Παρασκευή, 29 Μάιος 2015 13:29

FIFA: Εκλογές στη σκιά σκανδάλων και διαδηλώσεων

Γράφτηκε από τον

Ο νέος πρόεδρος της FIFA θα γίνει γνωστός αργά το απόγευμα της Παρασκευής (29/5) στη Ζυρίχη.


Υποψήφιοι είναι ο νυν πρόεδρος Σεπ Μπλάτερ και ο Ιορδανός πρίγκιπας, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.
Οι εργασίες του 65ου συνεδρίου της FIFA ξεκίνησαν το πρωί επεισοδιακά, αφού δύο διαδηλωτές «εισέβαλαν» στο χώρο του συνεδρίου και φώναξαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης. Στη συνέχεια ο Μπλάτερ πήρε το λόγο και αναφέρθηκε στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο:
«Εχουμε δείξει σε όλο τον κόσμο πως ξέρουμε να διοικούμε τη FIFA και όλοι μαζί θα παλέψουμε κατά της διαφθοράς. Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο, αλλά σήμερα όλοι μαζί πρέπει να αποφασίσουμε το κοινό μέτωπο για την επίλυση όλων των προβλημάτων. Το σημαντικό είναι να προχωρήσουμε μπροστά και έχοντας πάντα στο μυαλό μας τη διαφάνεια.
Η FIFA πρέπει να πολεμήσει τη διαφθορά, τα στημένα παιχνίδια, το ρατσισμό και όλες τις διακρίσεις, που μας πληγώνουν όλους. Ας δείξουμε στον κόσμο πως ξέρουμε να στεκόμαστε όρθιοι και όλοι μαζί να λύσουμε τα προβλήματα μας».
Η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία και κάθε ομοσπονδία έχει μία ψήφο. Οι 209 ομοσπονδίες - μέλη της FIFA «χωρίζονται» ως εξής: UEFA (Ευρώπη) 53, CAF (Αφρική) 54, AFC (Ασία) 46, CONCACAF (Βόρεια Αμερική, Κεντρική και Καραϊβική) 35, OFC (Ωκεανία) 11, CONMEBOL (Νότια Αμερική ) 10. Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο ο υποψήφιος θα πρέπει να συλλέξει τα δύο τρίτα των ψήφων (140).
Πηγή: onsports.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