Κυριακή, 10 Μαϊος 2015 22:44

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ 1-0: Το πάνω χέρι για άνοδο με γκολάρα του Φ. Παναγόπουλου - Κατέβασε τα ρολά ο Ντουγέρογλου

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ 1-0: Το πάνω χέρι για άνοδο με γκολάρα του Φ. Παναγόπουλου - Κατέβασε τα ρολά ο Ντουγέρογλου

Σημαντικό βήμα για την άνοδο στη Γ' εθνική έκανε η Κυπαρισσία που νίκησε με 1-0 την Σπάρτη στο γήπεδο της, παρουσία 1300 θεατών.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.




Μία τεράστια νίκη που ήρθε χάρις σε ένα πανέμορφο γκολ του… κίλερ Φώτη Παναγόπουλου, αλλά και χάρις στις εντυπωσιακές επεμβάσεις του Θοδωρή Ντουγέρογλου στο δεύτερο ημίχρονο.
Ετσι ο ΑΟΚ πήρε το πάνω χέρι στη διαδικασία των μπαράζ απέναντι στην βασική ανταγωνίστρια του για την άνοδο, Σπάρτη.
Μια Σπάρτη πάντως που έδειξε χθες στο β' ημίχρονο πως είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία.
Το συγκρότημα του Αργύρη Κατσίχτη από το 35' και μέχρι τη λήξη είχε την καθολική υπεροχή και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, όμως έπεσε πάνω σε έναν φοβερό Ντουγέρογλου… Σε μία φάση που δεν μπόρεσε να επέμβει ο έμπειρος πορτιέρο, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι σε πλασέ του Αναστασάκου στο 48'.
Από την άλλη όμως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη νικήτρια ομάδα της Κυπαρισσίας που διατήρησε το απόλυτο των νικών στην έδρα της τη φετινή σεζόν και έδειξε ικανή να κόψει πρώτη το νήμα σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Γ' εθνική.
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον πρώτο σκόρερ της Α' τοπικής Φώτη Παναγόπουλο που πέτυχε ένα φανταστικό γκολ στο 31' με φοβερό βολέ έξω από την περιοχή και μετά το 65' γύρισε στα χαφ και βοήθησε πολύ ανασταλτικά.

Καλύτερος ο
ΑΟΚ στο α' μέρος

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι με τη συμπαράσταση 600 και πλέον φιλάθλων τους, μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και μέχρι το 35' διατηρούσαν τον έλεγχο. Από την άλλη η Σπάρτη έδινε χώρο στον ΑΟΚ και δεν απειλούσε επιθετικά, με τον Αναστασάκο να είναι καλά κλεισμένος. Στο 16' η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη πέτυχε γκολ με τον Γ. Παναγόπουλο που ακυρώθηκε ορθώς ως χέρι, όμως στο 31' το γήπεδο πήρε… φωτιά χάρις στην γκολάρα του Φ. Παναγόπουλου.
Στο τελευταίο 10λεπτο του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και έφτασαν με αξιώσεις στην εστία του Ντουγέρογλου, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά.
Το δεύτερο ημίχρονο όμως ανήκε ολοκληρωτικά στη Λακωνική ομάδα που πήρε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και πότε από τα πλάγια και πότε από τον άξονα απειλούσε την κυανόλευκη εστία.
Στο 48' σε διπλή φάση πρώτα ο Ντουγέρογλου και ύστερα το δοκάρι είπαν "όχι" στον Αναστασάκο.
Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν άλλες τέσσερις κλασικές φάσεις, όμως ήταν άτυχοι και άστοχοι και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.
Ετσι ο ΑΟΚ με ψυχή, πάθος, αλλά και σωστή τακτική κατάφερε και πήρε το τρίποντο που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους ένθερμους φίλους του.
Μάλιστα η νίκη του αποκτά ακόμη πιο μεγάλη αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως είχε δύο αναγκαστικές αλλαγές (Μιτρόφ και Καρατζούλιας), ενώ και ο Γιαννόπουλος έπαιζε τραυματίας το τελευταίο 15λεπτο, μιας και είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές. Μάλιστα η απώλεια του Μιτρόφ ήταν σημαντική, γιατί λίγο νωρίτερα είχε γίνει αλλαγή ο
Γ. Παναγόπουλος και δεν υπήρχε άλλος παίκτης για να παίξει σέντερ μπακ. Αρχικά για 2-3 λεπτά πήγε δίπλα στον Γαργαρώνη ο Λυδιώτης και στη συνέχεια ο Ντιόπ που ήταν αλάνθαστος.

