Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015 13:26

Champions League: Συμπληρώνεται σήμερα το καρέ με Ρεάλ - Ατλέτικο, Μονακό - Γιουβέντους

Γράφτηκε από τον

Το βράδυ της Τετάρτης συμπληρώνεται η 4άδα της Ευρώπης με Ρεάλ και Ατλέτικο να διεκδικούν το ένα εισιτήριο, Μονακό και Γιουβέντους το άλλο. Δείτε στοιχεία, απουσίες και πιθανές 11άδες...


Μπαρτσελόνα και Μπάγερν είναι ήδη στα ημιτελικά του Champions League και τα άλλα δύο εισιτήρια δίνονται το βράδυ της Τετάρτης.
Στο 8ο φετινό ντέρμπι της Μαδρίτης η Ρεάλ θα πρέπει να πάρει την πρώτη της νίκη για να αποκλείσει την Ατλέτικο μετά το 0-0 στο "Βιθέντε Καλντερόν", ενώ στο Μονακό η ομάδα του Ζαρντίμ έχει δύσκολη αποστολή, καθώς είχε χάσει στο Τορίνο με 0-1.

Ρεάλ - Ατλέτικο

Δεν γίνεται να μην ξεκινήσουμε με τις απουσίες της Ρεάλ, η οποία πήρε την χειρότερη δυνατή ισοπαλία (0-0) στο "Καλντερόν", έτσι θέλει μόνο νίκη.
Ο Μαρσέλο είναι τιμωρημένος, έτσι αριστερό μπακ θα παίξει ο Φάμπιο Κοεντράο. Τραυματίες είναι οι Μόντριτς, Μπέιλ και Μπενζεμά. Στην επίθεση αντί του Γάλλου θα παίξει ο "Τσιτσαρίτο" (Χαβιέρ Ερνάντες δηλαδή), αντί του Μπέιλ δεξιά ο Χάμες Ροντρίγκες, με τον Ίσκο να ξεκινά στο κέντρο αντί του Κολομβιανού, ενώ αντί του Μόντριτς θα παίξει ο Ιγιαραμέντι δίπλα στον Κρόος.
Αυτά για τον Κάρλο Αντσελότι, ενώ ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε δεν έχει στην διάθεσή του μόνο τον Μάριο Σουάρεθ λόγω τιμωρίας και ο Μάντζουκιτς αναμένεται να είναι έτοιμος και να ξεκινήσει, αλλιώς... Τόρες.
Θυμίζουμε πως αυτό ήταν πέρσι ζευγάρι του τελικού και από εκείνο το ματς στην Λισαβόνα έχει να νικήσει η Ρεάλ την Ατλέτικο. Είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο 93' και τελικά επικράτησε 4-1 στην παράταση για να κατακτήσει το 10ο ευρωπαϊκό στην ιστορία της.
Τα μεγαθήρια της Μαδρίτης, εκτός του περσινού τελικού έχουν τεθεί αντιμέτωπα άλλη μία φορά στην Ευρώπη, το 1959 στα ημιτελικά, όπου η "βασίλισσα" προκρίθηκε σε τρίτο ματς (από μία νίκη και ίδια τέρματα στα δύο πρώτα).
Φέτος έχουν παίξει 7 φορές και η Ρεάλ δεν έχει καμία νίκη! Η Ατλέτικο νίκησε και στα δύο ματς πρωταθλήματος (για πρώτη φορά μετά το 1951) και είχε από μία νίκη και μία ισοπαλία σε αυτά για το κύπελλο και ισπανικό σούπερ καπ. Το 7ο φυσικά ήταν το 0-0 στο "Καλντερόν" στο πρώτο ματς για τους "8" του Champions League πριν 8 μέρες.
Η Ατλέτικο βρίσκεται για 7η φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά, ενώ αν προκριθεί στα ημιτελικά θα η 5η της φορά. Η Ρεάλ είναι στους "8" για 5η συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 32η, ενώ αν περάσει θα βρεθεί στους "4" της Ευρώπης επίσης για 5η συνεχόμενη χρονιά και συνολικά 26η!
Οι πιθανές 11άδες
ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Φάμπιο Κοεντράο, Ιγιαραμέντιι, Κρόος, Ίσκο, Χάμες Ροντρίγκες, Κριστιάνο Ρονάλντο, Χαβιέρ Ερνάντες.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Σικέιρα, Τιάγκο Μέντες, Γκάμπι, Αρντά Τουράν, Κόκε, Γκριεζμάν, Μάντζουκιτς.

Μονακό - Γιουβέντους

Με ένα ανύπαρκτο πέναλτι η Γιουβέντους νίκησε 1-0 στο πρώτο ματς του Τορίνο. Η Μονακό ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο, άξιζε γκολ, όμως δεν το πέτυχε και τώρα θα το ψάξει στο "Λουί ΙΙ", έστω ένα για να στείλει το ματς στην παράταση, καθώς σίγουρα η άμυνα θα έχει τον πρώτο λόγο.
Για δεύτερη φορά στην ιστορία τίθενται αντιμέτωπες Γιουβέντους και Μονακό. Στην πρώτη, το 1998, η Ιταλοί είχαν αποκλείσει τους Μονεγάσκους στα ημιτελικά του Champions League. Νίκησαν 4-1 στο Τορίνο με χατ-τρικ του Ντελ Πιέρο και γκολ του Ζιντάν, ενώ έχασαν 2-3 στην ρεβάνς.
Για 16η φορά βρίσκεται η "γηραιά κυρία" στους "8" της Ευρώπης και αν περάσει θα παίξει στα ημιτελικά για 10η φορά και 1η μετά το 2003 που είχε χάσει στον τελικό από την Μίλαν.
Η Μονακό την τελευταία φορά που είχε παίξει στα προημιτελικά είχε παίξει και στον τελικό, το 2004 με την Πόρτο, ενώ στους "8" βρίσκεται για 5η φορά. Αν αποκλείσει τους "μπιανκονέρι" θα παίξει στα ημιτελικά για 4η φορά στην ιστορία της.
Πογκμπά, Μαρτίν Κάσερες, Κουατζού Ασαμόα, Μαρόνε και Ρόμουλο δεν είναι στην διάθεση του Μασιμιάνο Αλέγκρι λόγω τραυματισμού. Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν υπολογίζει στον τραυματία, Λασινά Τραορέ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Τουλαλάν, Κοντογκμπιά και Ντιράρ, με τα πράγματα να είναι πιο δύσκολα για τον πρώτο.
Οι πιθανές 11άδες
ΜΟΝΑΚΟ: Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Ράτζι, Αμπντενούρ, Κουρζαουά, Κοντογκμπιά, Ζοάο Μοουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντιράρ, Μαρσιάλ, Μπερμπάτοφ.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (5-3-2): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο, Μαρκίζιο, Βιδάλ, Τέβες, Μοράτα.
Πηγή: sport24.gr