Κυριακή, 24 Μάιος 2015 22:26

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ 1-0: Εμεινε ζωντανή για άνοδο στη Γ' εθνική - Ο Παπαγεωργίου το "χρυσό" γκολ (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το "χρυσό" γκολ του Χρήστου Παπαγεωργίου στο 65' έλυσε το… γόρδιο δεσμό για την Κυπαρισσία, που επιβλήθηκε με 1-0 του ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και παρέμεινε σε τροχιά ανόδου στη Γ' εθνική.

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.



Η Τριφυλιακή ομάδα πέτυχε την τέταρτη νίκη της σε πέντε ματς στη διαδικασία των μπαράζ και εξακολουθεί να μοιράζεται την πρώτη θέση του 13ου ομίλου μαζί με την Σπάρτη.
Ετσι αν την τελευταία αγωνιστική ο ΑΟΚ πάρει το διπλό στο Αστρος επί του Πανθυρεατικού και η Σπάρτη κερδίσει στην έδρα της το Κουτσοπόδι, τότε οι δυο τους θα λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ σε ουδέτερη έδρα.
Η νίκη πάντως της ομάδας του Αλέξη Μαντζούνη ήταν αγχωτική και πολύ δύσκολη, αφού απέναντι της είχε ένα αξιόλογο αντίπαλο κάτι που είχε δείξει και πριν 10 ημέρες στο Αργος.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο πρώτο μέρος, χωρίς τις μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο δεύτερο η Κυπαρισσία ανέβασε την απόδοση της και έψαξε το πολυπόθητο γκολ, χωρίς πάντως η υπεροχή της να είναι καθολική. Για να έρθει η νίκη χρειάστηκε αρχικά στο 60' να βάλει το… πόδι του ο… Αγιος Ντουγέρογλου (όπως είπε εύστοχα και ο Μαντζούνης) και να αποκρούσει το τετ α τετ του Καστρίτη και πέντε λεπτά αργότερα ο Χρ. Παπαγεωργίου με ωραίο σουτ να νικήσει τον σταθερότατο Παναγή.

20 στα 20 εντός έδρας!

Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έντονα από τους 500 περίπου φίλους του ΑΟΚ που είδαν για τελευταία φορά φέτος την ομάδα τους στο γήπεδο της.
Ο ΑΟΚ μάλιστα ολοκλήρωσε τη σεζόν μόνο με νίκες εντός έδρας! Συγκεκριμένα σε 20 φετινούς αγώνες (15 στο πρωτάθλημα, 2 στο κύπελλο και 3 στα μπαράζ) πέτυχε 20 νίκες, κάτι σίγουρα σπάνιο!

Λίγα πράγματα
στο πρώτο μέρος

Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριος ποιοτικά με τον αέρα να ευνοεί τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων.
Οι πρωταθλητές Αργολίδας είχαν κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Παναγή και έβγαιναν επικίνδυνα μπροστά με τους γρήγορους Μουσταφάι και Δήμα. Από την άλλη ο ΑΟΚ έδειχνε αγχωμένος και ίσως κουρασμένος και δεν μπορούσε να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 12' ο Θεοδωρακόπουλος δοκίμασε το πόδι του από καλή θέση, με την μπάλα να κοντράρει σε έναν αμυντικό και να φεύγει κόρνερ.
Το Κουτσοπόδι απείλησε στο 19' με τον Μουσταφάι να σουτάρει και τον Γαργαρώνη να κάνει σωτήριο τάκλιν.
Στο 31' οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι όταν σε σέντρα του Θεοδωρακόπουλου η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Αϊβαλιώτη, όμως ο διαιτητής Μακρυπόδης έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.
Τρία λεπτά αργότερα ο Καζάς εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ με τον Ντουγέρογλου να αποκρούει δύσκολα.
Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν στο 44' με τον Καρατζούλια να δίνει στον Γαργαρώνη που σέντραρε, όμως ο Παπαγεωργίου δεν πρόλαβε για λίγο να βάλει το πόδι του.