Το φιλμ του αγώνα

16' Δεν μέτρησε γκολ του Γ. Παναγόπουλου… Ο Καρατζούλιας σέντραρε από αριστερά, ο Γαρόζης έχασε την μπάλα και ο
Γ. Παναγόπουλος την έστειλε στα δίχτυα, όμως καταλογίστηκε χέρι του παίκτη της Κυπαρισσίας και το γκολ ακυρώθηκε, μάλλον σωστά.
31' Φοβερό γκολ ο Φ. Παναγόπουλος και 1-0! Μετά από πάσα του Καρατζούλια, ο Φ. Παναγόπουλος κοντρόλαρε 3-4 μέτρα έξω από την περιοχή και παρά τη πίεση του Πανάκη που του έκανε φάουλ, με σουτ στην κίνηση πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ γράφοντας το 1-0 για την Κυπαρισσία.
38' Φάουλ του Σεμερτζίδη, σουτ στην κίνηση του Τσούκλη, η μπάλα ψηλά άουτ.
41' Ωραία ενέργεια και σουτ του Σπυροπάλι έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε περίπου ένα μέτρο άουτ.
44' Σέντρα του Σεμερτζίδη, έδιωξε ο Ντουγερόγλου, σουτ του Σπυροπάλι αλλά κόντραρε ο Μιτρόφ.
48' Δοκάρι η Σπάρτη με τον Αναστασάκο. Ο έμπειρος φορ της Σπάρτης έπαιξε το 1-2 με τον Γεωργακόπουλο, έκανε το σουτ, απόκρουσε ο Ντουγερόγλου, ο Αναστασάκος έκανε νέο σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, πέρασε παράλληλα από την εστία για να απομακρύνουν οι αμυντικοί.
53' Ωραία προσπάθεια και σουτ του Μεσσήνιου στην καταγωγή Ανδρέα Γεωργακόπουλου, μπλόκαρε ο Ντουγέρλογλου.
58' Μετά από συνδυασμό Καρατζούλια και Γ. Παναγόπουλου η μπάλα έφτασε στον Παπαγεωργίου που έπιασε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα ψηλά άουτ.
62' Μεγάλη ευκαιρία για τη Σπάρτη… Σουτ του Γεωργακόπουλου απόκρουσε ο Ντουγερόγλου και ο Τσούκλης με κοντινή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
73' Μεγάλη ευκαιρία και πάλι για τη Σπάρτη. Σουτ του Αναστασάκου μέσα από την περιοχή απόκρουσε ο Ντουγερόγλου, νέο σουτ του Γεωργακόπουλου και νέα απόκρουση του Ντουγερόγλου που έδειξε τα αντανακλαστικά του.
90' Φάουλ του Σεμερτζίδη η μπάλα μισό μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Κορυφαίοι οι Ντουγέρογλου,
Φ. Παναγόπουλος και Ντιόπ

Φοβερό ματς έκανε για τον ΑΟΚ ο… πανταχού παρών Ντιόπ, ενώ ο σκόρερ Φ. Παναγόπουλος εκτός από το γκολ βοήθησε πολύ σε επίθεση και άμυνα και φυσικά ο Θοδωρής Ντουγερόγλου που για ένα ακόμη ματς κατέβασε τα ρολά. Ακόμη ξεχώρισαν οι Γαργαρώνης,
Χ. Παπαγεωργίου και πολλές μάχες κέρδισε ο Γεωργιόπουλος στα
25 λεπτά που έπαιξε.
Από τη Σπάρτη καλύτεροι ήταν οι Σπυροπάλι, Γεωργακόπουλος και Τσούκλης.
Αψογη η διαιτησία του Βάτσιου (Δυτ/Αττικής) και των βοηθών του Δημόπουλου και Ντζουροπάνου από τον ίδιο σύνδεσμο, με τον ανερχόμενο ρέφερι να μοιράζει το… καρπούζι στη μέση. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Ντιόπ και Γεωργιόπουλος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ (65' λ. τρ. Γεωργιόπουλος), Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ,
Γ. Παναγόπουλος (60' Κόλλιας), Φ. Παναγόπουλος, Χ. Παπαγεωργίου, Καρατζούλιας (74' λ.τρ. Θεοδωρακόπουλος).
ΣΠΑΡΤΗ: Γαρόζης, Κοπέλας, Πρασσάς, Πανάκης (71' Πολυκρέτης), Σπηλιωτόπουλος, Χοτζάι, Σπυροπάλι, Τσούκλης, Αναστασάκος, Σεμερτζίδης, Γεωργακόπουλος (86' Β. Γκίτσιος).