Κυριακή, 10 Μάιος 2015 21:05

Επεσε παρά τη νίκη (0-2) στην Κρήτη ο Λεβαδειακός!

Γράφτηκε από τον

Νίκησε, αλλά έπεσε… Ο Λεβαδειακός έκανε το χρέος του στην 34η και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αλλά δεν απέφυγε το μοιραίο και ο υποβιβασμός του στη Β’ Εθνική είναι γεγονός.

 

 

Με τέρματα των Μιλοσάβλιεφ και Μάντζιου μέσα σε τρία λεπτά (66’ και 68’) οι Βοιωτοί επικράτησαν 0-2 την Κυριακή (10/5) στο Παγκρήτιο επί του Εργοτέλη, αλλά τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων δεν του επέτρεψαν να πανηγυρίσει μία νίκη-σωτηρία.

 

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 43 βαθμούς, όσους και οι Πανιώνιος, Πανθρακικός και Βέροια, αλλά στην ισοβαθμία υστερεί και ως εκ τούτου έγινε η τέταρτη ομάδα, που αποχαιρετά την πρώτη τη τάξει εθνική κατηγορία.

 

Εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά… κουλούρια

 

Τα δίχτυα μπορεί να μην κουνήθηκαν κατά τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, ωστόσο αμφότερες οι ομάδες δημιούργησαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν. Ο αγχωμένος Λεβαδειακός είχε από τα πρώτα λεπτά την κυκλοφορία του αγώνα, αλλά ήταν φανερό πως κάτι έλειπε στην τελική προσπάθεια. Οι Βοιωτοί πατούσαν περιοχή, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης δεν τους επέτρεπε να έχουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Ο Μάντζιος και ο Πουλίδο απείλησαν με σουτ εντός περιοχής στο 4’ και το 11’ αντίστοιχα, ενώ ο Σαράνοφ στο 8’ σταμάτησε καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες από πλάγια θέση.

 

Ο Σέρβος τερματοφύλακας έκανε το ίδιο σε απειλητικό φάουλ του Πελέ στο 31’, δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Τριποτσέρη έφυγε για λίγο άουτ μετά από κόρνερ, ενώ στο 44’ ανάλογη ήταν η κατάληξη της κεφαλιάς του αμαρκάριστου Γιακουμάκη από καλή θέση. Ο Εργοτέλης από την πλευρά του περιορίστηκε κυρίως στα αμυντικά του καθήκοντα και έψαχνε τις αντεπιθέσεις. Σε δύο περιπτώσεις ανησύχησε ιδιαίτερα τον Σηφάκη. Ο Έλληνας πορτιέρο στο 12’ είπε «όχι» σε τετ α τετ του Τζίλας και στο 33’ είδε με μεγάλη ανακούφιση το μακρινό σουτ του Χαλκιαδάκη να φεύγει μόλις άουτ.

 

Νίκησε, αλλά δεν πανηγύρισε

 

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο β’ ημίχρονο. Η διαφορά ήταν πως όσο κυλούσε ο χρόνος ο Λεβαδειακός, που χρειαζόταν οπωσδήποτε γκολ, αναγκαστικά έπαιρνε περισσότερα ρίσκα με αποτέλεσμα να αφήνει πολλούς κενούς χώρους στα μετόπισθεν. Ως εκ τούτου ο Εργοτέλης ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και στο 60’ έφτασε μία ανάσα από το 1-0, με το σουτ του Χαλκιαδάκη να φεύγει ελάχιστα άουτ. Οι Βοιωτοί προσπαθούσαν με σπασμωδικές κινήσεις και κυρίως επιχειρούσαν να απειλήσουν με μακρινά, αλλά άστοχα σουτ.

 

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου όμως τελικά βρήκαν την απαιτούμενη ψυχραιμία και σε τρία λεπτά καθάρισαν τη νίκη. Ο Μιλοσάβλιεφ στο 66’ συνδυάστηκε άψογα με τον Μάντζιο και άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μάντζιου, ο οποίος αξιοποίησε το γύρισμα του Τόμας γράφοντας με ωραίο πλασέ το 0-2 στο 68’. Ένα αποτέλεσμα όμως που δεν αρκούσε στους Βοιωτούς για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Συνέχισαν πάντως να απειλούν για μεγαλύτερο σκορ, αλλά ήταν άτυχοι. Ο Μάντζιος στο 77’ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 86’ ο Σαράνοφ απόκρουσε τετ α τετ του Βούκσεβιτς. Το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε, ο Λεβαδειακός νίκησε, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τον υποβιβασμό.

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας (71’ Ολαϊτάν), Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Μπόε Καν (60’ Γκέντσογλου), Καζναφέρης, Κούτρης (82’ Καλέ), Χαλκιαδάκης, Γιουσούφ, Τζίλας.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σηφάκης, Στάθης, Τριποτσέρης, Μπουσταμάντε (69’ Βούκσεβιτς), Μιλιάζες, Πελέ, Πουλίδο (85’ Γκόμεζ), Τόμας, Γιακουμάκης (46’ Μιλοσάβλιεφ), Μάντζιος, Ζίτο.

 

ΠΗΓΗ: A-SPORTS.GR