Τετάρτη, 27 Μαϊος 2015 13:19

Το... κάστρο της Κυπαρισσίας - 20 στα 20 εντός έδρας για την πρωταθλήτρια Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Μετά τη Σπάρτη και τον Πανθυρεατικό και ο ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου έφυγε την Κυριακή ηττημένος από την Κυπαρισσία.

Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας συνέχισε το φετινό εντυπωσιακό σερί, ολοκληρώνοντας αήττητη τις φετινές εντός έδρας υποχρεώσεις.
Για την ακρίβεια ο ΑΟΚ κέρδισε όλα τα ματς που έδωσε στο γήπεδό του.
Στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής μέτρησε 15 νίκες σε ισάριθμα ματς ματς με γκολ 44-3!!!
Στο κύπελλο Μεσσηνίας επικράτησε με 3-0 της Σπερχογείας και 1-0 του Ολυμπιακού Καλαμάτας.
Στα μπαράζ ανόδου νίκησε κατά σειρά 1-0 τη Σπάρτη, 4-0 τον Πανθυρεατικό και 1-0 τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου.
Με άλλα λόγια 20 στα 20 για την Κυπαρισσία που σε 37 επίσημα παιχνίδια τη φετινή σεζόν, έχει μόλις δύο ήττες (!) από τον Ολυμπιακό και τη Σπάρτη την περασμένη εβδομάδα.
Η Μεσσηνιακή ομάδα πήρε ως γνωστόν αήττητη το πρωτάθλημα, μιας και η ήττα από τον Ολυμπιακό ήρθε στο κύπελλο και παραχώρησε μόλις 3 ισοπαλίες σε 30 αγωνιστικές.
Μια πραγματικά φανταστική πορεία για την Κυπαρισσία, η οποία στο τέλος του πρώτου γύρου ήταν 4 βαθμούς πίσω από τον Πάμισο και τερμάτισε με 9 βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη θέση. Στα αξιοσημείωτα ότι κράτησε το μηδέν και για 20 συνεχόμενα παιχνίδια.
Ακόμα όμως δεν έχει ανέβει στη Γ' εθνική, μιας και η Σπάρτη κάνει επίσης εξαιρετική πορεία στα μπαράζ ανόδου και έχει τους ίδιους βαθμούς (12) με την ομάδα του Αλέξη Ματζούνη και ενώ απομένει μία αγωνιστική για το φινάλε των μπαράζ.
Τελευταίο εμπόδιο για τον ΑΟΚ ο Πανθυρεατικός την Κυριακή στο Αστρος, ενώ η Σπάρτη θα παίξει στη Λακωνία με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου. Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ισοβαθμήσουν, θα δώσουν μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο στις 7 Ιουνίου.
Στην παρούσα φάση όμως στην Κυπαρισσία σκέφτονται μόνο το επόμενο παιχνίδι.

Σε ρυθμούς Πανθυρεατικού

Η προετοιμασία για τον Πανθυρεατικό θα ξεκινήσει σήμερα το απόγευμα, μιας και ο Αλέξης Μαντζούνης είχε δώσει διήμερο ρεπό. Ο έμπειρος τεχνικός στα πλάνα που καταστρώνει δεν υπολογίζει τους Μιτρόφ, Καμποσιώρη, αλλά και τον Γ. Παναγόπουλο. Ο τελευταίος βρίσκεται στη Μύκονο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και θα χάσει τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται πάντως ο Σούπουλι, ο οποίος απουσίαζε φέτος στην Αγγλία για σπουδές και εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει προπονήσεις.
Η Κυπαρισσία θέλει μόνο νίκη στο Αστρος, ώστε στη χειρότερη περίπτωση, να δώσει μπαράζ με τη Σπάρτη (μάλλον στην Τρίπολη).