Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2015 17:47

Τα πλέι -οφ της… πλάκας στη Football League

Γράφτηκε από τον

Η ΑΕΚ πήρε αήττητη και με περίπατο τον τίτλο στον 1ο όμιλο της Football League (Β' εθνική), ενώ με άνεση τερμάτισε και ο Ηρακλής πρώτος στον έτερο όμιλο.


Αμφότερες όμως θα χρειαστούν πλέι -οφ για να ανέβουν στη Σούπερ Λίγκα, ενώ αντίθετα στη μεγάλη κατηγορία ο... πρωταθλητής δεν έχει τέτοια υποχρέωση.
Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής όμως πρέπει μετά το Πάσχα να (ξανά) αποδείξουν ότι είναι οι καλύτερες ομάδες. Και να θέλουν βέβαια να μην… ανέβουν, δεν μπορούν, μιας και η Ενωση θα μπει στο μίνι πρωτάθλημα με 10 βαθμούς και οι Θεσσαλονικείς με 7 βαθμούς.
Η Παναχαϊκή, ο Απόλλωνας, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Λάρισα ξεκινούν χωρίς βαθμό.
Στη Σούπερ Λίγκα θα προβιβαστούν  μόνο οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα.
Το εύλογο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί γίνονται τότε τα πλέι -οφ; Η απάντηση για το στοίχημα και την… τηλεόραση.  Γι' αυτό ακριβώς θα γίνουν και play out ώστε να κριθούν ποιες ομάδες θα μείνουν και ποιες θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία. Αν και εδώ οι βαθμολογικές αποστάσεις είναι πιο μικρές και τα δεδομένα ανατρέπονται.  Στον Βορρά συμμετέχουν  Ζάκυνθος (6 βαθμοί(, Αναγέννηση Καρδίτσας (2 β.), Αιγινιακός (1β.), Πιερικός, Αγροτικός Αστέρας και Τύρναβος (0 β.).
Στο νότο οι έξι ομάδες είναι:  Ερμιονίδα (8 β.), Παναιγιάλειος (6 β.), Αχαρναϊκός (4 β.), Καλλιθέα (3 β.), Επισκοπή και Ηρακλής Ψαχνών (0 β.).
Θα υποβιβαστούν όσες τερματίσουν στις τρεις τελευταίες θέσεις.