Κυριακή, 10 Μάιος 2015 22:03

Πήρε το βαθμό που έψαχνε (1-1 με Ολυμπιακό) και σώθηκε ο Πλατανιάς...

Γράφτηκε από τον

Τέλος καλό, όλα καλά για τον Πλατανιά. Η ομάδα των Χανίων δεν είχε εξασφαλίσει μαθηματικά την παραμονή της μέχρι την τελευταία αγωνιστική, αλλά με τη βοήθεια του… Αυλωνίτη κατάφερε να αναδειχθεί ισόπαλος 1-1 με τον Ολυμπιακό στα Περιβόλια την Κυριακή (10/5) και θα κρατά ψηλά τη σημαία της Κρήτης στη Σούπερ Λίγκα και τη νέα σεζόν.

 

 

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαφώς καλύτεροι, με την ομάδα των Χανίων να μην ρισκάρει, αλλά τελικά να προηγείται στο σκορ με το αυτογκόλ του άσου των φιλοξενουμένων.

 

Παρά τα… πειράματα του Βίτορ Περέιρα, ο Ολυμπιακός κρατούσε τα ηνία της αναμέτρησης, δημιούργησε ευκαιρίες για γκολ και τελικά ο Χάρα που είχε περάσει ως αλλαγή απέτρεψε λίγο πριν το φινάλε την ήττα που θα έκλεινε αρνητικά τις υποχρεώσεις της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα.

 

Το σφύριγμα της λήξης, λοιπόν, βρήκε και τις δύο ομάδες ευχαριστημένες, με τους παίκτες του Πλατανιά να κάνουν… ξέγνοιαστες διακοπές και αυτούς του Ολυμπιακού να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Ξάνθη στις 23 Μαΐου.

 

 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση, αποφασισμένος να μην… χαριστεί στον αντίπαλό του. Ο Μήτρογλου απείλησε από νωρίς, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, παρά το γεγονός ότι ο Περέιρα δοκίμαζε αρκετά πράγματα στο χορτάρι, βλέποντας το ματς ως μια καλή ευκαιρία για πρόβα εν όψει και του τελικού.

 

Στον αντίποδα, ο Αποστολόπουλος ήταν ο πιο απειλητικός παίκτης για τους Χανιώτες, που, όμως, τελικά χρειάστηκαν τη βοήθεια του Αυλωνίτη για να προηγηθούν, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να βλέπει την μπάλα να χτυπά πάνω του και να νικά τον Ρομπέρτο.

 

Ο Μήτρογλου κυνηγούσε με… λύσσα το γκολ, με τον Μπενίτεζ να ανησυχεί επίσης τον Ολιμπά που, πάντως, όποτε χρειάστηκε επενέβη, κρατώντας το πολύτιμο αποτέλεσμα για την ομάδα του.

 

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αποφασισμένοι να σκοράρουν και είχαν αρκετές ευκαιρίες για να τα καταφέρουν. Ο Μιλιβόγεβιτς προσέθεσε το όνομά του στο… μπλοκάκι των ευκαιριών, με την πίεση του Ολυμπιακού να αυξάνεται συνεχώς.

 

Ο Χάρα έδωσε ακόμα περισσότερη κινητικότητα στο παιχνίδι της ομάδας του Περέιρα, με τον Παράσχο να «απαντά» θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο την άμυνά του. Παρόλα αυτά, το γκολ τελικά ήρθε από τον Αργεντίνο, που δικαιολόγησε έστω και με το «Χ» τα στατιστικά που στο φινάλε έδειξαν 14 τελικές προσπάθειες για τον Ολυμπιακό και μόλις 4 για τον Πλατανιά που, πάντως, ήταν αυτός που έφυγε με τα περισσότερα χαμόγελα από το γήπεδο, δίνοντας ραντεβού για τη νέα σεζόν στα… μεγάλα σαλόνια.

 

Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας), με βοηθούς τους Γιώργο Κάλφογλου (Θεσπρωτίας) και Δημήτρη Βερρή (Λέσβου), ενώ τέταρτος ήταν ο Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας).

 

Κίτρινες: 56’ Μιλιβόγεβιτς, 60’ Αυλωνίτης – 51’ Μενδρινός, 80’ Γιακουμάκης, 90’+3 Ολιμπά

 

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Αγκιλέρα, Δημήτρης, Τετέ, Μαχαμάτ, Αποστολόπουλος (54’ Ζαραδούκας), Μενδρινός (73’ Γιακουμάκης), Γουνδουλάκης (83’ Ιτούα), Τόρες.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού (75’ Φουστέρ), Εντινγκά (57’ Ντουρμάζ), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης (60’ Χάρα), Ντομίνγκεζ, Μπενίτεζ, Μήτρογλου.

 

ΠΗΓΗ: Α-SPORTS.GR