επικρατέστεροι, τα τρία «50-50» και ο Κατσουράνης

Γράφτηκε από τον
Εθνική Ελλάδος: Οι οκτώ επικρατέστεροι, τα τρία «50-50» και ο Κατσουράνης

Οι πρώτες σκέψεις του Σέρχιο Μαρκαριάν φανερώθηκαν από τη δεύτερη μέρα προετοιμασίας και όσο αυτή κυλά τόσο φαίνονται πιο ξεκάθαρα τα πλάνα του εν όψει Ουγγαρίας, χωρίς φυσικά να αποκλείονται εκπλήξεις.


Αλλωστε, απομένουν δύο ημέρες ως τον τελικό της Βουδαπέστης και ακόμα δοκιμάζει πράγματα. Οκτώ ποδοσφαιριστές μοιάζει να έχουν καπαρώσει φανέλα βασικού στο το 4-3-3 είναι το σύστημα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Συγκεκριμένα ο Καρνέζης στην εστία, οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (κέντρο), Τοροσίδης, Σταφυλίδης (στα άκρα) στην αμυντική γραμμή, ο Σάμαρης (κόφτης) με τον Κονέ (δεξιός εσωτερικός χαφ) στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση ο Αθανασιάδης (στην κορυφή).
Παίζεται λοιπόν η θέση του αριστερού εσωτερικού μέσου, την οποία διεκδικούν οι Ταχτσίδης και Φορτούνης. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, εκτός και αν ο Ουρουγουανός τεχνικός αιφνιδιάσει με τον Κώστα Κατσουράνη ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως «8άρι» και δίπλα στον Σάμαρη, στο δίδυμο των αμυντικών μέσων, στο 4-2-3-1, που επίσης έχει δοκιμάσει. Το δεύτερο «fifty-fifty» έχει να κάνει με το αριστερό φτερό, με τους Καρέλη και Χριστοδουλόπουλο στο σχετικό δίλημμα του Μαρκαριάν. Το τρίτο αφορά το δεξί φτερό, θέση την οποία διεκδικούν οι Φετφατζίδης και Γιαννιώτας.


Κομπίνες και πολλή τακτική


Αυτά είναι τα πλάνα του κόουτς, αλλά, όπως προαναφέραμε, υπάρχει χρόνος να τα τροποποιήσει, αν διαπιστώσει πως κάτι δεν του... κολλά ή δεν... περπατάει. Για αυτό ακριβώς οι περισσότερες ώρες έχουν αφιερωθεί στην τακτική, στην οποία και τα πρόσωπα αλλάζουν. Κοινός παρονομαστής όμως αυτής είναι η ανάπτυξη. Ο Μαρκαριάν θέλει να εκτελούνται ταχύτατα, να είναι κοντά οι παίκτες και να τελειώνουν τις φάσεις. Για αυτό ακριβώς στη δημιουργία συμμετέχουν πολλοί παίκτες, ενώ σχετικά πολυάριθμη (ακόμα και τέσσερις) είναι η παρουσία στη μεγάλη περιοχή, όταν επιχειρείται η τελική πάσα.
Επιπλέον, χρόνος αφιερώθηκε και στις κομπίνες στις στημένες φάσεις. Τόσο στα στημένα με μακρινά φάουλ και κόρνερ όσο και με κοντινά φάουλ.

Αναχωρεί για Βουδαπέστη

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει μία τελευταία πρωινή προπόνηση στο Μπαντ Ελραχ και ακολούθως η αποστολή της Εθνικής ομάδας θα μεταβεί οδικώς στη Βουδαπέστη και θα καταλύσει στο ξενοδοχείο Kempinski. Σημειωτέον, από αύριο θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων στους Ελληνες φιλάθλους. Τα εισιτήρια θα διατίθενται από ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο «The Millennium Court» της Βουδαπέστης, το οποίο βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση: Piarista ucta 4, 1052 Budapest, Hungary. Οι ώρες διάθεσης των εισιτηρίων θα είναι οι εξής: Σάββατο 10:00-21:00, Κυριακή 09:30–17:00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι: +30 6948 202066. Είναι δεδομένο πως θα συρρεύσουν εκατοντάδες Ελληνες, που διαμένουν και στις γύρω χώρες.

Εσχάτως αναξιόπιστος ως «σφυρίχτρα»

Τον Σεργκέι Καράσεφ, τον Ρώσο διαιτητή που ορίστηκε στο αυριανό παιχνίδι της εθνικής ομάδας μας με την Ουγγαρία, τον μάθαμε καλά στην ήττα του Ολυμπιακού με 2-0 από τη Μάλμε στη Σουηδία, την πρώτη Οκτωβρίου 2014. Τα αρκετά σφάλματά του σε εκείνη την αναμέτρηση (είχε ακυρώσει ένα γκολ του Μήτρογλου ως οφσάιντ και δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Μανιάτη) είχαν... προειδοποιήσει για το πολύ «χοντρό» λάθος του τρεις εβδομάδες αργότερα, στις 22 Οκτωβρίου 2014, στο παιχνίδι Σάλκε – Σπόρτινγκ 4-3, πάλι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε υπέρ της Σάλκε στο 90'+2' έκρινε το τελικό σκορ εις βάρος του πορτογαλικού συλλόγου.
Μετά από αυτές τις... παραστάσεις του, ο Σεργκέι Καράσεφ δεν ορίστηκε ξανά σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ανεπίσημα «υποβιβάστηκε» στο Γιουρόπα Λιγκ όπου διαιτήτευσε το Μπριζ – Ελσίνκι 2-1 στις 11 Νοεμβρίου 2014 και το Μπεσίκτας – Μπριζ 1-3 στις 19 του τρέχοντος μήνα. Αξιοσημείωτο των στατιστικών επιδόσεών του είναι πως στα τελευταία τέσσερα επίσημα παιχνίδια του στο πλαίσιο προκριματικών εθνικών ομάδων έχει τέσσερις ισοπαλίες (Σκωτία - ΠΓΔΜ 1-1, Ελβετία – Ισλανδία 4-4 και Βέλγιο – Ουαλία 1-1 στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014 και Σερβία – Ισπανία 0-0 σε επίπεδο U21, στις 10 Οκτωβρίου 2014), ενώ στις αρχές της καριέρας του, στις 3 Μαϊου 2010, είχε σφυρίξει το ματς εθνικών ομάδων U19 Ουγγαρία – Ελλάδα 0-1.
Πηγή: sentragoal.gr