Δευτέρα, 04 Μάιος 2015 17:37

Ολα τα σενάρια για τους... μελλοθάνατους της Σούπερ Λιγκ!

Γράφτηκε από τον

Εντυπωσιακό θα είναι το φινάλε του πρωταθλήματος στη Σούπερ Λίγκα. Την 33η αγωνιστική δεν ξεκαθάρισαν πολλά, καθώς ο Πανθρακικός νίκησε τη Βέροια και έμεινε ζωντανός.

 

Τι άλλαξε επί της ουσίας; Η Κέρκυρα με το βαθμό που πήρε επί του Παναθηναϊκού πανηγύρισε την παραμονή της, ενώ το ίδιο έγινε και με τη Βέροια, παρόλο που έχασε. Σε οποιαδήποτε ισοβαθμία η «Βασίλισσα του Βορρά» μένει στην κατηγορία, αφού εκμεταλλεύεται τις νίκες που έχει κάνει εντός και εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό.

Πόσα πιθανά σενάρια μπορούμε να έχουμε σε ισοβαθμίες στους 43; Αυτά είναι 16 και το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό είναι ο Λεβαδειακός. Οι Βοιωτοί πέφτουν σε οκτώ, ο Πανιώνιος σε τέσσερα, η Καλλονή σε τρία και ο Πλατανιάς σε ένα. Σε κανένα δεν υποβιβάζεται ο Πανθρακικός. Επομένως, με νίκη του κόντρα στην Ξάνθη μένει και μαθηματικά.

34η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πανθρακικός - Ξάνθη

Πλατανιάς - Ολυμπιακός

Καλλονή - Ατρόμητος

Εργοτέλης - Λεβαδειακός

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

10. Πλατανιάς 43

11. Καλλονή 43

12. Βέροια 43

13. Πανιώνιος 42

14. Πανθρακικός 40

15. Λεβαδειακός 40

Ισοβαθμία στους 40 ή 41

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο ανάμεσα σε Πανθρακικό και Λεβαδειακό. Η ομάδα της Κομοτηνής υπερτερεί έχοντας νικήσει με 1-0 και έχοντας πάρει ισοπαλία στη Λιβαδειά (1-1). Έτσι, σε αυτή την περίπτωση πέφτει ο Λεβαδειακός.

Ισοβαθμία στους 43

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Πέφτει σε ισοβαθμία με τον Πανθρακικό. Από εκεί και πέρα, υποβιβάζεται σε πολλές ακόμη συνδυαστικές ισοβαθμίες πληρώνοντας κυρίως τα αποτελέσματα που έχει κάνει με τη Βέροια. Γι' αυτό και τον συμφέρει να πάρουν αποτέλεσμα οι Ημαθιώτες με τον Παναιτωλικό χωρίς να λύνονται έτσι όλα του τα προβλήματα.

Τριπλές ισοβαθμίες: Με Πανθρακικό και Πανιώνιο / Με Πανθρακικό και Βέροια.

Τετραπλές ισοβαθμίες: Με Πανθρακικό, Πανιώνιο και Βέροια / Πανθρακικός, Βέροια και Καλλονή / Πανθρακικός, Πλατανιάς και Βέροια.

Πενταπλές ισοβαθμίες: Με Πανθρακικό, Πανιώνιο, Πλατανιά και Βέροια / Με Πανθρακικό, Πανιώνιο, Βέροια και Καλλονή.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Το ιδανικό σε περίπτωση που πάει στους 43 είναι να «γλιτώσει» την Καλλονή με την οποία έχει δύο ήττες. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση υποβιβασμού χωρίς τους Μυτιληνιούς στους 43 και εκεί πληρώνει την εντός έδρας ισοπαλία με τον Πλατανιά και τα πολύ καλά αποτελέσματα του Λεβαδειακού με τους Χανιώτες.

Τετραπλές ισοβαθμίες: Με Πανθρακικό, Λεβαδειακό και Καλλονή / Πανθρακικός, Λεβαδειακός και Πλατανιάς.

Πενταπλή ισοβαθμία: Με Πανθρακικό, Λεβαδειακό, Πλατανιά και Καλλονή.

Εξαπλή ισοβαθμία: Πανθρακικός, Λεβαδειακός, Πλατανιάς, Βέροια και Καλλονή.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Είναι η ομάδα που μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα από κάθε άλλη. Ξέρει ότι και να μη νικήσει, απλώς δεν θα πρέπει να νικήσει και ο Πανιώνιος, καθώς δεν υποβιβάζεται σε καμία ισοβαθμία μαζί του. Γενικά μόνο ένα ακραίο σενάριο τον ρίχνει.

Τριπλή ισοβαθμία: Με Πανθρακικό και Λεβαδειακό.

ΚΑΛΛΟΝΗ

Το μεγάλο όπλο της είναι οι ισοβαθμίες με τον Πανιώνιο, τον οποίο έχει νικήσει εντός και εκτός. Σε αυτές που δεν υπάρχουν οι Νεοσμυρνιώτες έχει πρόβλημα. Πληρώνει τα αποτελέσματά της με τον Πλατανιά και τη μεγάλη σε έκταση ήττα στη Λιβαδειά.

Τριπλή ισοβαθμία: Με Πανθρακικό και Λεβαδειακό.

Τετραπλή ισοβαθμία: Με Πανθρακικό, Λεβαδειακό και Πλατανιά.

Πενταπλή ισοβαθμία: Με Πανθρακικό, Λεβαδειακό, Πλατανιά και Βέροια.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR