Κυριακή, 10 Μάιος 2015 08:20

Την ισχυρή Σπάρτη υποδέχεται σήμερα η Κυπαρισσία στην πρεμιέρα των μπαράζ

Γράφτηκε από τον

Η Κυπαρισσία έγραψε φέτος ιστορία κατακτώντας αήττητη (27 νίκες, 3 ισοπαλίες!!!), τον τίτλο  στην Α' τοπική  και ως πρωταθλήτρια Μεσσηνίας θα διεκδικήσει από σήμερα έως τις 31 Μαΐου το μοναδικό εισιτήριο που οδηγεί στη Γ' εθνική.


Σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών θα μονομαχήσει με τη Σπάρτη από τη Λακωνία, τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου από την Αργολίδα και τον Πανθυρεατικό από την Αρκαδία.  Η πρεμιέρα των μπαράζ ανόδου φέρνει την Κυπαρισσία αντιμέτωπη με τη Σπάρτη, που θεωρητικά είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος.
Το μεγάλο ντέρμπι θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο του ΑΟΚ, το οποίο θα είναι κατάμεστο, καθώς θα βρεθούν φίλαθλοι και από άλλες περιοχές του νομού, ενώ και οι φιλοξενούμενοι θα έχουν τη δική τους κερκίδα.
Η Σπάρτη ζήτησε 300 εισιτήρια για την πρεμιέρα, κάτι που σημαίνει ότι στο γήπεδο θα βρεθούν περίπου 1300 άτομα δημιουργώντας  μοναδική ατμόσφαιρα. Πρόκειται άλλωστε για το ματς ανάμεσα στα δύο φαβορί του ομίλου για την άνοδο, χωρίς να σημαίνει ότι  Πανθυρεατικός και ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου θα είναι… κομπάρσοι.
Ο προπονητής της Κυπαρισσίας  Αλέξης Μαντζούνης έχει δηλώσει ότι όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για την πρώτη θέση και κατ' επέκταση για την άνοδο.
Για τον έμπειρο τεχνικό το παιχνίδι με τη Σπάρτη δεν είναι καθοριστικό για τη συνέχεια.
"Αν κερδίσουμε δεν σημαίνει ότι βγήκαμε στη Γ' εθνική, ούτε η ισοπαλία ότι ανέβηκε η Σπάρτη. Την ήττα δεν τη σκεφτόμαστε. Είναι σημαντικό παιχνίδι, όχι όμως καθοριστικό".

"Να απολαύσουμε το ταξίδι"

Για τη Κυπαρισσία τα μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία και ο Αλέξης Μαντζούνης θέλει άπαντες στην ομάδα να απολαύσουν το… ταξίδι.
"Περιμένουμε την πρεμιέρα με λαχτάρα, αλλά χωρίς άγχος. Θέλουμε να ζήσουμε και να απολαύσουμε το ταξίδι.  Πιστεύουμε στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο. Τα ματς είναι λίγα και τα λάθη φαίνονται σε αυτή τη διαδικασία".
Ο προπονητής του ΑΟΚ τονίζει στη συνέχεια ότι: "Παίζουμε πάντα ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και δεν πηγαίνουμε ποτέ να κλέψουμε ένα παιχνίδι. Υπό αυτή την έννοια μπορώ να πω ότι είμαστε προβλέψιμοι. Στη Σπάρτη προφανώς θεωρούν θετικό αποτέλεσμα και την ισοπαλία και δεν ξέρω με ποια τακτική θα μπουν στο γήπεδο".

Ιδανική 11άδα

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, το μοναδικό πρόβλημα είναι ο Καμποσιώρης που είναι άρρωστος, αφού ο στρατευμένος Θεοδωρακόπουλος εξασφάλισε άδεια μέχρι τις 24 Μαΐου.
Ως εκ τούτου το τεχνικό τιμ έχει στη διάθεση του 20 παίκτες και θα παρατάξει ιδανική 11άδα με στόχο φυσικά τη νίκη.
Κομπλέ θα παραταχθεί και η Σπάρτη που πήρε με άνεση το πρωτάθλημα στη Λακωνία έχοντας 15 βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Ολυμπιακό Γυθείου, από τον οποίο γνώρισε τη μοναδική της ήττα.
Στα αξιοσημείωτα ότι σε 12 εξόδους μέτρησε 11 διπλά και την ήττα με 2-1 το Νοέμβριο από τους "ερυθρόλευκους".
Μπαίνει στα μπαράζ με καλή ψυχολογία  και αν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Κυπαρισσία, θα έχει από την πρεμιέρα  τον πρώτο λόγο για την άνοδο.
Το κυριακάτικο ματς θα διευθύνει ο Αριστείδης Βάτσιος από την Δυτική Αττική με βοηθούς τους Δημόπουλο και Ντζουροπάνο από τον ίδιο σύνδεσμο και παρατηρητή τον Ρουμπάνη )Ηλείας).
Την ίδια μέρα και ώρα (Κυριακή, 5 μ.μ.) θα αναμετρηθούν στο γήπεδο του Αστρους ο Πανθυρεατικός με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου. Οι γηπεδούχοι έχουν θεωρητικά τις λιγότερες πιθανότητες για άνοδο, αλλά μια νίκη στην πρεμιέρα θα αλλάξει τα δεδομένα.
Το τρίποντο θέλει όμως και ο ΠΑΟΚ και αν το πετύχει, αυξάνει τις πιθανότητες με δεδομένο ότι τη δεύτερη αγωνιστική θα παίξει στην έδρα του με την Κυπαρισσία.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στον 13ο όμιλο έχει ως εξής:

Κυριακή 10 Μαΐου
Πανθυρεατικός - ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
Γήπεδο Αστρους, 5 μ.μ.
Κυπαρισσία - Α.Ε. Σπάρτης
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 5 μ.μ.