Κυριακή, 10 Μάιος 2015 21:59

Πανηγυρίζει την παραμονή ο Πανθρακικός, 2-0 την Ξάνθη

Γράφτηκε από τον

Κάτοικος Σούπερ Λίγκας θα είναι και την επόμενη σεζόν ο Πανθρακικός, καθώς η ομάδα της Κομοτηνής κέρδισε άνετα την Ξάνθη με 2-0 το βράδυ της Κυριακής (10/5) για την 34η αγωνιστική και ο στόχος της παραμονής επετεύχθη.

 

 

Οι «πράσινοι», λοιπόν, τερμάτισαν στη 12η θέση και στους 43 βαθμούς, όσους μάζεψαν και οι Βέροια, Πανιώνιος και Λεβαδειακός, ωστόσο δεν είχαν να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα στην ισοβαθμία και έτσι μπορούν να κάνουν τα πλάνα τους με την ησυχία τους για τη νέα σεζόν.

 

Το θρακιώτικο ντέρμπι, πάντως, μόνο ντέρμπι δεν αποδείχθηκε, αφού οι παίκτες του Μανουέλ Ρόκα είχαν το κίνητρο, είχαν τη διάθεση και είχαν και την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα για να σκοράρουν δύο φορές στα πρώτα 31 λεπτά, «καθαρίζοντας» με συνοπτικές διαδικασίες το τρίποντο.

 

Από την πλευρά της, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέδειξε και πάλι ότι το μυαλό της είναι μόνο στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό και με εμφάνιση που ισοδυναμούσε με αγγαρεία δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο από αυτό το ματς.

 

Η Ξάνθη, λοιπόν, κατέλαβε την όγδοη θέση με 47 βαθμούς και στοχεύει πια στο να ολοκληρώσει τη σεζόν με τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της.

 

 

Ο Πανθρακικός μπήκε πολύ δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης, έπιασε από τον... λαιμό τον αντίπαλό του και έδειξε ότι ήθελε να ξεμπερδέψει γρήγορα με τη λυτρωτική νίκη.

 

Η κατάσταση άρχισε να απλοποιείται από το 20', όταν ο Κάσες δεν άφησε ασυγχώρητη την αμυντική αδράνεια των φιλοξενούμενων και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 31' ο Ιγκόρ έδωσε νέα αφορμή για πανηγυρισμούς.

 

Συγκεκριμένα, ο Βραζιλιάνος άσος βρήκε δίχτυα με ωραία ατομική προσπάθεια και με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-0, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο.

 

Στην επανάληψη, οι Ξανθιώτες έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση, αλλά και πάλι η επιθετική τους δραστηριότητα παρέμεινε στα... ρηχά.

 

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι δεν είχαν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να παίξουν με τον χρόνο, διαχειρίστηκαν χωρίς πρόβλημα το προβάδισμά τους και το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

 

Έτσι, τα χαμόγελα και τα πανηγύρια έχουν ήδη αρχίσει στην Κομοτηνή, με τον Πανθρακικό να ετοιμάζεται πλέον για την τέταρτη σερί παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία εν όψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τριτσώνης του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τον Σταθόπουλο του Συνδέσμου Ηλείας και τον Καραγκιζόπουλο του Συνδέσμου Ημαθίας.

 

 

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μανουέλ Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Τζάνης (90' Mπάλντα), Κάσες (62' Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Ροτζέριο, Iγκόρ (80' Σέτι), Ηλιάδης, Χρήστου, Μελίσσης, Ποτουρίδης.

 

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Γκαραβέλης, Γκομσί, Μπαξεβανίδης, Τριάδης (32' Βάλτερ), Λουσέρο (63' Γουάλας), Παπάζογλου, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Καρυπίδης, Μπέλιτς (80' Ορφανίδης), Ράνος.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR