Τρίτη, 31 Μάρτιος 2015 20:21

Οι 11 προτάσεις του Κωνσταντινέα για να αλλάξει το ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον
Οι 11 προτάσεις του Κωνσταντινέα για να αλλάξει το ποδόσφαιρο

Τις δικές του ριζοσπαστικές προτάσεις για το ποδόσφαιρο κατέθεσε ο Πέτρος Κωνσταντινέας μιλώντας στο gazzetta.gr. Ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία προτείνει τα παρακάτω 11 μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο:


Αναλυτικά οι προτάσεις Κωνσταντινέα:
1. Ας μην φοβηθούμε να αποκλείσουμε τις ποδοσφαιρικές εταιρείες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
2. Ας διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο την δημοκρατική λειτουργία της ΕΠΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση μόνο ένα αναλογικό σύστημα εκλογής της διοίκησης με τους ερασιτέχνες παράγοντες και τους ποδοσφαιριστές μπροστάρηδες, μπορεί να κατοχυρώσει την ουσιαστική ανεξαρτησία της.
3. Ας ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν ο οικονομικός έλεγχος των ΠΑΕ, της ΕΠΟ και των τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων.
4. Ας απομακρυνθούν άμεσα από τις θέσεις τους όσοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες εμπλέκονται σε δικαστική διερεύνηση, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
5. Ας ξεκαθαρίσουν με έγκυρο τρόπο, οι διαδικασίες πιστοποίησης των ποδοσφαιρικών εταιρειών στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.
6. Ας ενισχύονται οικονομικά μόνο εκείνα τα ποδοσφαιρικά ερασιτεχνικά σωματεία,  ανάλογα με τον αριθμό των πραγματικά αθλούμενων μελών τους.
7. Ας διερευνηθεί κάθε δυνατότητα, ώστε η διαιτησία να λειτουργήσει με πραγματικά ανεξάρτητο τρόπο, είτε στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ, είτε με όποιον άλλον τρόπο γίνεται.
8. Ας τιμωρείται παραδειγματικά κάθε ποδοσφαιρική εταιρεία,  αλλά και κάθε φυσικό πρόσωπο μέλος της διοίκησης,  όταν προκαλούνται επεισόδια στο γήπεδο. Στόχος να ελέγξουν πραγματικά οι διοικήσεις των εταιρειών τα του οίκου τους για την βελτίωση της ποιότητας του παιχνιδιού.
9. Ας ελεγχθούν και πιστοποιηθούν από το ίδιο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι εταιρείες security που θα βρίσκονται στα γήπεδα. Ο κάθε εργαζόμενος αυτών των εταιρειών στα γήπεδα,  ας ελέγχεται πλήρως κι ας ενημερώνεται άμεσα η ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής του αγώνα.
10. Οι εκθέσεις των παρατηρητών της ΔΕΑΒ να αξιολογούνται εντατικά, να αξιολογούνται ταυτόχρονα οι ίδιοι οι παρατηρητές και να επικοινωνούν άμεσα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
11. Ας έχουν τέλος λόγο οι ποδοσφαιριστές και στο συμβούλιο της ΕΠΟ και σε εκείνο της διαιτησίας,  αλλά και στο επαγγελματικό κλαμπ των ποδοσφαιρικών εταιρειών.