Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015 21:49

Εριξε τον Εργοτέλη και σώθηκε η Κέρκυρα (2-1)

Γράφτηκε από τον

Είδε τον... χάρο με τα μάτια της για κάποια λεπτά, αλλά το σφύριγμα της λήξης τη βρήκε να πανηγυρίζει. Ο λόγος για την Κέρκυρα η οποία επικράτησε με ανατροπή τον Εργοτέλη τη Δευτέρα (27/4) με 2-1.

 

Οι Φαίακες πήραν νίκη παραμονής, καθώς με το συγκεκριμένο τρίποντο έφτασαν τους 43 βαθμούς. Έτσι χρειάζονται μία ισοπαλία για να διασφαλίσουν την παραμονή τους μαθηματικά ή να μην κάνει το απόλυτο ο Πανθρακικός.

Αντιθέτως, οριστικά χωρίς τον Εργοτέλη θα είναι η Σούπερ Λίγκα την επόμενη σεζόν. Οι Κρητικοί υποβιβάστηκαν και μαθηματικά στη Β' Εθνική καθώς χρειάζονταν τρεις νίκες στα παιχνίδια που απέμεναν για να μπορούν να ελπίζουν.

Για περισσότερο από ένα ημίχρονο έδειχναν να πατούν καλύτερα. Πήραν και το προβάδισμα στο σκορ, αλλά από την ισοφάριση και μετά δεν υπήρχαν στο γήπεδο. Λύγισαν από την πίεση και το άγχος και έχασαν το παιχνίδι.

Κακό θέαμα και ελάχιστες φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό δεν βοήθησε και η μεγάλη διακοπή των πρώτων λεπτών, όταν ο Γκοργκς συγκρούστηκε με τον Μαρκόφσκι στον αέρα και διακομίσθηκε τελικά στο νοσοκομείο.

Οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι, είχαν μεγαλύτερη ανάγκη τους τρεις βαθμούς κι έπαιρναν περισσότερες πρωτοβουλίες ανεβάζοντας τους πλάγιους μπακ και κυκλοφορώντας την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν κάποιες τελικές με τους Τζανακάκη και Καλέ, όμως, αυτές ήταν άστοχες κατά κύριο λόγο. Περιοχή δεν μπορούσαν να πατήσουν με τον Τζίλας να μην τροφοδοτείται.

Οι φιλοξενούμενοι κατά κύριο λόγο ήταν προσεκτικοί. Έβγαιναν με λίγους παίκτες στην επίθεση, όμως, είχαν και την μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου, καθώς στο 40' ο Καϊκούτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Σαφώς καλύτερο ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Σε αυτό βοήθησε το γρήγορο γκολ του Εργοτέλη, ο οποίος με μία βολίδα του Χαλκιαδάκη άνοιξε το σκορ στο 57'.

Έτσι η Κέρκυρα κλήθηκε να αντιδράσει. Ο Γρηγορίου έκανε δύο αλλαγές και αυτές του βγήκαν, καθώς η εικόνα των Φαιάκων βελτιώθηκε θεαματικά. Οι παίκτες, άλλωστε, αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα του Εργοτέλη.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Κόντο στο 67' κι επτά λεπτά μετά βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Σαράνοφ έκανε τραγική έξοδο μετά από εκτέλεση κόρνερ και ο Ντιμιτρόφσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα αξιοσημείωτα ο τρόπος που πανηγυρίστηκε το γκολ, καθώς αφιερώθηκε στον Γκαζαριάν, ο οποίος έχασε τον πατέρα του.

Μετά από αυτό το γκολ οι παίκτες του Ταουσιάνη κατέρρευσαν. Έδειχναν σα να έχουν χάσει τα πάντα. Με τον Κόντο να είναι σε εξαιρετική κατάσταση η Κέρκυρα δημιούργησε μία φάση στο 76' και δύο λεπτά μετά έκανε την ανατροπή. Σκόρερ ο 28χρονος με ωραίο σκαφτό πλασέ.

Στα τελευταία λεπτά ο Εργοτέλης πίεσε όσο μπορούσε, αλλά εντελώς ανορθόδοξα. Οι παίκτες του δεν είχαν καθαρό μυαλό, δεν έκαναν σοβαρή φάση κι έτσι δεν απέφυγαν την ήττα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κομίνης (Θεσπρωτίας), βοηθοί οι Καλφόγλου (Θεσπρωτίας) και Αλεξέας (Μεσσηνίας) και τέταρτος ο Δασκαλόπουλος (Κορινθίας).

Κίτρινες: 56' Καλέ, 84' Τζίλας - 30' Σιόντης, 90'+3 Ντιμιτρόφσκι

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Τζανακάκης (54' Γκέντσογλου), Λουβιόν, Γκοργκς (13' Λυκογιάννης), Πίτσος, Μπόε, Καζναφέρης, Καλέ (77' Ολαϊτάν), Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Τζίλας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Ντιόγκο, Σιόντης, Ανδρεόπουλος (65' Καρντόσο), Κόντος, Χαβίτο, Ζορμπάς (61' Φάμπιο), Μαρκόφσκι (18' Καϊκούτ).

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR