Κυριακή, 29 Μάρτιος 2015 15:08

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: Για νέο ξεκίνημα σήμερα στην Ουγγαρία

Γράφτηκε από τον

Έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα με το Σέρτζιο Μαρκαριάν στο πάγκο είναι στην Εθνική ομάδα η οποία σήμερα (9.45 μ.μ. ΝΕΡΙΤ) θα φιλοξενηθεί από την Ουγγαρία, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Euro 2016.


H Ελληνική ομάδα θέλει μόνο το διπλό ώστε να ξεκινήσει την προσπάθεια ανάκαμψης και να διατηρήσει τις πιθανότητες που έχει για να πάει στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
Αγωνιστικά, οκτώ ποδοσφαιριστές μοιάζει να έχουν καπαρώσει φανέλα βασικού στο το 4-3-3 είναι το σύστημα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Συγκεκριμένα ο Καρνέζης στην εστία, οι Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (κέντρο), Τοροσίδης, Σταφυλίδης (στα άκρα) στην αμυντική γραμμή, ο Σάμαρης (κόφτης) με τον Κονέ (δεξιός εσωτερικός χαφ) στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση ο Αθανασιάδης (στην κορυφή).
Παίζεται λοιπόν η θέση του αριστερού εσωτερικού μέσου, την οποία διεκδικούν οι Ταχτσίδης και Φορτούνης. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, εκτός και αν ο Ουρουγουανός τεχνικός αιφνιδιάσει με τον Κώστα Κατσουράνη ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και ως «8άρι» και δίπλα στον Σάμαρη, στο δίδυμο των αμυντικών μέσων, στο 4-2-3-1, που επίσης έχει δοκιμάσει. Το δεύτερο ενδεχόμενο έχει να κάνει με το αριστερό φτερό, με τους Καρέλη και Χριστοδουλόπουλο στο σχετικό δίλημμα του Μαρκαριάν. Το τρίτο αφορά το δεξί φτερό, θέση την οποία διεκδικούν οι Φετφατζίδης και Γιαννιώτας.
Στο μεταξύ, ο Ρώσος, Σεργκέι Καράσεφ, θα είναι ο διαιτητής στο κυριακάτικο παιχνίδι της εθνικής Ελλάδας στη Βουδαπέστη. Ο Καράσεφ είναι ένας από τους πιο έμπειρους Ευρωπαίους διαιτητές και βοηθοί του ορίσθηκαν οι συμπατριώτες του, Αντον Αβεριάνοφ και Τικχόν Καλούγκιν, ενώ τέταρτος διαιτητής ο Νικολάι Γκολούμπεφ.