Κυριακή, 05 Απρίλιος 2015 17:45

Αγκαλιά με την παραμονή ο Πανιώνιος, 3-0 τον Παναιτωλικό

Γράφτηκε από τον

Στη Σούπερ Λίγκα και την επόμενη χρονιά φαίνεται πως θα είναι ο Πανιώνιος, ο οποίος την Κυριακή (5/4) νίκησε τον Παναιτωλικό στη Νέα Σμύρνη με 3-0 κι έφτασε τις τρεις νίκες στη σειρά συμπεριλαμβανομένης και αυτής με τη Νίκη Βόλου.

 

 

Για τους Νεοσμυρνιώτες το συγκεκριμένο ματς ήταν τελικός. Περιθώρια για στραβοπάτημα δεν υπήρχαν και η αποφασιστικότητά τους φάνηκε στον τρόπο με τον οποίο μάρκαραν και στην προσήλωση που είχαν στο αμυντικό κομμάτι, κάτι που τους έλειπε σε προηγούμενα ματς.

 

Το μόνο που χρειάζονταν ήταν ένα γκολ για να ξεμπλοκάρουν και από τη στιγμή που αυτό ήρθε, έπιασαν πολύ καλή απόδοση. Κολοβός και Φούντας ήταν εξαιρετικοί, ο Γιάννου ξεχώρισε από τη στιγμή που μπήκε, ενώ οι Μητροπουλος και Κόρμπος πήραν πολλές μονομαχίες στο κέντρο.

 

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός δείχνει να έχει κλατάρει από το άγχος που του προκαλούσε το ευρωπαϊκό όνειρο. Για έκτο σερί ματς δεν σκόραρε και συνεπώς έμεινε μακριά από νίκη με αποτέλεσμα να χάνεται η πεντάδα. Από τη στιγμή που δέχτηκε το πρώτο γκολ ήταν ιδιαίτερα ευάλωτος στις αντεπιθέσεις, ενώ συνολικά είχε μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία, έστω κι αν επέστρεψε μετά από καιρό ο Βιγιαφάνιες.

 

Φτωχό ήταν το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες είχαν μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξή τους και τη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας και αναλώνονταν κυρίως σε μονομαχίες κέντρου και αρκετά φάουλ.

 

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα και απείλησε τόσο στο 17' με τον Λάζαρ, όσο και στο 27' με τον Βιγιαφάνιες. Ο δεύτερος, μάλιστα, στη συγκεκριμένη φάση βρήκε χώρο έχοντας αλλάξει θέση, στη μοναδική στιγμή που η άμυνα του Πανιωνίου ήταν απροστάτευτη από τους μέσους της.

 

Ο Πανιώνιος έπαιζε πολύ με τον Κολοβό, αλλά η απόσταση από τον Μπακασέτα ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα ο δεύτερος να μη φαίνεται καθόλου στη διάρκεια του ματς. Οι Νεοσμυρνιώτες κέρδιζαν αρκετές στημένες φάσεις, αλλά αδυνατούσαν να τις εκμεταλλευτούν.

 

Μία φάση που αναμφίβολα θα συζητηθεί είναι αυτή του 28', όταν ο Μπουμάλ τσίμπησε την μπάλα από τον Μπρακάλι, ανατράπηκε και ο Μήτσιος δεν έδωσε πέναλτι. Οι «κυανέρυθροι» είχαν και μία πολύ καλή ευκαιρία στο 44', όταν ο Φούντας έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έκανε το διαγώνιο σουτ και είδε τον Μπρακάλι να αποκρούει.

 

Πέντε λεπτά πιο πριν θα μπορούσε να έχει πάρει κεφάλι στο σκορ και ο Παναιτωλικός από το πουθενά. Ο Μαρτίνες έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στον Οικονόμου στην προσπάθειά του να απομακρύνει και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

 

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε εκ διαμέτρου στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς μόλις στο 47' ο Πανιώνιος έκανε το 1-0. Σκόρερ ο Κολοβός με ωραία προσωπική ενέργεια, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκίνησε από θέση οφσάιντ.

 

Οι Νεοσμυρνιώτες για λίγα λεπτά ακόμη δημιούργησαν φάσεις πατώντας καλύτερα από τους αντιπάλους τους, αλλά στη συνέχεια επέλεξαν να κλείσουν τους χώρους και να χτυπούν με αντεπιθέσεις. Έδωσαν την μπάλα στον Παναιτωλικό, αλλά εκείνος δεν ήξερε τι να την κάνει.

 

Οι Αγρινιώτες απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 70' με τον Κάπελ. Ένα λεπτό μετά ο Πανιώνιος σκόραρε με φοβερή συνεργασία ανάμεσα στους παίκτες του και τελικό αποδέκτη τον Γιάννου, ο οποίος από κοντά έκανε το 2-0.

 

Κάπου εκεί τελείωσαν όλα, ενώ έγιναν τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα για τον Πανιώνιο στο 80', καθώς τραυματίστηκε ο Μπεχαράνο. Ο Παναιτωλικός επί της ουσίας έπαιζε με 10 και ο Πανιώνιος το εκμεταλλεύτηκε πηγαίνοντας από εκείνη την πλευρά. Στο 84' ο Φούντας από αριστερά έκανε το γύρισμα και ο Κολοβός σκόραρε με ωραίο πλασέ. Κάπως έτσι έκλεισε το ματς, τα τελευταία λεπτά του οποίου ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μήτσιος (Ηπείρου), βοηθοί οι Καρσιώτης (Κορινθίας) και Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), ενώ τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Άρτας).

 

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Οικονόμου, Τασουλής, Μητρόπουλος, Κόρμπος, Φούντας, Μπουμάλ (86' Καθάριος), Κολοβός (88' Σιώπης), Μπακασέτας (66' Γιάννου).

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μπεχαράνο, Κούσας, Μαλεζάς, Κέβιν (63' Ρουσκουσέδα), Λάζαρ, Φωτάκης (75' Θεοδωρίδης), Κάπελ, Βιγιαφάνιες, Μαρτίνες, Μορένο (75' Άλβες).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR