Σάββατο, 28 Μάρτιος 2015 09:24

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρόβα τίτλου για Κυπαρισσία στην Καλαμάτα - Κρίσιμα ματς για παραμονή σε Σπερχογεία, Ανδρούσα

Γράφτηκε από τον

Τρεις στροφές έμειναν πλέον για να ολοκληρωθεί η κούρσα στην Α' τοπική Μεσσηνίας με τη Κυπαρισσία να είναι μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, ενώ στην ουρά Εράνη και Αστέρας Αρφαρών δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.


Η πρωτοπόρος φιλοξενείται σήμερα από το Μεσσηνιακό με σκοπό την 13η σερί νίκη ώστε να  κρατήσει το +6 από τον Πάμισο, που θεωρητικά έχει εύκολο έργο, μιας και την ίδια ώρα θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Λογγάς τον ουραγό Ακρίτα Κορώνης,
Αν ο ΑΟΚ φύγει νικητής από την Καλαμάτα και ο Πάμισος επιστρέψει στις επιτυχίες  τότε θα θέλει μόλις ένα βαθμό στα δύο εναπομείναντα ματς με Δώριο και Πάμισο για να σφραγίσει και μαθηματικά την πρώτη θέση.
Οσον αφορά την παραμονή, η Εράνη που βρίσκεται πια στη ζώνη δίνει κρίσιμο ματς την Κυριακή με αντίπαλο τη Σπερχογεία. Το ίδιο ισχύει και για τον Αστέρα Αρφαρών που έχει ένα βαθμό περισσότερο και δοκιμάζεται εκτός από την Ανδρούσα.
Τα παραπάνω είναι και τα παιχνίδια που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον στην 28η αγωνιστική, όπου θα αναμετρηθούν ακόμα το Διαβολίτσι με το Δώριο, ο Τσικλητήρας Πύλου με τον Εθνικό Μελιγαλά, ο Ολυμπιακός Καλαμάτας με το Ασπρόχωμα και ο Τέλλος Αγρας με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ
Η νέα ισοπαλία, αυτή τη φορά με τη Σπερχογεία, ψαλίδισε τις ελπίδες του Παμίσου για τον τίτλο. Η ομάδα της Μεσσήνης είναι  6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία και δεν αρκεί πλέον μόνο η νίκη στο μεταξύ τους ντέρμπι την τελευταία αγωνιστική. Για να ανατραπούν τα δεδομένα, θα πρέπει ο ΑΟΚ να χάσει και από Μεσσηνιακό ή Δώριο και φυσικά οι Νησιώτες να κάνουν το "3 στα 3".
Κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, αλλά ο Πάμισος οφείλει να κάνει το καθήκον του και αρχικά να περάσει νικηφόρα από το γήπεδο της Λογγάς, όπου θα ανταμώσει σήμερα με τον Ακρίτα Κορώνης.
Οι τυπικά γηπεδούχοι είναι ουραγοί στη βαθμολογία και καταδικασμένοι σε υποβιβασμό. Προσπαθούν όμως σε όλα τα ματς για το καλύτερο με σύμμαχο την έλλειψη άγχους.
Το ματς εξαρτάται βέβαια από την απόδοση των φιλοξενούμενων που δεν βρίσκονται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση, όπως φάνηκε και στο 1-1 με τη Σπερχογεία. Αν θέλουν να ελπίζουν όμως, πρέπει να επιστρέψουν στις νίκες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Το… 13άρι στις νίκες ψάχνει σήμερα στο γήπεδο "Σταύρος Παπαδόπουλος" η Κυπαρισσία.
Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη έχει κερδίσει όλα τα ματς που έχει δώσει στο β' γύρο (12), ενώ κρατά το μηδέν για 20 σερί αναμετρήσεις!. Αν συνεχίσει αυτά τα εντυπωσιακά σερί και με το Μεσσηνιακό, τότε θα πρέπει να ετοιμάζεται για ...σαμπάνιες.
Το διπλό σήμερα κόντρα σε έναν  άνετο βαθμολογικά αντίπαλο,  ισοδυναμεί ουσιαστικά με την κατάκτηση του τίτλου και στον ΑΟΚ δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία.
Η Κυπαρισσία βρίσκεται άλλωστε σε εκπληκτική αγωνιστική κατάσταση και προέρχεται και από τη μεγαλύτερη σε έκταση σκορ φετινή της νίκη (7-0 την Κορώνη).
Στον αντίποδα ο Μεσσηνιακός, μετά την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας νίκησε εκτός έδρας τόσο τον Ακρίτα Κορώνης, όσο και το Δώριο. Είναι στην 6η της βαθμολογίας και αντιμετωπίζει στο σημερινό ματς ως πρόκληση. Θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα νικήσει τους πρωτοπόρους, αλλά και που θα σκοράρει μετά τον… Οκτώβριο.
Ο Γιώργος Κατσούλης θα περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεσή του, τους Κουκούτση, Κουλουρά και Μερκούρη που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΔΩΡΙΟ
Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για το Διαβολίτσι που ευελπιστεί να πετύχει ότι και με τον Τέλλο Αγρα. Η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη νίκησε το περασμένο Σάββατο με 1-0 τους "ερυθρόλευκους" και σήμερα θα υποδεχτεί το Δώριο, με το οποίο ισοβαθμεί στην 7η θέση.
Οι γηπεδούχοι έδιωξαν φέτος νωρίτερα το άγχος της παραμονής και θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν νίκη με καλή εμφάνιση. Χωρίς σκοπιμότητες θα παίξει και το Δώριο,. το οποίο προέρχεται από δύο σερί ήττες με Τέλλο Αγρα και Μεσσηνιακό.
Η τελευταία μάλιστα ήταν εντός έδρας για το συγκρότημα του Γιάννη Αντωνόπουλου.


