Τετάρτη, 22 Απρίλιος 2015 16:47

Φουλ για τελικό ο Τσικλητήρας Πύλου, 7-6 στα πέναλτι τη Θήβα - Με Θύελλα Ραφήνας στα ημιτελικά

Γράφτηκε από τον

Μετά τον Πανθυρεατικό και τα Διλινάτα, ήταν η σειρά της Θήβας να φύγει ηττημένη από την Πύλο. 

 

Ο Τσικλητήρας φάνηκε συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία, καθώς απέκλεισε σήμερα στα πέναλτι (7-6, 1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) την κυπελλούχο Βοιωτίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας.  Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει σε νοκ- άουτ ματς (στις 29 Απριλίου) τη Θύελλα Ραφήνας και πάλι στην Πύλο, με στόχο φυσικά την πρόκριση στον τελικό. 

Η πρόκριση ήρθε μετά από 18 πέναλτι και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, τη διοίκηση και τον κόσμο του Τσικλητήρα. Πρωταγωνιστής στη "ρώσικη ρουλέτα" ο Φώτης Μίντζηρας που απέκρουσε δύο πέναλτι και σκόραρε το νικητήριο. 

 

Στο ματς η κυπελλούχος Μεσσηνίας άνοιξε το σκορ στο 36' με τον Νάτση, αλλά δέχτηκε την ισοφάριση λίγο πριν από το φινάλε από τον Παπαχαραλάμπους και ενώ οι δύο ομάδες έπαιζαν με δέκα παίκτες. Στην παράταση η Θήβα έμεινε με εννέα, αλλά κράτησε το 1-1 και έφερε το ματς στα πέναλτι. 

H EIKONA ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παναούλης (Θήβα) άουτ

Μίντζηρας (Τσικλητήρας) 7-6

Ταχταρίδης (Θήβα) 6-6

Γ. Παπαγεωργίου (Τσικλητήρας) 6-5 

Γκαράνης (Θήβα) 5-5

Διακουμής (Τσικλητήρας) 5-4

Μπινιάκος (Θήβα) το έπιασε ο Μίντζηρας!

Δούνιας (Τσικλητήρας) το έπιασε 

Παπαχαραλάμπους (Θήβα) 4-4

Μαραβέλας (Τσικλητήρας) 4-3

Ευθυμίου (Θήβα) 3-3

Σεφεράσι (Τσικλητήρας) 3-2

Κουτσογιάννης (Θήβα) το έπιασε ο Μίντζηρας

Ο. Εμμανουήλ (Τσικλητήρας) 2-2

Δερζιτζόγλου (Θήβα) 1-2

Ν. Εμμανουήλ (Τσικλητήρας) δοκάρι

Ανυφαντής (Θήβα) 1-1

Κουτίβας (Τσικλητήρας)1-0

Τέλος και της παράτασης με το σκορ να μένει στο 1-1. Θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι για να δούμε αν ο Τσικλητήρας Πύλου θα καταφέρει να προκριθεί στους "4" του κυπέλλου ερασιτεχνών.

119' Ο Διακουμής βρέθηκε σε επίκαιρη θέση και πλάσαρε, όμως ο Κουτσογιάννης απέκρουσε με το στήθος.

110' Τίποτα αξιόλογο τα τελευταία λεπτά μετά την αποβολή του Κωνσταντινόπουλου. Πιέζει η Πύλος δίχως όμως να μπορεί να βγάλει φάσεις.

92' Αποβάλλεται ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Κωνσταντινόπουλος αφού ανέτρεψε τον Διακουμή ενώ ο τελευταίος έμπαινε στην περιοχή. Στα γκολπόστ κάθισε ο Κουτσογιάννης. Το φάουλ του Διακουμή έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

91' Αρχισε η παράταση

90+5' Τελικό 1-1, πάμε για παράταση, δυστυχώς ο Τσικλητήρας δεν μπόρεσε να κρατήσει το 1-0 που είχε στα χέρια του μέχρι το 86'.

86' Ισοφαρίζει 1-1 ο Παπαχαραλάμπους με απευθείας φάουλ. Ο διαιτητής έδωσε ένα ανάποδο φάουλ υπέρ της Θήβας και ο Παπαχαραλάμπους από πολύ πλάγια και μακριά δεξιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας ο Μίντζηρας.

82' Ο Σεφεράσι στη θέση του Μουράτη.

77' Με δέκα παίκτες πλέον και οι δύο ομάδες

73' Ενταση στο γήπεδο και αποβάλλεται και ο Νάτσης της Πύλου! Ξαναρχίζει το ματς. Λάθος του Νάτση που μπήκε στην διαδικασία διαμαρτυριών...

71' Αποβάλλεται απόλυτα δικαιολογημένα με δεύτερη κίτρινη ο Καραμπετιάν της Θήβας. Ωστόσ οι φιλοξενούμεν οι διαμαρτύρονται έντονα, έχουν μπει μέσα και διακόπτεται προσωρινά το ματς

68' Κίτρινη στον Καραμπετιάν

65' Πίεσε για 3-4 λεπτά η Θήβα χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση. Κίτρινη στον Ταυταρίδη.

58' Ο Γρ. Παπαγεωργίου έβγαλε μακρινή μπαλιά στην περιοχή, ο Κωνσταντινόπουλος έκανε άστοχη έξοδο αλλά ο Μαραβέλας, πολύ πλάγια αριστερά πάντως, δεν σημάδεψε σωστά.

55' Tίποτα ιδιαίτερο στο ξεκινημα του β' ημιχρόνου, πάντα το 1-0 υπέρ του Τσικλητήρα

46 Αρχισε το β΄ημίχρονο

45' Σέντρα του Οθ. Εμμανουήλ και σουτ του Διακουμή, η μπάλα μόλις άουτ και λήξη ημιχρόνου με 1-0.

36' γκοοοοοοοολ ο Νάτσης με απευθείας φάουλ το 1-0 για τον Τσικλητήρα! Ο Νάτσης εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, πετάχτηκαν πολλοί παίκτες στην πορεία της μπάλας όμως δεν την βρήκε κανείς με αποτέλεσμα να καταλήξει στα δίχτυα για το 1-0.

32΄Δύο τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό, μια για κάθε ομάδα. Στο 32' ο Νάτσης εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Οθ. Εμμανουήλ πήρε την κεφαλιά στο β΄δοκάρι αλλά ο Ολντάσι έδιωξε τη μπάλα λίγο πριν περάσει την γραμμή του τέερματος. Στην ταχύτατη αντεπίθεση της Θήβας συνδυάστηκαν οι Βεζιρτζόγλου, Ταυταρίδης με τελικό αποδέκτη τον Τσατσαρώνη που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά απόκρουσε σωτήρια ο Μίντζηρας και απομάκρυναν στην συνέχεια οι αμυντικοί σε κόρνερ.

24' Κίτρινη στον Ολντάσι της Θήβας.

23' Εξαιρετική συνεργασία των Μπινιάκου, Βεζιρτζόγλου, ο Μουράτης με έγκαιρη επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο.

20' Αυστηρή κίτρινη κάρτα στον Γρ. Παπαγεωργίου.

15' Πρώτη κίτρινη στον Νίκο Παπαγεωργίου που σταμάτησε με το χέρι μια επικίνδυνη αντεπίθεση.

12' Ο Ν. Εμμανουήλ εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το κεφάλι του Διακουμή που προσπάθησε να σκοράρει.

10' Καλή κυκλοφορία στο ξεκίνημα από τους φιλοξενούμενους, έχει δώσει χώρο η Πύλος και προσπαθεί με μακρινές πάσες να βγει στην επίθεση.

6' Πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους. Ο Βεζιρτζόγλου βρήκε τον Μπινιάκο στην περιοχή, όμως ο Μίντζηρας βγήκε έγκαιρα και κόντραρε το σουτ του παίκτη της Θήβας για να απομακρύνει οριστικά τον κίνδυνο ο Κουτίβας.

5' Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα με βεγγαλικά και συνθήματα από τους φίλους του Τσικλητήρα στο ξεκίνημα.

4' Η Θήβα εκτός από το κύπελλο πήρε και το πρωτάθλημα στην Βοιωτία και μάλιστα αήττητη.

2' Το ματς είναι νοκ άουτ, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι. Ο νικητής θα προκριθεί στους 4 του κυπέλλου.

1' Ξεκίνησε το ματς στην Πύλο.

Στις 5 μ.μ. ξεκινά το μεγάλο ματς του Τσικλητήρα Πύλου με τον ΑΟ Θήβας, για την προημιτελική φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών. Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα

Οι συνθέσεις

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ Μίντζηρας, Οθ. Εμμανουήλ, Ν. Εμμανουήλ, Γρ. Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Ν. Παπαγεωργίου, Δούνιας, Μουράτης, Μαραβέλας, Νάτσης, Διακουμής.

ΑΟ ΘΗΒΑΣ Κωνσταντινόπουλος, Ολντάσι, Παπχαραλάμπους, Ευθυμίου, Παναούλης, Καραμπετιάν, Μπινιάκος, Ταυταρίδης, Τσατσαρώνης, Βεζιρτζόγλου, Κουτσοδήμος.