Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 13:18

Δεν κινδυνεύει με βαριά καμπάνα ο Γιακουμής

Γράφτηκε από τον
Δεν κινδυνεύει με βαριά καμπάνα ο Γιακουμής

Το χαρακτηριστικό παράδειγμα από το παρελθόν που αποτελεί "σύμμαχο" του Έλληνα γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Αστέριο Γιακουμή, για χρήση απαγορευμένης ουσίας.


Από την Τρίτη χθες βρίσκεται στο προσκήνιο ο 27χρονος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Αστέριος Γιακουμής, λόγω χρήσης σκευάσματος που περιείχε απαγορευμένη ουσία. Ο Έλληνας γκολκίπερ φέτος έχει αγωνιστεί μόνο στον αγώνα Κυπέλλου με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια έχει σημειώσει μόλις τρεις συμμετοχές.
Οι ποινές για περιπτώσεις αθλητών που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι μεγάλες και φτάνουν μέχρι αγωνιστικό αποκλεισμό δύο ετών.
Πάντως, ο Γιακουμής δεν κινδυνεύει με τόσο βαριά καμπάνα, γιατί έχει το ελαφρυντικό της πλάνης (η ουσία δεν αναγραφόταν στο σκεύασμα που πήρε), αλλά και γιατί υπάρχουν σοβαρά δεδικασμένα από το παρελθόν.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Πολωνός Βαβζίνιακ του Παναθηναϊκού, που έπρεπε να πιαστεί και δεύτερη φορά ντοπέ για να τιμωρηθεί, αλλά και άλλες περιπτώσεις που δείχνουν ότι ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ θα αποφύγει στην παρούσα φάση την βαριά τιμωρία.
Πηγή: sport24.gr