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Με τη ψυχολογία στα ύψη θα υποδεχτεί αύριο τον Εθνικό ο Τσικλητήρας. Η ομάδα της Πύλου νίκησε την Τετάρτη με 1-0 τον Πανθυρεατικό και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας. Νωρίτερα είχε νικήσει στα Φιλιατρά με 2-3 την Εράνη για το πρωτάθλημα της Α' τοπικής, ενώ είχε κόψει βαθμούς και από τον Πάμισο (0-0) που διεκδικεί τον τίτλο.
Οι κυπελλούχοι Μεσσηνίας βρίσκονται λοιπόν σε πολύ καλή αγωνιστική και θέλουν να συνεχίσουν έτσι μέχρι το τέλος (είναι στην 5η θέση). Μια νέα νίκη επί του Εθνικού θα τονώσει και τη ψυχολογία για το επόμενο νοκ - άουτ στο κύπελλο με την Α.Ε. Διλινάτα την προσεχή Τετάρτη.
Από την άλλη πλευρά, ο Εθνικός μετρά τρεις σερί νίκες με Απόλλωνα, Αρφαρά, Ασπρόχωμα και έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή, όντας στο +8 από την Εράνη.
Το ζητούμενο είναι να συνεχίσει το μίνι αήττητο σερί και σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ
Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Ολυμπιακός στο εντός έδρας παιχνίδι με το Ασπρόχωμα. Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από την ήττα με 1-0 από τον Αστέρα Αρφαρών. Με νίκη αύριο θα "κλειδώσουν" και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Αργάνης και ο τιμωρημένος Φίλαι.
Το Ασπρόχωμα έχει συμβιβαστεί εδώ και καιρό με την ιδέα του υποβιβασμού και παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, προσπαθεί σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο.
Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και στο προηγούμενο ματς, ηττήθηκαν εντός έδρας με 0-1 από τον Εθνικό Μελιγαλά.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΡΑΝΗ
Το πιο κρίσιμο ματς μέχρι το… επόμενο δίνει αύριο στη Σπερχογεία με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα η Εράνη.
Η ιστορική ομάδα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Τσικλητήρα βρέθηκε για πρώτη φορά στη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών.
Η διοίκηση άλλαξε μάλιστα και τη… συνταγή στον πάγκο. Ο Σταύρος Αντωνόπουλος αποτελεί παρελθόν και ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος είναι ο νέος προπονητής, έχοντας μαζί του ως τεχνικό διευθυντή το Νίκο Φρούσσο. Μια κίνηση που έγινε για να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια, μιας και η Εράνη κινδυνεύει με υποβιβασμό.
Το αρνητικό είναι ότι ακόμα και αν κάνει το "3 στα 3", θα πρέπει να χάσει βαθμούς ο Αστέρας (έχει έναν πόντο περισσότερο) για να αποφύγει την 14η θέση.
Κάθε ματς από εδώ και πέρα είναι τελικός και με αυτό το σκεπτικό θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο της Σπερχογείας οι παίκτες της Εράνης. Εκτός είναι ο τιμωρημένος Μιχαλακόπουλος.
Στους γηπεδούχους δεν υπάρχει πίεση, μιας και είναι στο +8 από τη ζώνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παρουσιαστούν αδιάφοροι.
Οι "ταύροι" έδειξαν άλλωστε και στη Μεσσήνη (1-1 με τον Πάμισο) ότι χτυπούν όλα τα παιχνίδια.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή έχει η Ανδρούσα με νίκη κόντρα στον Αστέρα Αρφαρών. Η ομάδα του Κώστα Καλογερόπουλου μετά τις δύο διαδοχικές νίκες με Διαβολίτσι και Απόλλωνα Καλαμάτας, έφθασε τους 33 βαθμούς και είναι στο +7 από τη ζώνη και ενώ απομένουν 3 αγωνιστικές για το φινάλε.
Η διοίκηση υποσχέθηκε μάλιστα και πριμ σε περίπτωση που έρθει αύριο το τρίποντο.
Ο Αστέρας με το 1-0 επί του Ολυμπιακού είναι πλέον στην 13η θέση που ισοδυναμεί με παραμονή, αλλά δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλειας, μιας και η Εράνη που τον κυνηγά, έχει ένα βαθμό λιγότερο. Γι' αυτό και θα ψάξει τη νίκη στην Ανδρούσα ώστε να κρατά την τύχη στα χέρια του, ή τουλάχιστον, το βαθμό.
Ο Στάθης Βανικιώτης δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Γ. Ζέππο.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Τον Απόλλωνα Καλαμάτας θα υποδεχτεί την Κυριακή ο Τέλλος Αγρας σε μια αναμέτρηση με φόντο την 3η θέση.  Οι γηπεδούχοι έχουν 49 βαθμούς και είναι τρίτοι πίσω από Κυπαρισσία και Πάμισο και οι φιλοξενούμενοι 46 και συμπληρώνουν την πρώτη 4άδα.
Με νίκη ο Αγρας θα σφραγίσει την 3η θέση και παράλληλα θα επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την ήττα στο Διαβολίτσι.
Ο Απόλλωνας Καλαμάτας προέρχεται από τρεις σερί ήττες με Εθνικό, Ολυμπιακό και Ανδρούσα και θα μεταβεί στους Γαργαλιάνους με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Ακρίτας Κορώνης - Πάμισος
Γήπεδο Λογγάς, 4.30 μ.μ.
Λάμιας, Γεωργαντάς, Τσίρμπας
Μεσσηνιακός - Κυπαρισσία
Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4.30 μ.μ.
Μπλάνας, Σερεμέτης, Σκόρδος
Διαβολίτσι - Δώριο
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 4.30 μ.μ.
Τουρλομούσης, Παναγιωτόπουλος, Γιαννέτσος

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Πύλου, 5 μ.μ.
Νικολόπουλος, Γιαννακλής, Τσοπανάκης
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ασπρόχωμα
Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 5 μ.μ.
Γκούμας, Σκόρδος, Ταβουλαρέας,
Σπερχογεία - Εράνη
Γήπεδο "Πέτρος Γεωργανάς", 5 μ.μ.
Αλεξέας, Γιαννέτσος, Τσίρμπας
Ανδρούσα - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο Ανδρούσας, 5 μ.μ.
Πλακογιάννης, Αθανασοπούλου, Γεωργαντάς
Τέλλος Αγρας - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Γαργαλιάνων 5 μ.μ.
Καστανάς, Ρέκκας, Μπασιλάρης


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 27 αγωνιστικές)
1. Κυπαρισσία    65-3    75
2. Πάμισος    67-14    69


3. Τέλλος Αγρας    57-19    49
4. Απόλλωνας Καλαμάτας    50-44    46


5. Τσικλητήρας Πύλου    36-32    41
6. Μεσσηνιακός    30-26    38
7. Δώριο    43-47    35
-. Διαβολίτσι    31-43    35
9. Σπερχογεία    35-35    34
-. Εθνικός Μελιγαλά    36-32    34
11. Ολυμπιακός Καλαμάτας    30-40    33


-. Ανδρούσα    23-36    33
13. Αστέρας Αρφαρών    25-58    27
14. Εράνη    19-26    26


15. Ασπρόχωμα    23-59    14


16. Ακρίτας Κορώνης    22-78     9     

* Ο Απόλλωνας έχει ένα μηδενισμό (-1 βαθμό).