Σάββατο, 18 Απρίλιος 2015 17:07

Επέστρεψε στις νίκες ο Παναιτωλικός, 2-0 την Καλλονή

Γράφτηκε από τον

Έσπασε η κατάρα... Έπρεπε να περάσουν 615 αγωνιστικά λεπτά και κάτι περισσότερο από δύο μήνες για να σκοράρει και πάλι ο Παναιτωλικός και να βρει τον δρόμο για τη νίκη.

 

Οι Αγρινιώτες, όπως και στις 14/2 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης έτσι και το Σάββατο (18/4), νίκησαν στην έδρα τους με 2-0. Αντίπαλος ήταν αυτή τη φορά η Καλλονή, η οποία παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών.

Επί της ουσίας η ομάδα του Μάκη Χάβου εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό ξεκίνημα που έκανε, αλλά και την στιβαρή άμυνα που διαθέτει. Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν δέχτηκε πίεση και η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα.

Σαφώς και ήταν επηρεασμένη η Καλλονή από την παρατεταμένη για εκείνη διακοπή, αφού είχε να παίξει από τις 23/3 κόντρα στον Πλατανιά. Οι παίκτες δεν είχαν ρυθμό και αυτό φάνηκε. Πάντως, το αρνητικό σερί εκτός έδρας συνεχίστηκε με την ομάδα να μετράει έξι εκτός έδρας ήττες, έχοντας σκοράρει μόλις σε ένα παιχνίδι. Γενικά έχει μόνο μία νίκη, αυτή στη Νέα Σμύρνη στις 9/11.

Μπήκε γνωρίζοντας τι θέλει από την αρχή ο Παναιτωλικός, ο οποίος απείλησε από τα πρώτα λεπτά. Προειδοποίησε στο 4' με τον Κάπελ, αλλά η Καλλονή, η οποία είχε μπει χαλαρά, δεν έλαβε το μήνυμα.

Στα επόμενα λεπτά ο Μαρτίνες βρήκε τρεις φορές τον διάδρομο ακριβώς έξω από την περιοχή. Οι αμυντικοί μέσοι των φιλοξενούμενων δεν λειτουργούσαν όπως θα έπρεπε και τελικά αυτό τους κόστισε.

Δεν γίνεται να αφήνεις χώρους σε έναν παίκτη με την ποιότητα του Αργεντινού. Τα δύο πρώτα τελειώματά του δεν ήταν αυτά που θα έπρεπε, όμως, στο 16' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με συρτό σουτ, το οποίο πήγε στη δεξιά γωνία του Άλεξιτς.

Για κάποια λεπτά ακόμη οι Αγρινιώτες διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα. Επιχειρούσαν να επιτίθενται τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα με την Καλλονή να μην αντιδρά. Είχε μεγάλο πρόβλημα τόσο αμυντικά όσο και στο να κρατήσει μπάλα. Το δεύτερο ήταν και ο λόγος που δεχόταν εύκολα επιθέσεις.

Ωστόσο, μετά τη συμπλήρωση 30 λεπτών το ματς άλλαξε. Ο Παναιτωλικός σταμάτησε να επιτίθεται και προσπάθησε να προφυλάξει τα μετόπισθεν, η Καλλονή συνέχισε να έχει πρόβλημα στη δημιουργία και κάπως έτσι σταμάτησαν να υπάρχου φάσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνονται πολλά λάθη και αρκετές μάχες στον χώρο του κέντρου.

Σαφώς ανώτερη συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο ήταν η Καλλονή στο δεύτερο. Ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν ήταν αρκετό, αφού οι ατέλειες ήταν και πάλι πολλές στο παιχνίδι των Μυτιληνιών.

Ο Μίνγκας έδωσε πνοή, ο Αράς, που επίσης μπήκε αλλαγή, προσπάθησε να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες, όμως, το πρόβλημα στην ανάπτυξη παρέμεινε. Η ομάδα του Βλάχου δεν μπορούσε να βγάλει φάσεις και κάπως έτσι ήταν λογικό να μην αποφύγει την ήττα.

Ο Παναιτωλικός για μεγάλο χρονικό διάστημα προσπαθούσε απλώς να διαφυλάξει το σκορ, καθώς ήταν σημαντικό για ψυχολογικούς λόγους να έρθει αυτή η νίκη. Μετά το 75', όμως, ανέβηκε και κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ.

Στο 83' ο Μορένο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, τρία λεπτά μετά ο Βιγιαφάνιες απείλησε με απευθείας φάουλ και στο 90'+2 έγινε το 2-0. Η Καλλονή είχε ανεβεί ψηλά για να ισοφαρίσει και σε μία αντεπίθεση δέχτηκε νέο τέρμα με τον Τσαμπούρη να προλαβαίνει τον Μορένο που είχε οπλίσει και άθελά του να νικάει τον Άλεξιτς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δελφάκης (Αρκαδίας), βοηθοί οι Αλεξέας (Μεσσηνίας) και Γεωργιάδης (Κοζάνης), ενώ τέταρτος ο Σπάθας (Πειραιά).

Κίτρινες: 30' Άλβες, 70' Βιγιαφάνιες, 89' Γοδόι - 30' Καλτσάς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Μπεχαράνο (65' Μύγας), Μαλεζάς, Ετζενγκέλε, Κέβιν, Γοδόι, Φωτάκης (62' Λάζαρ), Βιγιαφάνιες, Κάπελ, Μαρτίνες, Άλβες (71' Μορένο).

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Άλεξιτς, Τσαμπούρης, Αντέγιο, Αναστασιάδης, Γιορέντε, Καλτσάς, Κεϊτά, Λεοζίνιο (46' Αράς), Μανούσος, Ναβάρο (46' Μίνγκας), Πετρόπουλος (74' Ξύδας).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR