Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2015 21:16

Πρόκριση... αγγαρεία για Ολυμπιακό που ισοφάρισε στο φινάλε τον Απόλλωνα (1-1)

Γράφτηκε από τον
Πρόκριση... αγγαρεία για Ολυμπιακό που ισοφάρισε στο φινάλε τον Απόλλωνα (1-1)

Έχοντας πάρει τη νίκη από το πρώτο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε το μυαλό του ήδη στο μεγάλο τελικό. Έτσι, ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη, σε ένα ματς που δημιούργησε φάσεις για γκολ αλλά αυτό ήρθε προς το τέλος του αγώνα, στο 88ο λεπτό.


Έχοντας πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς ο Ολυμπιακός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο στο Καραϊσκάκη σε σαφή πρόθεση να πετύχει ένα γρήγορο γκολ αλλά χωρίς να φορτσάρει. Ο Απόλλωνας αμυνόταν με δύο ζώνες άμυνας σε μια προσπάθεια να μην επιτρέψει στους παίκτες των ερυθρολεύκων να φτάσουν στην εστία του Πίτκα.

Παρά το γεγονός αυτό ο Ολυμπιακός κατάφερνε να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του Απόλλωνα κυρίως με τον Ντοσεβί από τα αριστερά. Ο Γάλλος κατάφερε ουκ ολίγες φορές να μπει στην περιοχή του Απόλλωνα ή να δημιουργήσει προϋποθέσεις για επίθεση με σέντρες. Ωστόσο σε καμία από αυτές δεν ήρθε το γκολ.

Καλύτερη στιγμή αυτή στο 18ο λεπτό με τον Πίτκα να… βγάζει με δυσκολία το σουτ του Μπουχαλάκη και στη συνέχεια ο Μπενίτες να μπαίνει στην πορεία της μπάλας στο σουτ που έκανε ο Σιόβας από κοντα.

Ο Μπουχαλάκης είχε και άλλες καλές στιγμές προς την εστία του Απόλλωνα είτε με μακρινά σουτ που επιχείρησε είτε άλλοτε με κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.

Στόχο, βρήκε –τελικά- ο Απόλλωνας. Ποτέ δεν είχε το μυαλό του μόνο στην άμυνα στο πρώτο 45λεπτό. Προσπαθούσε να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Το κατάφερε σε κάποιες περιπτώσεις αλλά σε αυτή του 43ου λεπτού άνοιξε το σκορ. Ο Άρσιτς έγινε ο αποδέκτης της μπάλας μετά από λάθος του Ντοσεβί. Έβγαλε στον Ανγκούλο ο οποίος ήταν αμαρκάριστος μπροστά στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και από κοντά απλώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά την άμυνα του Απόλλωνα από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Σε κάθε περίπτωση όμως οι παίκτες των φιλοξενούμενων κατάφερναν να γλιτώνουν τα… χειρότερα. Ο Περέιρα έκανε αλλαγές για να τονώσει την ομάδα του και τα κατάφερε. Οι ερυθρόλευκοι έγιναν περισσότερο επιθετικοί, ειδικά από την στιγμή που αγωνίστηκε με τον Τσόρι και τον Φορτούνη μαζί.

Στο 79ο λεπτό ο διαιτητής δεν κατοχυρώνει το τέρμα που πέτυχε ο Ντοσεβί βλέποντας –κακώς- ότι ο άσος του Ολυμπιακού ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Τελικά ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 83ο με τον Μπενίτες, ο οποίος δέχθηκε την πάσα μετά από όμορφη ενέργεια του Φορτούνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Αυλωνίτης, Μαζουακού, Σιόβας, Σαλίνο, Εντινγκά (72' Φορτούνης), Ντοσεβί, Μπουχαλάκης (62' Φουστέρ), Ντομίνγκες, Χάρα (62' Μιλιβόγιεβιτς), Μπενίτες.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Πίτκας, Κύργιας, Χατζής, Λίτσης, Κοτσώνης, Ηρακλής, Άρσιτς (89' Γκόλιας), Μπαμ Μπαμ (81' Πινέιρο), Βασιλαντωνόπουλος, Φαρινόλα (70' Σουάνης), Ανγκούλ.

ΠΗΓΗ: SPORT-FM.GR