Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 17:41

Συστράτευση για την παραμονή στην Εράνη

Γράφτηκε από τον

Μετά από δύο μήνες η Εράνη επέστρεψε στις νίκες (2-0 τον Ακρίτα Κορώνης) και έμεινε ζωντανή στη μάχη για την παραμονή στην Α' τοπική.

Η φιλιατρινή ομάδα καλείται πλέον να νικήσει την τελευταία αγωνιστική και το Μεσσηνιακό στην Καλαμάτα ώστε να αποφύγει τον υποβιβασμό ή να δώσει αγώνα μπαράζ με τον Αστέρα Αρφαρών, με τον οποίο ισοβαθμούν στη ζώνη και έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους ματς.
Αν λοιπόν ο Αστέρας περάσει την ίδια ώρα νικηφόρα από το Διαβολίτσι, τότε θα χρειαστεί έξτρα αγώνας για να μάθουμε την τρίτη ομάδα που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Α1 κατηγορία μετά τον Ακρίτα Κορώνης και το Ασπρόχωμα. Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να μείνουν στην κατηγορία τόσο η Εράνη, όσο και ο Αστέρας, στην περίπτωση που η πρωταθλήτρια Κυπαρισσία ανέβει στη Γ' εθνική.
Στα Φιλιατρά όμως ούτε που θέλουν να σκέφτονται κάτι τέτοιο. Στο μυαλό όλων είναι μόνο το ματς με το Μεσσηνιακό και γενικότερα υπάρχει συστράτευση για την παραμονή.
Ενδεικτικό ότι αυτή την εβδομάδα οι προπονήσεις θα ολοκληρωθούν το Μ. Σάββατο το πρωί, ενώ η επιστροφή στο γήπεδο θα γίνει την Δευτέρα του Πάσχα. Χθες υπήρχε ρεπό και σήμερα θα δοθεί φιλικό ματς με τον Ηρακλή Κυπαρισσία.
Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο πίστη για την παραμονή.

Κυριακή με Μεσσηνιακό

Η 30ή και τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Απριλίου. Η ΕΠΣΜ όρισε για την Κυριακή στις 5 το απόγευμα το ματς της Εράνης με το Μεσσηνιακό, όπως βέβαια και του Διαβολιτσίου με τον Αστέρα Αρφαρών, που είναι και τα μόνα που έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Ο Μεσσηνιακός δεν κυνηγά κάτι στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Εράνη θα έχει εύκολο έργο. Διότι μην ξεχνάμε ότι οι καλαματιανοί έχασαν στις καθυστερήσεις τόσο από την πρωτοπόρο της Α' τοπικής Κυπαρισσία, όσο και από τον δεύτερο Πάμισο.
Θα αγωνιστούν με σύμμαχο την έλλειψη άγχους και αυτό τους κάνει επικίνδυνους.
Από την άλλη βέβαια η Εράνη θα παίξει μια κατηγορία σε αυτό το ματς και ένας υποβιβασμός θα είναι οδυνηρός, για μια ομάδα που δεν είχε κινδυνέψει ποτέ στην Α' τοπική.
Οι παίκτες της Εράνης έδειξαν με την Κορώνη (όπου είχαν δύο γκολ και 7 δοκάρια!) ότι έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και θα μπουν αποφασισμένοι στο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Μεσσηνιακού.