Αλλαξε σχήμα και
έγινε πιο επιθετική

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά, με το Κουτσοπόδι πάντως να είναι απειλητικό στις αντεπιθέσεις. Στο 56' η εκτέλεση φάουλ του Κουτσοδήμου έφυγε ψηλά άουτ και την ίδια κατάληξη είχε ένα σουτ του Ανδρουτσή από καλή θέση ένα λεπτό αργότερα.
Σε εκείνο το λεπτό ο τεχνικός του ΑΟΚ Α. Μαντζούνης άλλαξε σχήμα και θέσεις στην ομάδα του με σκοπό να γίνει πιο επιθετική. Πέρασε στο ματς τον Κόλλια αντί του Λυδιώτη, με τον Καρατζούλια να πηγαίνει δεξί μπάκ, τον Ανδρουτσή να μετατίθεται δίπλα στο Γαργαρώνη στο κέντρο της άμυνας και τον Γ. Παναγόπουλο να ανεβαίνει στον άξονα.

Ο Ντουγέρογλου το έπιασε,
ο Παπαγεωργίου το έβαλε

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα χάθηκε η κλασικότερη ευκαιρία…
Ο Δήμας με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Καστρίτη που έκανε έξυπνα το συρτό πλασέ, όμως ο Ντουγέρογλου αν και πεσμένος κάτω έβαλε το πόδι του και απέκρουσε, δείχνοντας την κλάση του.
Αυτή η απόκρουση αφύπνισε ακόμη περισσότερο τους "κυανόλευκους" που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα στο 65'…
Ο ορεξάτος Γεωργιόπουλος μετά από επέλαση κέρδισε φάουλ μισό μέτρο έξω από τη μεγάλη περιοχή… Ο Κόλλιας το εκτέλεσε πάνω στο τείχος, όμως η μπάλα ήρθε ξανά σε αυτόν και έδωσε δίπλα στον Παπαγεωργίου που απέφυγε ωραία με τρίπλα έναν αμυντικό και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το… λυτρωτικό 1-0.
Αυτό που ήθελε η Κυπαρισσία επιτεύχθηκε 25 λεπτά πριν το φινάλε και πλέον έμενε να κάνει αυτό που έκανε φέτος με μεγάλη επιτυχία σε πολλά ματς, να κρατήσει το μηδέν πίσω. Και πράγματι το κατάφερε χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και χωρίς να επιτρέψει στους φιλοξενούμενους να βγάλουν φάση. Αντιθέτως ο ΑΟΚ ήταν που είχε δύο καλές στιγμές να πετύχει και δεύτερο γκολ. Η πρώτη στο 78' όταν ο Γεωργιόπουλος μετά από ωραία ενέργεια έδωσε στον Θεοδωρακόπουλο που σούταρε, όμως ο Παναγής σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.
Η δεύτερη ήταν στο 88' με τον σταθερό Γιαννόπουλο να βαθιά μπαλιά να βρίσκει τον Θεοδωρακόπουλο που προχώρησε και έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως ο Παναγής απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.
Καλύτεροι της Κυπαρισσίας ο πανταχού παρών Γαργαρώνης που έκοβε
και μοίραζε, ο Γεωργιόπουλος που έβγαλε πολλά τρεξίματα και είχε πάθος,
ο σταθερότατος Γιαννόπουλος, ενώ ορισμένες καλές ενέργειες είχε ο Θεοδωρακόπουλος και φυσικά ο Ντουγέρογλου για την φοβερή απόκρουση που έκανε στο 60'.
Από το Κουτσοπόδι που διαθέτει μια ποιοτική ομάδα ξεχώρισαν οι Δήμας και Μουσταφάι.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μακρυπόδη (Αχαίας) και των βοηθών του Γκαβέρα και Μείντάνα από τον ίδιο σύνδεσμο. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Γ. Παναγόπουλος, Καρατζούλιας και Καρανάσιος.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγέρογλου, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης,
Γ. Παναγόπουλος (82' Κωνσταντόπουλος), Λυδιώτης (57' Κόλλιας), Καρατζούλιας, Χ. Παπαγεωργίου (76' Ντιόπ), Φ. Παναγόπουλος, Γεωργιόπουλος, Θεοδωρακόπουλος.
ΠΑΟΚ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΟΥ: Παναγής, Διαμαντής (70' Νάσης), Καρανάσιος, Μπόμπος, Φίλης, Δήμας, Μουσταφάι, Καζάς, Αϊβαλιώτης, Κουτσοδήμος, Καστρίτης.