Πέμπτη, 02 Απρίλιος 2015 14:21

Οι πρώτοι 4 κατηγορούμενoi ζήτησαν και πήραν προθεσμία

Γράφτηκε από τον
Οι πρώτοι 4 κατηγορούμενoi ζήτησαν και πήραν προθεσμία

Ξεκίνησε, μετά την χθεσινή αναβολή, η διαδικασία της απολογίας των πρώτων κατηγορούμενων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


Στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γιώργου Ανδρεάδη βρέθηκαν σήμερα το νυν μέλος του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργος Βλάσσης, η δικηγόρος, νυν αναπληρωματικό μέλος Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη, ο επίτιμος εισαγγελέας εφετών, πρώην πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της Football League (και) την περίοδο του σκανδάλου των «στημένων» αγώνων, Λευτέρης Ζάμπρας και ο επίτιμος αντεισαγγελέας εφετών, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος πειθαρχικής επιτροπής Football League (και) την περίοδο του σκανδάλου των στημένων αγώνων, Χαρίλαος Ζυγογιάννης.
Ο ειδικός ανακριτής τους απήγγειλε τις κατηγορίες με τους Βλάσση, Αναστασάκη, Ζάμπρα και Ζυγογιάννη να ζητούν -και να παίρνουν- προθεσμία για να απολογηθούν. Αναμένεται λοιπόν να «επιστρέψουν» στο γραφείο του Γιώργου Ανδρεάδη μετά τις 20 Απριλίου.
Στο μεταξύ, στον ανακριτή θα βρεθούν έως και αύριο οι διαιτητές της Super League Απόστολος Αμπάρκιολης, Γιάννης Κάμπαξης, Κώστας Ιωαννίδης και η δικηγόρος, νυν μέλος πειθαρχικής επιτροπής Football League, Ιωάννα Παντελοπούλου.
Μετά το Πάσχα θα πάρουν σειρά οι νέοι κατηγορούμενοι (πέραν των 16 στους οποίους ο Αριστείδης Κορέας έχει ασκήσει ποινικές διώξεις) τους οποίους έχει προσθέσει στη δικογραφία ο Γιώργος Ανδρεάδης έπειτα από τις καταθέσεις που πήρε από μάρτυρες.
Τελευταίοι θα κληθούν οι υπόλοιποι εφτά που αποτελούν τον «πυρήνα» της «εγκληματικής οργάνωσης» (τρία υψηλά ιστάμενα διοικητικά στελέχη της ΕΠΟ, ένα πρώην μεγαλοστέλεχος της ΕΠΟ, δύο μέλη της ΚΕΔ στο επίδικο διάστημα 2012-14, ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ της Super League) και ακόμη ένας πρόεδρος ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας.
Πηγή: sentragoal.gr