Τετάρτη, 27 Μάιος 2015 22:07

Διπλό για... σεντόνι στη Τούμπα ο Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά "κλείδωσε" από σήμερα την πρώτη θέση στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, μετά τη νίκη στην Τούμπα με 1-0 επί του ΠΑΟΚ χάρις στο γκολ του Ταυλαρίδη στο 43ο λεπτό.

Οι "πράσινοι" έφτασαν στους 11 βαθμούς διευρύνοντας τη διαφορά από τον δεύτερο "Δικέφαλο" στο +7, κι ενώ απομένουν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Αν η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου νικήσει την Κυριακή τη μακεδονική ομάδα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τότε θα είναι πρώτη και μαθηματικά.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε πως θα είναι μια δυνατή μονομαχία για την διεκδίκηση της νίκης και της κορυφής της βαθμολογίας σ' αυτή την διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο καλά και μολονότι υιοθέτησε λογική αντεπιθέσεων έφτασε καλύτερα στην αντίπαλη εστία και τις ευκαιρίες. Αστοχο σουτ του Καρέλη, στο 9' ήταν το πρώτο δείγμα αυτής της εικόνας, ενώ στο 14' χάθηκε μια διπλή πολύ καλή ευκαιρία για τους "πράσινους". Αρχικά σουτ του Πράνιτς, απόκρουσε δύσκολα ο Ιτάνζ ο οποίος στην συνέχεια της φάσης έσωσε την εστία του σε σουτ του Νίνη από το ύψος του πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αφυπνιστεί και το πρώτο σουτ που έκανε καταγράφεται στο 20' με τον Κίτσιου χωρίς να ανησυχήσει ο Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατέβασε το ρυθμό του και στο 26' ήταν η σειρά του Νίνη να επιχειρήσει αιφνιδιασμό. Το μακρινό σουτ από τον μέσο του Παναθηναϊκού δεν αιφνιδίασε τον Ιτάνζ, ο οποίος απομάκρυνε τον κίνδυνο. Οι γηπεδούχοι ήταν πιο αργοί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, δεν είχαν ολοκληρωμένες προσπάθειες και στο πρώτο ημίωρο δεν έφτασαν σε τελικές, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροις και στο 32' το νέο σουτ του Νίνη, εξουδετέρωσε με εκτίναξη ο κορυφαίος και σήμερα Ιτάνζ.

Η φανερή ανωτερότητα του Παναθηναϊκού δεν άργησε να καρποφορήσει. Απέναντι σε έναν νωχελικό και προβλέψιμο ΠΑΟΚ ήταν θέμα χρόνου να φτάσει γκολ κι' αυτό συνέβη στο 43΄ όταν από σέντρα του Μπούρμπου, ο Ταβλαρίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά παραβίασε την εστία του Ιτάνζ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με δυο νέα πρόσωπα στην επίθεση, τους Αθανασιάδη και Περέϊρα και αυτό έδωσε μια μεγαλύτερη κινητικότητα στην ομάδα του Γεωργιάδη, που στο 51' πλησίασε στην ισοφάριση αλλά το σουτ από πλάγια του Κίτσιου βρήκε το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, ήταν πιο ουσιαστικός και πιο επικίνδυνος και στο 88' έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Μπεργκ η κεφαλιά του οποίου από πλεονεκτική θέση εξουδετερώθηκε από τον Ιτάνζ.

Διαιτητής ο κ. Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας) που έδειξε κίρινη κάρτα στους Κάτσε, Τζιόλη -Ατζαγκούν, Μπεργκ.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κίτσιου, Ρατς, Τζαβέλλας, Κόστα, Τζιόλης, Κάτσε, Νομπόα, Μακ, Ποζόγλου (46΄ Αθανασιάδης, 67΄ Κουλούρης), Παπαδόπουλος (46' Περέιρα).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Νάνο, Σίντεφελντ, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Ζέκα, Μαυρίας, Νίνης (77΄ Λαγός), Πράνιτς (57΄ Ατζαγκούν), Καρέλης (62΄ Μπέργκ).

Πριν τον αγώνα ο ΠΑΟΚ βράβευσε τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή του Κούλη Αποστολίδη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