Παρασκευή, 10 Απρίλιος 2015 07:48

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Τα ρεκόρ που κυνηγά στο ντέρμπι

Γράφτηκε από τον

Πρωταθλήτρια και με τη… βούλα είναι από την περασμένη Κυριακή η Κυπαρισσία και η τελευταία αγωνιστική της Α' τοπικής (18 και 19 Απριλίου) έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Για την ακρίβεια εορταστικό, μιας και οι πρωταθλητές θα σηκώσουν την κούπα μετά το τέλος του εντός έδρας αγώνα με τον Πάμισο. Ενα ντέρμπι χωρίς κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ο ΑΟΚ έχει έξι βαθμούς διαφορά από τους Νησιώτες, οι οποίοι είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές χειμώνα.
Σε καμία περίπτωση όμως η Κυπαρισσία δεν θα είναι αδιάφορη, αφού κυνηγά πολλά και εντυπωσιακά ρεκόρ.
Το πιο σημαντικό να πάρει τον τίτλο αήττητη. Η πρωτοπόρος είναι η μοναδική ομάδα που αγνοεί την ήττα στο πρωτάθλημα, έχοντας σε 29 αγώνες, 26 νίκες και τρεις ισοπαλίες.  Ο δεύτερος της βαθμολογίας Πάμισος έχει 2 ήττες, ενώ ο Τέλλος Αγρας και ο Απόλλωνας Καλαμάτας που συμπληρώνουν την 4άδα 10 και 9 ήττες, αντίστοιχα.
Αν ο ΑΟΚ δεν χάσεi από τον Πάμισο θα γράψει ιστορία, ενώ παράλληλα εφόσον  πάρει τους τρεις βαθμούς θα έχει κερδίσει φέτος όλες τις ομάδες! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Πάμισο, που είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 14 νίκες σε ισάριθμα ματς και τελείωσε τον πρώτο γύρο με προβάδισμα 4 βαθμών από την Κυπαρισσία.
Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη είναι επίσης η μόνη που δεν έχει χάσει βαθμό στο γήπεδό της, έχοντας "14 στα 14" με γκολ 41-1 (σκόραρε μόνο ο Καραγιάννης του Εθνικού Μελιγαλά).
Αήττητος έμεινε φέτος στην έδρα του και ο Πάμισος, αλλά είχε 13 νίκες και 2 ισοπαλίες (με Κυπαρισσία και Σπερχογεία).
Αν η πρωτοπόρος νικήσει τον Πάμισο, θα κάνει παράλληλα το απόλυτο σ' ένα γύρο, μιας και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος έχει κερδίσει και τα 14 παιχνίδια.
Το ίδιο είχε πράξει και ο Πάμισος στον πρώτο γύρο και το σερί σταμάτησε στο μεταξύ τους ντέρμπι στη Μεσσήνη (0-0).
Με το τρίποντο θα κάνει και ρεκόρ βαθμών (84) στην Α' τοπική, παίρνοντας το πρωτάθλημα με 9 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, όταν στον πρώτο γύρο ήταν 4 βαθμούς πίσω.
Από εκεί και πέρα, η Κυπαρισσία θέλει να αναδείξει και τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας.
Ο Φώτης Παναγόπουλος με τα 25 γκολ είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρωτιά, μιας και ο Μάριος Μπιτσάνης του Απόλλωνα Καλαμάτας έχει 22 γκολ.  Αν μάλιστα ο Παναγόπουλος σκοράρει, θα περάσει και τον περσινό πρώτο σκόρερ του ΑΟΚ και της Κυπαρισσίας Αντι Στρέπι που είχε βρει 25 φορές το δρόμο για τα δίχτυα.
Αγωνιστικά, οι προπονήσεις ολοκληρώθηκαν προχθές και η επιστροφή στο γήπεδο θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα. Το μόνο πρόβλημα  για τον Αλέξη Μαντζούνη είναι ο στρατευμένος Θεοδωρακόπουλος που πήρε μετάθεση στα Γιάννενα,