Κυριακή, 03 Μάιος 2015 23:18

Καλαμάτα και ομάδα επίλεκτων έπαιξαν για τον Δημήτρη Νινιό

Γράφτηκε από τον

Παρουσία πολυάριθμων φιλάθλων διεξήχθη το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο "Σταύρος Παπαδόπουλος" ο φιλικός αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα ανάμεσα στην Καλαμάτα και ομάδα επίλεκτων ποδοσφαιριστών.


Το φιλικό πραγματοποιήθηκε για την οικονομική, αλλά και ηθική στήριξη του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Νινιού, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η κινητοποίηση των φίλων του ήταν τέτοια που στο γήπεδο βρέθηκαν περισσότεροι από 1000 φίλαθλοι (άντρες, γυναίκες και παιδιά), οι οποίοι εκτός από την αγορά των λαχνών, έδειξαν και την ηθική συμπαράσταση τους. Το "παρών" έδωσε και ο Δημήτρης Νινιός που κάθισε σε μια άκρη κάτω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία.
Λίγο πριν την έναρξη του φιλικού, ο προπονητής του Αίαντα Γιάννης Σακελλαρόπουλος, εκ μέρους των φίλων του Δημήτρη απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό: «Αγαπητοί φίλοι, εκ μέρους του Δημήτρη σας ευχαριστούμε για την ηθική και οικονομική συμπαράσταση σας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την ευαισθησία του, τον Π.Σ."Η Καλαμάτα" για την παρουσία του στο σημερινό αγώνα. Τη διοίκηση και τους παλαίμαχους του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου για την παραχώρηση του γηπέδου, την Καπνοβιομηχανία Καρέλια και το σωματείο εργαζομένων για την αμέριστη συμπαράσταση τους. Να ευχαριστήσουμε επίσης όλους όσοι αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και κυρίως τον ίδιο γιατί μας έδωσε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουμε την κοινωνία μας και να την ευαισθητοποιήσουμε σε τέτοιου είδους θέματα» και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό με το σύνθημα "Δημήτρη μαζί",  που έδωσε και το έναυσμα για την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης που διαιτήτευσε ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας με βοηθούς διαιτητές τους Χρήστο Κυριακόπουλο και Βασίλη Σακκά.

Δηλώσεις

Για τη διοργάνωση του φιλικού και την συμπαράσταση του κόσμου στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης, δέχτηκε να πει δύο λόγια στο "Notosport", ο αδερφός του Γιώργος Νινιός: "Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που διοργάνωσαν αυτό το παιχνίδι. Με τις ενέργειες συμπαραστέκονται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αδερφός μου. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλο τον κόσμο που μας συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο".
Από την πλευρά των φίλων του Δημήτρη, ο Τάκης Σακελλαρόπουλος μας είπε: "Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κόσμο για την κινητοποίηση και τη θετική ενέργεια που έδωσε σε ένα άνθρωπο που χρειάζεται τη βοήθεια μας", ενώ στο τέλος της εκδήλωσης δύο λόγια μας είπε και ο Γιάννης Σακελλαρόπουλος: "Με τη βοήθεια όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε και να δείξουμε ότι το πρόβλημα του Δημήτρη δεν είναι ανίατο".
Σε ό,τι αφορά το φιλικό, έγινε ένα καλό παιχνίδι με αρκετές φάσεις κυρίως από την ομάδα της Καλαμάτας, η οποία πήρε και τη νίκη με 1-0. Το γκολ σημείωσε στο 23' ο Δημητριάδης με σουτ μέσα από την περιοχή αξιοποιώντας την πάσα του Τσιφλίδη, ο οποίος μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή "έκοψε" την μπάλα στον σκόρερ.
ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ (Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος): Δημήτρης Τσιγάρος, Γιάννης Καλογερόπουλος, Παναγιώτης Δρούγας (30' Αργύρης Δικαίος), Σωτήρης Παυλέας (30' Βαγγέλης Καπακλής), Δημήτρης Κουτίβας, Κώστας Μπαλαλάς, Γιάννης Μωράκης, Φραγκίσκος Κεράνης (30' Φάνης Κάνιστρας), Βασίλης Μπεγέτης, Βασίλης Πανταζής, Γιώργος Φωτάκης (30' Γιώργος Γιαννακόπουλος). Στο β' ημίχρονο έπαιξαν και οι Γιώργος Κυριακόπουλος, Αγγελος Σαραντόπουλος, Τάσος Καντούτσης, Κλέαρχος Αλεξανδρόπουλος, Γιάννης Χελάς, Νίκος Παλιατσέας, Παναγιώτης Πουλουπάτης, Στέφανος Ξένιος, Ελβις Γκελγκέργια, Γιάννης Σαρδέλης, ενώ στο 74' μπήκε στο παιχνίδι ο αδερφός του Δημήτρη, Γιώργος Νινιός (αντικατέστησε τον Δικαίο), ο οποίος με την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο καταχειροκροτήθηκε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Μιχάλης Καβαλιέρης): Αγγελος Γκαρμοίρης, Παναγιώτης Νιφορόπουλος, Δημήτρης Μαρτίνος (46' Νίκος Βασιλόπουλος), Τάσος Χριστοφιλέας (46' Δημήτρης Ρούσσης), Αντώνης Λαζάρου, Μοχάμεντ Κεϊτά, Παναγιώτης Τσιφλίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Πέτρος Δημητριάδης (46' Ηλίας Κουντάνης), Σωτήρης Τσάτσος (46' Μιχάλης Ζαχαρόπουλος), Χρήστος Καλαντζής (46' Κώστας Ηλιόπουλος).

Δώρο φανέλες

Στο ημίχρονο του αγώνα, μοιράστηκαν στο κόσμο με κλήρωση 14 φανέλες ποδοσφαιριστών Ελλήνων και ξένων, τις οποίες φορούν στη διάρκεια της φετινής ποδοσφαιρικής σεζόν. Μερικές από αυτές τις έστειλε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (μαζί με τη δική του). Οι φανέλες που δόθηκαν στους φιλάθλους ήταν των Χούμελς, ΡόΙς, Παπασταθόπουλου, Τοροσίδη, Μανωλά, Ντε Ρόσι, Φυτανίδη, Γεωργίου, Νικολόπουλου, Παντελιάδη, Τζανακάκη, Παντελάκη, Κοζορώνη και Ρέντζα.
Να σημειωθεί ότι είχαν προπωληθεί 4.000 λαχνοί και άλλοι 1.000 αγοράστηκαν από τους φιλάθλους που έδωσαν το "παρών" στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι.