Κυριακή, 10 Μάιος 2015 22:06

Και του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ η Καλλονή, μετά την ισοπαλία (1-1) με Ατρόμητο

Γράφτηκε από τον

Tην παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά εξασφάλισε με το σπαθί της η Καλλονή, η οποία αναδείχθηκε την Κυριακή (10/5) ισόπαλη 1-1 με τον Ατρόμητο για την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

 

 

Η ομάδα της Λέσβου, λοιπόν, που για δεύτερη σερί σεζόν άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, ισοβάθμισε στην 9η θέση και στους 44 βαθμούς με τον Πλατανιά και την Κέρκυρα, κερδίζοντας πανάξια την παραμονή της στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 

Άλλωστε, ομάδα με την υγεία που αποπνέει η ΑΕΛΚ και με την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοί της στον Ταρλά μάλλον θα ήταν άδικο να γνώριζε τον υποβιβασμό.

 

Από την πλευρά τους, οι Περιστεριώτες σκέφτονται ήδη τα πλέι οφ, εκεί όπου θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτή τη φορά την υπέρβαση, έχοντας φιλοδοξίες ακόμη και για την κατάκτηση της πρωτιάς που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

 

Στο δημοτικό στάδιο της Μυτιλήνης, λοιπόν, το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με αμφότερες τις ομάδες να ψάχνουν το γκολ.

 

Εντέλει, οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και στο 23' ο Μίνγκας βρέθηκε σε επίκαιρη θέση, ανοίγοντας το σκορ με ωραίο σουτ.

 

Ο Ατρόμητος δεν πτοήθηκε, πάντως, και στο 41' ο Δημούτσος έφτασε φάτσα με το 1-1, όμως έχασε το... άχαστο, αφού αστόχησε σε κενή εστία κι έτσι το γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

 

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς πιο δραστήριοι και κυνήγησαν με ένταση την ισοφάριση.

 

Η Καλλονή προσπαθούσε να διαχειριστεί το προβάδισμά της, άντεχε στην πίεση των Περιστεριωτών και μάλιστα στο 78' ο Μίνγκας πήγε να πετύχει και δεύτερο προσωπικό τέρμα, όμως σημάδεψε το αριστερό δοκάρι μετά από φάουλ που εκτέλεσε και με τον Γκορμπούνοφ να αιφνιδιάζεται.

 

Τελικά, ο Ατρόμητος δικαιώθηκε για την πίεσή του και ήταν ο Παπάζογλου εκείνος που βρήκε δίχτυα στο 83', αλλά πέραν τούτου ουδέν.

 

Το 1-1, λοιπόν, έμεινε μέχρι το τέλος και στην ομάδα της Λέσβου μπορούν να ηρεμήσουν, να χαρούν και να σκεφτούν με καθαρό μυαλό πώς θα παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στη νέα σεζόν.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Δασκαλόπουλος του Συνδέσμου Κορινθίας με βοηθούς τον Σωτηρόπουλο του Συνδέσμου Αχαΐας και τον Αλεξέα του Συνδέσμου Μεσσηνίας.

 

Κίτρινες: 13' Κεϊτά - 73' Ούμπιντες

 

ΚΑΛΛΟΝΗ (Βαγγέλης Βλάχος): Άλεξιτς, Γιορέντε, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Τσαμπούρης, Κεϊτά, Καλτσάς, Μίνγκας (80' Μαρσέλο), Λεοζίνιο (76' Αράς), Πετρόπουλος, Μανούσος.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκορμπούνοφ, Αγκουαζί, Φυτανίδης, Μπρίτο (54' Καράσκο), Μπάλλας (52' Κατσουράνης), Κιβρακίδης, Καραμάνος, Δημούτσος (64' Παπάζογλου), Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Κοντοές.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR