Κυριακή, 10 Μάιος 2015 21:54

Φορτσάροντας μόνο στο β' ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα

Γράφτηκε από τον

Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός, που το βράδυ της Κυριακής (10/5) επικράτησε με 3-1 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο για την 34η αγωνιστική.

 

 

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν υποτονικοί στο α’ ημίχρονο και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που είχε για πρωταγωνιστή τον Τσάβες, κέρδισε τις εντυπώσεις, καταφέρνοντας να απαντήσει με τον Ίλιτς στο γκολ του Κλωναρίδη.

 

Στο β’ μέρος όμως και με τους Καρέλη, Κλωναρίδη να αποτελούν τη διπλή αιχμή του δόρατος οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου παρουσιάστηκαν αποφασιστικοί, έπιασαν καλή απόδοση κατά διαστήματα και έφτασαν στο τρίποντο χάρη σε τέρματα των Καρέλη και Λαγού.

 

Το «τριφύλλι» τερμάτισε στη 2η θέση, αλλά η ισοπαλία, που απέσπασε ο Ατρόμητος στη Μυτιλήνη από την Καλλονή, είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί ένας βαθμός εν όψει των πλέι οφ. Ως εκ τούτου, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν στο μίνι πρωτάθλημα από την ίδια βάση (2 βαθμούς).

 

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με γκολ… από τα αποδυτήρια, αλλά φαίνεται πως αυτό περισσότερο τον κοίμισε παρά του έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισοφάρισε γρήγορα και στη συνέχεια ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Αν κάποια ομάδα δικαιούταν να κερδίζει στην ανάπαυλα αυτή ήταν του Γιάννη Πετράκη. Το 1-0 έγινε μόλις στο 4’ όταν μετά από προσπάθεια του Ζέκα ο Κλωναρίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο διαγώνιο σουτ. Πριν ωστόσο κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο «Αίαντας της Ηπείρου» απάντησε. Μετά από ωραία ασίστ του Τσουκαλά ο Ίλιτς από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Στιλ φέρνοντας το ματς στα ίσια στο 5’.

 

Παρότι στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν κατά κύριο λόγο την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΠΑΣ είχε φροντίσει να κλείσει σωστά τους διαδρόμους και στις αντεπιθέσεις ήταν… φωτιά. Ο Τσάβες ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την άμυνα του Παναθηναϊκού. Μικροευκαιρίες καταγράφηκαν και για τις δύο ομάδες, αλλά πιο κοντά στο δεύτερο τέρμα έφτασαν οι φιλοξενούμενοι στο 27’. Ο Ναδάλες έκανε τη σέντρα από δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ακόστα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Στιλ. Σε γενικές γραμμές το ματς ήταν ανοικτό, αλλά οι «πράσινοι» εγκλωβίστηκαν και δεν μπορούσαν να βρουν επιθετικές λύσεις, δείχνοντας παράλληλα ευάλωτοι στα μετόπισθεν.

 

 

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν παντελώς διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός μπήκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο και έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως είναι αποφασισμένος να φτάσει στη νίκη. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη πέτυχε το γρήγορο γκολ, που αυτή τη φορά λειτούργησε ευεργετικά και του επέτρεψε να επιβάλει το ρυθμό του. Ο Ζέκα στο 48’ σημάδεψε το δοκάρι, αλλά στο 50’ ο Καρέλης βρήκε το στόχο. Ο Πράνιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο διεθνής Έλληνας επιθετικός με το κεφάλι έδωσε στο 50’ εκ νέου το προβάδισμα στο «τριφύλλι». Σε αντίθεση με το α’ μέρος ο ΠΑΣ δεν έδειξε σημάδια αντίδρασης και ουσιαστικά δεν επέστρεψε ποτέ από τα αποδυτήρια.

 

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, που είχε ως… πρώτα βιολιά τους Καρέλη και Κλωναρίδη, έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και έστειλε μηνύματα εν όψει των πλέι οφ. Οι παίκτες του Αναστασίου πίεσαν για να καθαρίσουν το τρίποντο και τελικά τα κατάφεραν στο 60’ όταν ο Κλωναρίδης έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Λαγό, ο οποίος έγραψε το 3-1. Από εκεί και πέρα τα πράγματα είχαν γίνει πολύ απλά για το «τριφύλλι», που σε πολλές περιπτώσεις έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των φιλοξενούμενων. Θα μπορούσε μάλιστα να κερδίσει με ακόμα μεγαλύτερο σκορ, αλλά η τύχη δεν ήταν στο πλευρό του, καθώς το σουτ του Νίνη στο 79’ σταμάτησε στο δοκάρι.

 

Διαιτητής ήταν ο Παππάς (Αθήνων). Βοηθοί οι Μαγιάννης (Άρτας) και Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου), ενώ τέταρτος ο Μάνταλος (Καβάλας).

 

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Ζέκα, Νίνης (81’ Ταυλαρίδης), Πράνιτς (77’ Δώνης), Καρέλης, Κλωναρίδης (62’ Ντίνας).

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης (39’ λ.τ. Σωτηρίου), Μπέριος, Μιχαήλ, Ίλιτς, Ριβέρα, Χαρίσης (63’ Αυγενικού), Ναδάλες (63’ Κοροβέσης), Τσουκαλάς, Τσάβες, Στρούνα, Μανιάς.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR