Σάββατο, 30 Μάιος 2015 08:43

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Διπλό στο Αστρος για την άνοδο ή το μπαράζ

Γράφτηκε από τον

Tο πιο κρίσιμο ματς μέχρι το... επόμενο είναι για την Κυπαρισσία το αυριανό στο Αστρος. Η πρωταθλήτρια Μεσσηνίας θα αντιμετωπίσει στις 5 το απόγευμα τον Πανθυρεατικό στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου στη Γ' εθνική και θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Την ίδια ώρα η Σπάρτη θα υποδεχτεί τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου και αν φέρει το ίδιο αποτέλεσμα με την Κυπαρισσία, τότε θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ για να αναδειχθεί η ομάδα που θα ανέβει στις εθνικές κατηγορίες.
 Και αυτό γιατί οι πρωτοπόροι του 13ου ομίλου έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια (1-0 και 2-1) με την ίδια διαφορά τερμάτων.
Ως εκ τούτου η Κυπαρισσία θέλει το διπλό είτε για να ανέβει απευθείας στη Γ' εθνική (αν στραβοπατήσει η Σπάρτη), είτε για να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει σε νοκ - άουτ ματς το πολυπόθητο εισιτήριο. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, μας και ο αδιάφορος ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά δύσκολο να κόψει βαθμούς από τους Λάκωνες και μάλιστα εκτός έδρας. Αδιάφορος βέβαια είναι και ο Πανθυρεατικός, με την διαφορά όμως ότι παίζει στο γήπεδό του, ενώ ο προπονητής του Αρης Σαβούρδος έχει δηλώσει πως "θα έχουν την ίδια υποδοχή που είχαμε και εμείς", υπονοώντας πως δεν είχαν την καλύτερη φιλοξενία στην Κυπαρισσία. Οι Αρκάδες βέβαια δεν συνάντησαν κανένα κλίμα τρομοκρατίας, απλά υπήρχε λίγο πριν το 60' μια ένταση στον αγωνιστικό χώρο με λογομαχίες μεταξύ των παικτών, χωρίς να ξεφύγει η κατάσταση.
Παρ' όλα αυτά βλέπουν το ματς σαν "τελικό", παρότι το αποτέλεσμα του εν λόγω αγώνα έχει ενδιαφέρον μόνο για την Κυπαρισσία και τη... Σπάρτη.
Στον ΑΟΚ δεν ασχολούνται πάντως με σενάρια. Ο Αλέξης Μαντζούνης έχει ζητήσει από τους παίκτες του να κλείσουν τα αυτιά τους και να μπουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πάρουν τους τρεις βαθμούς.
Ο έμπειρος τεχνικός γα μία ακόμα φορά έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα, αφού εκτός πλάνων είναι οι Μιτρόφ, Γ. Παναγόπουλος, Καμποσιώρης, ενώ γίνονται προσπάθειες για να μπορέσει να αγωνιστεί ο στρατευμένος Θεοδωρακόπουλος.
Οι απουσίες των Μιτρόφ και Γ. Παναγόπουλου δημιουργούν μεγάλο κενό στα μετόπισθεν και ο Αλέξης Μαντζούνης θα χρειαστεί να κάνει αλχημείες. Παρτενέρ του Γαργαρώνη στο κέντρο της άμυνας θα είναι ο Ανδρουτσής ή ο Ντιόπ. Αν επιλεγεί ο πρώτος, τότε ο Καρατζούλιας θα οπισθοχωρήσει για να καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ.
Η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με τον Πανθυρεατικό θα ολοκληρωθεί σήμερα και η αποστολή θα αναχωρήσει την Κυριακή για το Αστρος. Η διοίκηση έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας προστασία τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Σφυρίζει ο Τσαμούρης

Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από τον Πειραιά ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Πανθυρεατικού με την Κυπαρισσία. Βοηθοί του θα είναι οι Κουρομιχελάκης και Σγάντζος από τον ίδιο σύνδεσμο και παρατηρητής ο Ρουμπάνης από την Ηλεία.
Στο παιχνίδι της Σπάρτης με τον ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου διαιτητής θα είναι ο Ιωσήφ Σφακιανάκης από την Αθήνα και βοηθοί οι Ντάλλας και Σαμοίλης, επίσης από την Αθήνα. Παρατηρητής ο Αγαδάκος από τον Πειραιά.

ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

13ος όμιλος
(6η αγωνιστική)
(Κυριακή 31 Μαΐου)
Πανθυρεατικός - Κυπαρισσία
Γήπεδο Αστρους, 5 μ.μ.
Σπάρτη - ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου
Γήπεδο Σπάρτης, 5 μ.μ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κυπαρισσία 9-2 12
-. Σπάρτη 9-3 12
3. Πανθυρεατικός 3-10 4
4. ΠΑΟΚ Κουτσοποδίου 3-9 1