Κυριακή, 10 Μάιος 2015 21:35

Ανετα 2-0 την Κέρκυρα ο Αστέρας...

Γράφτηκε από τον

Τι αν επρόκειτο για ένα αδιάφορο παιχνίδι; Ο Αστέρας Τρίπολης φρόντισε να το κάνει εντυπωσιακό! Οι Αρκάδες «καθάρισαν» από το πρώτο ημίχρονο το ματς, επικράτησαν με 2-0 της Κέρκυρας και παρέμειναν αήττητοι στο «Θ. Κολοκοτρώνης», φτάνοντας στην 13η νίκη τους και έχοντας επίσης 4 ισοπαλίες.

 

 

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί, ωστόσο βρήκαν απέναντί τους έναν εντυπωσιακό Σέτκους, ο οποίος πολλές φορές χρειάστηκε να επέμβει. Έτσι, οι «κυανοκίτρινοι» τερμάτισαν στην 4η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 59 βαθμούς και θα ξεκινήσουν στα πλέι οφ με 1 βαθμό, ενώ από την άλλη οι Φαίακες έμειναν στους 44 βαθμούς.

 

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, σε έναν επιθετικό μονόλογο του Αστέρα Τρίπολης εξελίχθηκε τόσο το πρώτο μέρος, όσο και το δεύτερο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να κάνουν δύσκολη τη ζωή του Σέτκους και τα κατάφεραν. Οι Πάρα (5’ και 11’) και Παντελιάδης (11’) «ζέσταναν» τον τερματοφύλακα της Κέρκυρας. Εκείνος όμως δεν άντεξε στο 13’ και είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του έπειτα από ωραία γυριστή κεφαλιά του Πάρα (1-0).

 

Οι Αρκάδες δεν κατέβασαν ταχύτητα μετά την επίτευξη του γκολ και συνέχισαν να πιέζουν για να κάνουν γρήγορα το 2-0. Απανωτές ήταν οι ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, που είχαν απέναντί τους έναν εντυπωσιακό Σέτκους. Τις δυνάμεις τους μπροστά από τον Λιθουανό τερματοφύλακα δοκίμασαν στη συνέχεια οι Πάρα (15’, 31’), Σκούρτης (17’), μέχρι που ήρθε ο Νίκο Φερνάντες στο 40’ για να βρει δίχτυα. Ο άσος των Αρκάδων εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, χωρίς να μπει κάποιος στην πορεία της και κατέληξε στο βάθος της εστίας Κέρκυρας για το 2-0. Τίποτα το αξιόλογο δεν έχουν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο 45λεπτο.

 

Στην επανάληψη, ο ρυθμός δεν άλλαξε, τουλάχιστον στην αρχή. Οι «κυανοκίτρινοι» χωρίς να απειλούνται άλλωστε και από την αντίπαλη πλευρά, είχαν το χώρο να κάνουν το παιχνίδι τους και να δοκιμάσουν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ. Ο Πάρα, που ήταν απιστευτος καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε μια ωραία στιγμή στο 54’, όταν σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

 

Στη φάση του 60’ και σε αυτή του 64’ ο Σέτκους ήταν και πάλι εντυπωσιακός. Αρχικά είπε «όχι» στο σουτ του Φερνάντες εκτός περιοχής, ενώ στη συνέχεια δεν άφησε τον Τσοκάνη να πανηγυρίσει.

 

Από την πλευρά τους οι Φαίακες είχαν ένα σουτ με τον Γκαζαριάν στο 80’΄, με τον Θεοδωρόπουλο, που κυρίως ήταν θεατής στο ματς, να απομακρύνει στην κλειστή γωνία του, ενώ στο επόμενο λεπτό ο ίδιος παίκτης είδε την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Αστέρα.

 

Έτσι, το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι και το φινάλε με τους γηπεδούχους να ετοιμάζονται πλέον για τα πλέι οφ.

 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) με βοηθούς τους Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) και Αντώνιο Καρατζίκα (Αθηνών). Τέταρτος ήταν ο Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών).

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κουρμπέλης, Αλόκο, Ζησόπουλος, Παντελιάδης (84’ Παπαχρήστος), Ιγκλέσιας, Λομπάτο (58’ Τσοκάνης), Γιαννιώτας, Φερνάντες, Πάρα, Σκούρτης (76’ Μουνάφο)

 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Σιόντης, Μανωλάς, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Κρητικός, Ανδρεόπουλος (46’ Μέντης), Χαβίτο (46’ Φάμπιο), Γεωργακόπουλος (72’ Κόντος), Γκαζαριάν, Ζορμπάς.

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR