Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015 08:34

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΕΡΑΝΗ 2-1: Εμεινε στην Α' τοπική κάνοντας την ανατροπή της χρονιάς!

Γράφτηκε από τον

Με την ανατροπή της… χρονιάς ο Αστέρας Αρφαρών επικράτησε 2-1 της Εράνης στο χθεσινό μπαράζ παραμονής στο γήπεδο του Διαβολιτσίου και πανηγύρισε την σωτηρία του στην Α' τοπική κατηγορία.

Από την άλλη η Φιλιατρινή ομάδα, στη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, τερμάτισε στην 14η θέση και θα περιμένει τα μπαράζ ανόδου για να δει αν θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην
Α' τοπική.
Αν η πρωταθλήτρια Κυπαρισσία ανέβει στη Γ' εθνική, τότε η Εράνη θα παραμείνει στην κατηγορία, αλλιώς θα αγωνιστεί του χρόνου
στην Α1 τοπική! 
Το χθεσινό μπαράζ που διεξήχθη στο γήπεδο του Διαβολιτσίου, συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο από όλη τη Μεσσηνία, με τους θεατές να πλησιάζουν τους 1000 και να έχουν κατακλύσει από νωρίς κάθε γωνιά του γηπέδου! 
Στα αγωνιστικά η Εράνη προηγήθηκε στο 10' με πλασέ του Κεράνη, όμως ο Αστέρας που ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο ανέτρεψε το  εις βάρος του σκορ πριν βγει το πρώτο 45λεπτο με δύο γκολ από στημένες φάσεις… Στο 30' ο Χαραλαμπόπουλος με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Μπούρα έκανε το 1-1 και έξι λεπτά αργότερα ο Γιαννακόπουλος με κοντινή προβολή ύστερα από κόρνερ του Φέστα έγραψε το τελικό 2-1. Στο δεύτερο μέρος η Φιλιατρινή ομάδα έπαιξε μονότερμα το Αστέρα και έχασε 4-5 κλασικές ευκαιρίες, όμως δεν έβαλε το γκολ που βάσει εμφάνισης δικαιούνταν. Η ομάδα του Στάθη Βανικιώτη έπαιξε μαζική άμυνα και με αυτοθυσία, ψυχή, αλλά και τύχη πανηγύρισε την παραμονή, ενώ πριν λίγους μήνες όλοι την είχαν ξεγραμμένη!

Ανοιξε το σκορ με Κεράνη

Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο ματς και στο 1' μετά από φάουλ του Τσιλίκου, ο Ψωμάρας στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά με τον Γιαννακόπουλο από κοντά να μην πιάνει καλά το πλασέ και τους αμυντικούς των πρασίνων να διώχνουν.
Παρότι η ομάδα των Αρφαρών είχε την εδαφική υπεροχή, αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν η Εράνη. Στο 10' ο Σπυρόπουλος με ωραία κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας έβγαλε τετ α τετ τον Κεράνη που έφυγε από κανονική θέση και πλάσαρε τον Ματθαίο στο αριστερό "Γ" για το 0-1. Το γκολ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 300 και πλέον φίλους της Εράνης που είχαν κερδίσει τη μάχη της εξέδρας.
Ομως αντί το γκολ να δώσει ώθηση στην ομάδα του Γιάννη Σακελλαρόπουλου, έγινε το αντίθετο με τους "κυανόλευκους" να κυκλοφορούν καλύτερα την μπάλα με τον Γιαννακόπουλο σε ρόλο… πλέι μέικερ και παίζοντας κυρίως από τα αριστερά με τον Ψωμάρα που έκανε πολλές κούρσες και ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα.

Από στημένες φάσεις
ήρθε η ανατροπή

Στο 15' ο Φέστας σέντραρε από δεξιά, ο Μπεγλεκτσής έκανε τσαφ, με τον Καρύδη να σουτάρει την μπάλα να χτυπά στον Μπεγλεκτσή και να φεύγει κόρνερ. Οι Αρφαραίοι φώναξαν για χέρι του αμυντικού της Εράνης αλλά δεν πρέπει να είχαν δίκιο.
Η υπεροχή της ομάδας του Στάθη Βανικιώτη καρποφόρησε στο 30' από μία στημένη φάση που φέτος είναι ιδιαίτερα δυνατή… Ο Μπούρας εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο προωθημένος Χαραλαμπόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-1.
Δύο λεπτά αργότερα ο Γιαννακόπουλος με βαθιά μπαλιά βρήκε στην πλάτη της άμυνας τον Καρύδη που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στο 36' είχαμε το 2-1 για την ομάδα των Αρφαρών και πάλι από εκτέλεση κόρνερ… Ο Φέστας με ωραία εκτέλεση έστειλε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής και ο Γιαννακόπουλος με κοντινή προβολή την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας την ανατροπή πριμ το ημίχρονο.
Στο 45' ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Διονυσόπουλος πλάσαρε άτσαλα με την μπάλα να παίρνει ύψος και να βγαίνει άουτ.
Ετσι έληξε το πρώτο μέρος που ανήκε στον Αστέρα.

"Ξύπνησε" στο β' ημίχρονο η Εράνη

Το δεύτερο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στην Εράνη που ειδικά μέχρι το 70' σφυροκοπούσε ανελέητα την εστία του Ματθαίου Λίβα.
Στο παιχνίδι πέρασαν ως αλλαγή οι Γιαννακόπουλος και Κίτος και βγήκαν οι Μιχαλακόπουλος και Χότι, με τον Αλμπάν να περνά δεξί μπακ.
Η Φιλιατρινή ομάδα έπαιξε φουλ επίθεση και έκλεισε τον Αστέρα στα καρέ του με πολλές στημένες φάσεις.
Στο 51' ο Αλμπάν έκανε τη βαθιά μπαλιά με τον Κίτο να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και τον Λίβα να επιχειρεί έξοδο, χωρίς κανείς να βρει την μπάλα, η οποία απομακρύνθηκε.
Οι Φιλιατρινοί ζήτησαν πέναλτι υποστηρίζοντας πως ο τερματοφύλακας ανέτρεψε τον Κίτο, σε μία σίγουρα δύσκολη φάση.

Σωρεία ευκαιριών
από τους πράσινους 

Στο επόμενο λεπτό ο Αλμπάν έκανε και πάλι το γέμισμα, ο Διονυσόπουλος πήδηξε για κεφαλιά με τον Ματθαίο, με την μπάλα να φτάνει στον Μπεγλεκτσή που την έστειλε στα δίχτυα, όμως η φάση είχε σταματήσει νωρίτερα από τον κ. Νίκα για επιθετικό φάουλ του Διονυσόπουλου.
Στο 55' οι πράσινοι άγγιξαν το γκολ αλλά στάθηκαν άτυχοι…
Ο Σπυρόπουλος έκανε μια φοβερή τρίπλα με τακουνάκι στον Μπούρα και μετά από ωραία ατομική ενέργεια σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Λίβας απογειώθηκε και απέκρουσε με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και να φεύγει κόρνερ.
Η πίεση της ομάδας του Γ. Σακελλαρόπουλου συνεχιζόταν με τους Αρφαραίους να παίζουν μαζικά άμυνα. Στο 64' ο Σπυρόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ με πολύ φάλτσο, με τον Λίβα να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ μιας και η μπάλα είχε πορεία προς τα δίχτυα.
Στο επόμενο λεπτό ο Σπυρόπουλος σέντραρε, στην περιοχή του Αστέρα επικράτησε σύγχυση με τον Μπεγλεκτσή να σουτάρει και τον Ματθαίο να διώχνει σωτήρια με τάκλιν σε κόρνερ.
Το εκρηκτικό τρίλεπτο ολοκληρώθηκε στο 66' με τον Σπυρόπουλο να δίνει στον Αλμπάν που φάτσα με τον Λίβα σούταρε και ο Κίτος εντελώς αμαρκάριστος με τον τερματοφύλακα εξουδετερωμένο, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα ψηλά άουτ.
Μετά το 70' οι κυανόλευκοι κατάφεραν να κρατήσουν μπάλα στα πόδια τους, με τον μετρ του είδους Γιώργο Γιαννακόπουλο, κερδίζοντας αρκετά φάουλ. Η Εράνη συνέχισε να έχει την υπεροχή και να πιέζει με μεγάλες μπαλιές, όμως μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να βγάλει άλλη κλασική φάση.
Ετσι το ματς ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Αστέρα, το τεχνικό τιμ, τους διοικούντες και τους 200 και πλέον φιλάθλους να πανηγυρίζουν έξαλλα την μεγάλη τους επιτυχία.
Κορυφαίοι των νικητών οι έμπειροι Γιαννακόπουλος, Ζέππος και Τσιλίκος και ακόμη οι Φέστας και Ψωμάρας.
Από την Εράνη ξεχώρισαν οι Κεράνης και Σπυρόπουλος.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Δημήτρη Νίκα
σε ένα δύσκολο ματς. Σωστές ήταν και οι υποδείξεις των βοηθών Αδαμόπουλου και Καρβούνη.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Ματθαίος Λίβας, Ματθαίος, Μπούρας, Χαραλαμπόπουλος, Τσιλίκος, Ζέππος, Γιαννακόπουλος, Καπόγλης (90' Λυμπερόπουλος), Ψωμάρας (63' λ. τρ. Πουλόπουλος 74' Βαλτασάρος), Καρύδης, Φέστας.
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Μιχαλακόπουλος (46' Γιαννακόπουλος),
Πετρόγιαννης, Μπαστακός, Μπεγλεκτσής, Χότι (46' Κίτος), Κώτσος, Σπυρόπουλος (77' Φλέσσας), Κεράνης, Διονυσόπουλος, Αλμπάν.