Σάββατο, 06 Ιούνιος 2015 08:05

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση για το μπαράζ της 14ης Ιουνίου με Σπάρτη που θα γίνει στο Περιστέρι

Γράφτηκε από τον

Ούτε Τρίπολη, ούτε Κόρινθος, ούτε Αργος. Η ΕΠΟ για μία ακόμα φορά πρωτοτύπησε και όρισε εκτός Πελοποννήσου τον αγώνα μπαράζ για την άνοδο στη Γ' εθνική ανάμεσα στην Κυπαρισσία και τη Σπάρτη.

Το νοκ - άουτ ματς που θα κρίνει τους κόπους μιας χρονιάς θα διεξαχθεί τελικά στο γήπεδο του Περιστερίου την Κυριακή 14 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα. Τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο ΑΟΚ.
Η ΕΠΣ Μεσσηνίας και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος Λεωνίδας Οικονομίδης, είχε στείλει πάντως επιστολή στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ζητούσε να οριστεί το μπαράζ σε γήπεδο της Πελοποννήσου και όχι στην Αθήνα, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο και για τις δύο ομάδες, ενώ εγκυμονεί και κινδύνους.
Παρ' όλα αυτά η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει το ματς της χρονιάς στο γήπεδο του Ατρομήτου.
Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣΜ αναφέρει:
"Κύριε Πρόεδρε, Όπως πληροφορηθήκαμε από το Σωματείο μας ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, ο αγώνας μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ μεταξύ των ομάδων ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ και Α.Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, συζητείται να διεξαχθεί σε γήπεδο της Αθήνας. Παρακαλούμε όπως φροντίσετε για τη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα σε γήπεδο όσο το δυνατόν πιο κοντά στα δύο ενδιαφερόμενα σωματεία.  Θεωρούμε άδικο να αναγκαστούν οι φίλαθλοι και των δύο σωματείων να ταξιδέψουν στην Αθήνα, πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα τους, με όλα τα επακόλουθα ενός τέτοιου ταξιδιού(Έξοδα μετακίνησης, ταλαιπωρία, κίνδυνοι ταξιδιού). Παρακαλούμε να ορίσετε τον αγώνα σε γήπεδο της Πελοποννήσου.
Θεωρούμε ότι το γήπεδο του Παναρκαδικού στην Τρίπολη είναι το πλέον κατάλληλο για τη διεξαγωγή του αγώνα. Διεξήχθησαν εκεί όλη την περίοδο αγώνες Γ΄ Εθνικής, άλλωστε για την καλή κατάσταση του γηπέδου μας διαβεβαίωσε και ο κ. Προύντζος Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας. Το εν λόγω γήπεδο διαθέτει πολύ καλό χλοοτάπητα, αποδυτήρια, παρέχει ασφάλεια αφού έχει δύο κερκίδες  με ξεχωριστές εισόδους, είναι κοντά στις έδρες των δύο ομάδων και έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μέχρι και 6.000 φιλάθλους. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στους φιλάθλους να ακολουθήσουν τις ομάδες τους και να παρακολουθήσουν τον αγώνα".
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γήπεδο του Παναρκαδικού δεν επιλέχθηκε γιατί ειπώθηκε ότι δεν θα χωρούσε ο κόσμος (ζήτησε 3.000 εισιτήρια η Σπάρτη και 2.000 η Κυπαρισσία), ενώ στην Κόρινθο θα γίνουν εργασίες.

"Μας δίνει επιπλέον κίνητρο"

Πεισμωμένοι για νίκη στο μπαράζ ανόδου με τη Σπάρτη, είναι στην Κυπαρισσία μετά την χθεσινή απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ να ορίσει τον αγώνα στο Περιστέρι.
Ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί στους πρωταθλητές Μεσσηνίας είναι και οι δηλώσεις του προπονητή Αλέξη Μαντζούνη.
"Αυτή η απόφαση μας δίνει επιπλέον κίνητρο. Δεν εγκρίθηκε ένα γήπεδο της Πελοποννήσου και μας έβαλαν στην Αττική με ότι αυτό συνεπάγεται και όποιους ευνοεί. Το μόνο που κατάφεραν ήταν αν είχαμε πέντε κίνητρα για τη νίκη, να έχουμε τώρα ένα επιπλέον. Γιατί ο ΑΟΚ έχει ψυχή και παίζει πάντα για τη νίκη".
Στο αγωνιστικό σκέλος, η χθεσινή προπόνηση έγινε στο γήπεδο των Φιλιατρών που διαθέτει φυσικό χλοοτάπητα, ενώ σήμερα οι παίκτες θα προπονηθούν το πρωί στο γήπεδό τους και την Κυριακή θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν.   Εκτός πλάνων παραμένει ο τραυματίας Μιτρόφ, αλλά και ο Γ. Παναγόπουλος που βρίσκεται για επαγγελματικές υποχρεώσεις στη Μύκονο και είναι αβέβαιο αν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αγώνα με τη Σπάρτη.
Στο εν λόγω ματς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Ζαφείρης που είχε την κόκκινη κάρτα (από τον πάγκο) στο πρόσφατο νικηφόρο παιχνίδι με τον Πανθυρεατικό.